VACATURE

Agile coach

 • 32–40 uur
 • WO master
 • 6–10 jaar ervaring

Je helpt de klant zich zo te organiseren dat deze kan inspelen op de veranderende wereld.

Organisaties transformeren tot goed presterende bedrijven waar klanten én medewerkers fan van zijn? LCG zoekt een Agile coach die organisaties klaarmaakt voor de toekomst. Dat doen we op onze eigen manier en altijd samen met onze klanten.

Als Agile coach bij LCG help jij de klant zich zo te organiseren dat deze kan inspelen op de veranderende wereld. Hierdoor maak jij samen met je collega’s organisaties klaar voor de toekomst en draag je bij aan een samenleving die klaar is voor de toekomst. Samen met LCG maak je het verschil door te laten zien dat het écht anders kan. Intensief samenwerken, ontwikkelen en verbeteren met de klant, daar word je blij van.

Wat je écht doet

 • Je bedenkt samen met de klant hoe een organisatie optimaal en wendbaar in te richten, zodat doelen behaald worden.
 • Je zorgt ervoor dat de missie en strategie goed doorvertaald worden naar de dagelijkse werkzaamheden.
 • Je stuurt op voortgang en realisatie van de doelen, stuurt bij aan de hand van nieuwe ontwikkelingen, of doet voorstellen aan opdrachtgever.
 • Je overziet grote complexiteit, maakt verbinding tussen organisatiedoelen, programmadoelen en eindresultaten.
 • Je coacht, faciliteert en ondersteunt de klant in het implementeren van nieuwe structuren.
 • Je begeleidt management, teams en individuen in het toepassen van de voor hen juiste Agile tools en technieken.
 • Je geeft trainingen en workshops aan management en teams.

We begeleiden organisaties met verschillende vraagstukken in uiteenlopende sectoren. Van de zakelijke dienstverlening tot de zorg en van onderwijs tot overheid. Het totale team in Nederland en België bestaat uit zo’n 65 consultants. Stuk voor stuk enthousiaste professionals. Echt enthousiast. En we zijn ontzettend trots dat we de afgelopen 6 jaar uitgeroepen zijn tot #1 beste werkplek van Nederland.

Wat wij bieden

 • Een Great Place to Work met ongekend gedreven en enthousiaste collega’s.
 • Een bedrijf vol practice what you preach: werk is bij ons inspiratie, zodat je na een werkdag ook daadwerkelijk met nieuwe energie naar huis keert.
 • Een steile leercurve door een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling.
 • De mogelijkheid om je werk flexibel in te richten: thuis, bij de klant en gewoonweg daar waar het gebeurt. Altijd op inspirerende locaties.
 • Je bepaalt zelf hoeveel vakantiedagen je nodig hebt. Wij hebben geen maximum.
 • Een salaris dat past bij een Great Place to Work en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een diepe duik in het warme LCG-bad. Omdat we het belangrijk vinden dat je het LCG-DNA helemaal tot je neemt, hebben we een uitgebreide inwerkperiode.

Wat jij brengt

 • Je hebt een universitaire masteropleiding afgerond.
 • Je hebt zo’n 6 tot 10 jaar werkervaring in verschillende omgevingen, waarvan minimaal 2 jaar in een leidende rol binnen een transitie of groot verandertraject.
 • Je weet je eenvoudig staande te houden in de directiekamer van een organisatie.
 • Je hebt oog voor organisaties en begrijpt snel wat er speelt.
 • Je bent in staat te analyseren en benoemen welke veranderingen nodig zijn in een organisatie.
 • Je hebt ervaring met verschillende Agile frameworks zoals SAFe, Scrum, Less, DevOps.
 • Je neemt verantwoordelijkheid voor uitvoering van de opdracht. Je stuurt bij waar nodig en past zo nodig de veranderstrategie aan.
 • Je kent jezelf. Dat wil zeggen: je kent je eigen diepgewortelde patronen, tekortkomingen en krachten. Je weet wanneer je geraakt wordt door iets wat van jouzelf is en wat van de ander is. En je kunt hier op een professionele wijze opvolging aan geven.   
 • Je houdt van mensen, je bent nieuwsgierig naar hun drijfveren, overtuigingen en gedrag en je probeert ze te begrijpen. Dat is namelijk volgens ons dé manier om veranderingen voor elkaar te krijgen.
 • Je bent in staat om kritisch te bevragen, te challengen en keuzes te maken.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Vragen?

Neem gerust contact op met Theresa Hackelberg.

Wij zijn op zoek naar collega’s die bij LCG in dienst willen komen. Een samenwerking als freelancer is bij uitzondering bespreekbaar. Uitzend- of wervingbureau’s hoeven niet op deze vacature te reageren.

Solliciteren

Het sollicitatieproces van LCG bestaat uit 6 stappen. Zo zorgen we ervoor dat we elkaar goed leren kennen en samen onderzoeken of er sprake is van een match. Hieronder leggen we de stappen uit.

1 Reageer

Heb je interesse in deze vacature? Daar zijn we blij mee! We ontvangen graag jouw motivatie en een recent CV. In je motivatie willen we natuurlijk graag terugzien waarom je bij LCG wilt werken. Daarnaast willen we je vragen om een voorbeeld te beschrijven vanuit je eigen ervaring waar je impact hebt gemaakt. Aan welk resultaat heb jij meegewerkt (of heb jij neergezet).

Stuur dit op naar recruitment@lcgconsulting.com, onder vermelding van de betreffende vacaturetitel.

2 Maak een filmpje

Als je voldoet aan het gewenste profiel en de eisen, willen we graag zien of je een echte confetti-consultant bent. Daarom willen we je vragen om een filmpje te maken van maximaal 30 seconden waarin jij laat zien waarom je bij LCG past. 

3 Speeddate

Als je voldoet aan het gewenste profiel en de eisen, en we vinden dat je past binnen LCG nodigen we je graag binnen twee weken uit voor een speeddate waar ook andere kandidaten bij aanwezig kunnen zijn. We vertellen je over de visie en werkwijze van LCG. We vragen je ook om een presentatie te geven van vijf minuten over jezelf en jouw visie op Lean. Vervolgens geven alle aanwezige kandidaten elkaar hierop feedback. Tot slot ga je speeddaten met een collega en één van de partners van LCG (PaulEppo of Martijn): elk gesprek duurt tien minuten.

4 Geef een workshop

Als je in aanmerking komt voor de volgende stap is het de bedoeling dat je een workshop van 45 minuten geeft aan twee partners (PaulEppo of Martijn) en een collega van LCG. We streven er naar om dit binnen een week na de kennismakingsworkshop in te plannen. Na afloop van de workshop krijg je direct feedback in de vorm van tips en tops.

5 Ontmoet je nieuwe collega’s

Als je succesvol de workshop hebt gegeven stellen wij je graag voor aan je nieuwe collega’s. Je loopt een dagdeel mee met één van onze LCG-dagen. We zijn namelijk erg benieuwd of er een match is tussen jou en de andere LCG-ers. Een LCG-dag vindt één keer in de twee weken plaats en op deze dag komen alle LCG-medewerkers bij elkaar om zich te richten op het verbeteren van LCG en het verbeteren van elkaar.

6 Arbeidsvoorwaarden gesprek

Na afloop van de LCG–dag bepalen we of je bij LCG past. En natuurlijk ook andersom: lijkt LCG jou nog steeds een leuke organisatie om bij te werken? Als dat het geval is, nodigen wij je graag uit voor het arbeidsvoorwaardengesprek. We plannen dit één werkdag na de LCG-dag.

We kijken uit naar je sollicitatie en hopen je binnenkort als nieuwe collega te mogen verwelkomen!