Strategie werkend krijgen


meerdere thema’s en data
16.00-17.00 uur

online

Themawebinars
strategie werkend krijgen

LCG maakt organisaties klaar voor de toekomst en dat doen we voornamelijk door het realiseren van veranderprogramma’s en het faciliteren van de strategievorming die daarbij komt kijken. En daarna, dan gaat het erom de strategie werkend te krijgen. Veel organisaties lukt het wel om hun koers te bepalen, maar schieten tekort in het écht voor elkaar krijgen.

In een aantal themawebinars delen we onze ervaring en leren we je hoe je strategie werkend krijgt. De thema’s zijn:

Gratis aanmelden

Locatie Trainingsdag(en) Type  
Webinar 16-17u
do 12 sep.
Let op: verschillende thema's
Inschrijven
Webinar 16-17u
do 14 nov.
Let op: verschillende thema's
Inschrijven
Webinar 16-17u
do 12 sep.
Webinar 16-17u
do 14 nov.

Voor wie zijn deze webinars?

Voor iedereen die aan de slag wil met de strategie écht werkend te krijgen door het verbeteren van de besturing in de organisatie of een deel daarvan: afdelingshoofden, teamleiders, programmamanagers, directieleden.

Alle webinars geven je inspiratie door de vele praktijkvoorbeelden en geven je een uur met plezier leren van 2 energieke adviseurs. Per webinar zijn dit de onderwerpen.

Webinar ‘Behaal je doelen met X-matix en veranderverhaal’ | 23 mei 2024

In dit webinar delen we onze ervaring en leren we je hoe je de x-matrix en het veranderverhaal elkaar kunt laten versterken zodat íedereen in de organisatie hier aan mee wil werken.

Na dit webinar:

  • Weet je hoe je een X-matrix gebruikt om van strategische doelen tot concrete verbeterinitiatieven te komen
  • Weet je hoe je de belangrijkste doelen inspirerend en aansprekend maakt met behulp van een goed veranderverhaal
  • Weet je hoe het veranderverhaal de x-matrix maximaal ondersteunt

Webinar ‘Creëer een lerende organisatie’ | 12 september 2024

Een lerende organisatie is geen doel, maar een middel. Een middel om te zorgen voor het realiseren van de strategie. Volgens ons is de mate waarin een organisatie in staat is om te leren en ontwikkelen het onderscheidend vermogen om de strategie betekenisvol te realiseren en toekomstbestendig te zijn.

In dit webinar staan we stil bij wat jij doet om zelf en anderen te laten leren. Hoe jij het aanwezig potentieel (bij jezelf en andere) ziet en benut. En hoe jij in staat bent deze ontwikkeling te verbinden aan de gekozen richting en doelen uit je strategie.

Na dit webinar:

  • Heb je 3 keer gelachen (dat was een 🙂 voordat we begonnen zijn) 
  • Weet je op welke manier je het lerend vermogen bewust of onbewust stimuleert of blokkeert?
  • Neem je een concrete actie mee die je morgen toe kan passen in de praktijk.

Webinar ‘Vergroot je executiekracht’ | 14 november 2024

Veel organisaties lukt het wel om hun koers te bepalen, maar schieten tekort in het écht voor elkaar krijgen. In dit webinar delen we onze ervaring en leren we je hoe je de executiekracht kan vergroten.

Na dit webinar:

  • Weet je welke stappen je moet ondernemen om de executiekracht van je organisatie te vergroten
  • Weet je hoe je iedereen kan laten bijdragen aan de doelen en strategie van de organisatie
  • Ken je de vervolgopties om de executiekracht te vergroten om jullie strategie werkend te krijgen

Betekenisvolle strategie werkend krijgen

Organisaties zijn continu in beweging. De uitdagingen op het gebied van sociaal welzijn, technologie en klimaat zijn immens. Veel organisaties hebben wél de kennis en ervaring om een betekenisvollere koers te bepalen, maar schieten tekort in het écht voor elkaar krijgen. Want hoe realiseer je de organisatiedoelen met meer werkplezier, gezond financieel resultaat én positieve impact op de samenleving?

Onze visie op strategie werkend krijgen

Wij geloven erin dat heel veel mensen én organisaties van betekenis willen en kunnen zijn voor onze maatschappij. Dit geldt niet alleen voor ‘organisaties zonder winstoogmerk’. Nee, iedere organisatie kan bijdragen aan een mooiere maatschappij. Belangrijk is echter dat het niet alleen bij woorden blijft, want hoe krijg je een betekenisvolle strategie dan werkend? Dit lukt door voor iedereen inzichtelijk te maken welke bijdrage hij/zij heeft aan het succes van de organisatie en te leren hoe de executiekracht in de organisatie te vergroten.

Vragen?

Vragen?

Heb je vragen over dit webinar? Of heb je interesse in dit webinar bij jouw organisatie? Maartje helpt je graag. Bel haar gerust of mail [email protected].

+31 (0)85 0655 392