VACATURE

Contentmarketeer

 • 24-32 uur
 • HBO/WO
 • 3–4 jaar ervaring

Jij laat de wereld weten wie LCG is. Dat doe je vooral door te schrijven en te creëren. Inspirerende artikelen, mooie social media posts en sprekende klantverhalen.

LCG maakt organisaties klaar voor de toekomst. Dat doen we door te adviseren, realiseren, trainen en coachen. En dat mag heel de wereld weten. Met de bestaande contentstrategie (B2B) ga jij aan de slag. Zelfstandig, maar niet alleen. Je hebt veel contact met andere LCG’ers, omdat zij je helpen met input.

Waarschuwing vooraf: deze vacaturetekst kan natuurlijk een stuk beter, dat valt je meteen op. Maar goed, daar zoeken we dus iemand voor…

Hier kom je elke dag je bed voor uit!

Na een avondje Scrabble (flauw, maar je bent wel een soort taalvirtuoos toch?) word je opgewekt wakker, omdat je de website gaat voorzien van kennis en inspiratie die voor onze potentiële klanten interessant is. Je kent de contentstrategie uit je hoofd en weet op welke pijlers je de komende weken gaat richten. Je maakt je eigen planning en bent creatief hoe je de verhalen op verschillende manieren bij de doelgroep krijgt.  

Wat je écht doet

 • Je gaat aan de slag met het schrijven van SEO artikelen uit de huidige content backlog.
 • Je spreekt met verschillende LCG’ers om bij hen inhoud en ervaringen van klanten op te halen.
 • Je bereidt een klantcase voor, bepaalt welke vormen je wilt inzetten (video, podcast, audio snippets, etc.) en organiseert de interviewmiddag samen met een LCG consultant.
 • Je zorgt dat nieuwe content via verschillende kanalen bij onze doelgroepen terecht komt.
 • Je meet de resultaten en verwerkt dit in een dashboard.
 • Je denkt na over de huidige contentplanning en presenteert in het team je verbetersuggesties.
 • Je schrijft, delete, herschrijft, verwondert, bevraagt, worstelt, creëert, zucht en – bovenal – lacht elke dag.

We begeleiden organisaties met verschillende vraagstukken in uiteenlopende sectoren. Van de zakelijke dienstverlening tot de zorg en van onderwijs tot overheid. Het totale team in Nederland en België bestaat uit zo’n 65 consultants. Stuk voor stuk enthousiaste professionals. Echt enthousiast. En we zijn ontzettend trots dat we de afgelopen 6 jaar uitgeroepen zijn tot #1 beste werkplek van Nederland.

Wat wij bieden

 • Een Great Place to Work met ongekend gedreven en enthousiaste collega’s.
 • Een bedrijf vol practice what you preach: werk is inspiratie, zodat je na een werkdag ook daadwerkelijk met nieuwe energie naar huis keert.
 • De mogelijkheid om je werk flexibel in te richten: thuis, bij een collega en gewoonweg daar waar het gebeurt.
 • Een eigen keuze in hoeveel vakantiedagen je nodig hebt. Wij stellen geen maximum.
 • Een salaris dat past bij een Great Place to Work en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je ervaring ligt je salaris tussen de €3.000 en €3.750 bij een fulltime aanstelling.
 • Een prachtige missie om aan bij te kunnen dragen: nog meer klanten klaarmaken voor de toekomst zodat zij bijdragen aan een maatschappij die klaar is voor de toekomst. Zo vergroten we samen het levensgeluk.
 • Een diepe duik in het warme LCG-bad. Omdat we het belangrijk vinden dat je het LCG-DNA helemaal tot je neemt, hebben we een uitgebreide inwerkperiode.
 • Een plek in het meest vreemde en tevens leukste team van LCG: Rots in de Branding. Een ietwat eigenzinnig vreemdenlegioen dat vol toewijding LCG in het hart heeft opgenomen. Dat zijn Thomas (branding & design), Bas (web- en databasebouwer), Bart-Jan (SEO), Pim (SEA) en Ankie (marketingcommunicatie). De overige 60 collega’s zijn bijna allemaal consultants.

Hoe je werkweek eruit ziet

Op maandag trap je de week af met een interview met Leonie. Zij vertelt je alle ins en outs over strategy deployment. Je verwerkt dat direct in een artikel. Je hebt ook een tijdsblok gereserveerd om curated content te zoeken en de vertaalslag te maken naar LCG. Je hebt iets gevonden en wil met een LCG’er sparren over hoe de inhoud LCG kan helpen. Je stuurt een bericht in de ‘LCG HELP!’-app en Marleen dient zich aan. Jullie bellen meteen even. 

Dinsdag creëertijd. In de middag bel je met Larissa, omdat haar artikel over verandertrajecten nog wat verdieping nodig heeft. En je plant met Ronnie en Alissa een afspraak in, omdat je over twee weken de klantcase van het ziekenhuis waar zij mooie resultaten hebben geboekt online wil hebben. Je eindigt de dag met het doornemen van de social media statistieken. 

De woensdag heb je deze week volledig gereserveerd om een aantal pagina’s van de website op het gebied van SEO te verbeteren. Je belt nog wel even met Paul en Crispijn, omdat zij volgende week een evenement organiseren over leiderschap. Je stemt met hen af wat je daar qua content mee wilt en kan. En of je onze videospecialist hierbij wilt inzetten. 

Donderdag heb je deze week vrij gepland. Lekker! Wat ga je doen? 

Op vrijdag is het LCG-dag. Tijd om eens bij te kletsen met alle LCG-collega’s, te sparren over de dingen waar je tegenaan loopt en bij te dragen aan onze eigen organisatie. Je sluit aan bij een workshop van Joost, omdat je vermoedt dat van zijn inzichten een mooie post te maken is. Met het Rots in de Branding-team stem je je planning af en kijken we samen wat we allemaal kunnen gaan doen op het gebied van contentmarketing. Je hebt je ideeën voorbereid. Uiteindelijk sluit je voldaan de week af met je collega’s onder het genot van een drankje en een (vegetarische) bitterbal in de lokale kroeg.  

Wat wij vragen

 • Een afgeronde HBO of WO-opleiding, met relevante ervaring op het gebied van communicatie, marketing of journalistiek.
 • Jouw Nederlands is in zowel woord en geschrift van hoog niveau. Geen vautje foutje te bekennen.
 • Schrijven is wat jou blij maakt. Vooral in het Nederlands. Als je dat ook graag in het Engels doet, is dat een pré.
 • Je kunt overweg met Google Analytics om de voortgang te laten zien van wat we proberen te bereiken.
 • Je kunt spreekwoordelijk uit de voeten met WordPress en hebt voldoende kennis van SEO.
 • Je wordt niet onrustig van de programma’s van Adobe Creative Cloud.
 • Je voelt goed aan wat de verbale identiteit van LCG is en weet je teksten daar op aan te sluiten.
 • Je neemt jezelf niet te serieus, maar je vak wel.
 • Je werkt locatie onafhankelijk en vindt het leuk om collega’s te ontmoeten.
 • Je bent zelfbewust en benut graag kansen om jezelf te ontwikkelen.

Vragen?

Neem gerust contact op met Marjolijne van Huissteden.

Wij zijn op zoek naar collega’s die bij LCG in dienst willen komen. Een samenwerking als freelancer is bij uitzondering bespreekbaar. Uitzend- of wervingsbureau’s hoeven niet op deze vacature te reageren.

Solliciteren

Het sollicitatieproces voor deze vacature bestaat uit 5 stappen. Zo zorgen we ervoor dat we elkaar goed leren kennen en samen onderzoeken of er sprake is van een match. Hieronder leggen we de stappen uit.

1 Reageer

Heb je interesse in deze vacature? Daar zijn we blij mee! We ontvangen graag jouw motivatie, een recent CV en een artikel wat jij hebt geschreven. In je motivatie willen we natuurlijk graag terugzien waarom je bij LCG wilt werken en waarom jij degene bent die gaat helpen om de wereld te laten zien wie LCG is.

Stuur dit op naar recruitment@lcgconsulting.com, onder vermelding van de vacaturetitel. Je ontvangt binnen 3 werkdagen bericht op je sollicitatie.

2Maak kennis en presenteer je werk

Als je voldoet aan het gewenste profiel en de eisen, willen we graag zien of je de energie bezit waar wij naar op zoek zijn. Daarom nodigen we je uit voor een kennismaking met één van de eigenaren, een consultant en iemand uit het marketingteam. We vertellen je over de visie en werkwijze van LCG en de rol van marketing binnen LCG. We vragen je naar jouw passies, interesses en ervaring en zijn benieuwd naar jouw visie op contentmarketing. We zien graag voorbeelden van opdrachten die je voor andere organisaties hebt gedaan en horen graag wat daarin wel en niet heeft gewerkt. Ook bereiden we samen een opdracht voor (mini-biografie) die je in de volgende ronde gaat doen.

3 Presenteer een mini-biografie

Als je in aanmerking komt voor de volgende stap is het de bedoeling dat je in een mini-biografie laat zien dat je de skills hebt om goed te schrijven en een boodschap over te brengen in de sfeer die past bij LCG. We streven ernaar om dit binnen een week na de kennismaking in te plannen. Na deze ronde geven we binnen drie werkdagen terugkoppeling.

4 Ontmoet je nieuwe collega’s

Als je succesvol de vorige stap hebt volbracht, stellen wij je graag voor aan je nieuwe collega’s. Je loopt een dagdeel mee op één van onze LCG-dagen. We zijn namelijk erg benieuwd of er een match is tussen jou en de andere LCG’ers. Een LCG-dag vindt één keer in de twee weken op vrijdag plaats en op deze dag komen alle LCG-medewerkers bij elkaar om zich te richten op het verbeteren van de organisatie en het verbeteren (ontwikkelen!) van elkaar.

5 Bespreek de arbeidsvoorwaarden

Na afloop van de LCG-dag bepalen we of je bij LCG past. En natuurlijk ook andersom: lijkt LCG jou nog steeds een leuke organisatie om bij te werken? Als dat het geval is, nodigen wij je graag uit voor het arbeidsvoorwaardengesprek. 

Welkom bij de club!

We kijken uit naar je sollicitatie en hopen je binnenkort als nieuwe collega te mogen verwelkomen!