VACATURE

Klant lead

 • 32–40 uur
 • WO master
 • 8–12 jaar ervaring

Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling bij onze klanten én van onze collega’s in complexe verandertrajecten.

Organisaties transformeren tot goed presterende bedrijven waar klanten én medewerkers fan van zijn? LCG zoekt een Klant lead die organisaties klaarmaakt voor de toekomst. Dat doen we op onze eigen manier en altijd samen met onze klanten.

Als Klant lead ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling bij onze klanten én van onze collega’s. Je gaat bestaande klanten nog enthousiaster maken over ons en je zorgt ook voor nieuwe opdrachten. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de teams en de collega’s die bij de klanten een opdracht hebben. Binnen deze rol ben je dus op meerdere vlakken continu aan het schakelen. Je fungeert als de radar voor hoe het loopt bij de klant én in je teams. 

Wat je écht doet

 • Je werkt als sparringpartner voor meerdere opdrachtgevers. Samen met hem/haar signaleer je kansen, uitdagingen en volgende stappen in de ontwikkeling van de klantorganisatie. Je ziet wat nodig is, nog vóór de klant het vraagt.
 • Je overziet grote complexiteit, maakt de verbinding tussen organisatiedoelen en ziet hoe LCG de organisatie kan helpen die doelen te behalen. Je weet je team hierin mee te nemen en samen een passende aanpak te kiezen.
 • Je coacht, faciliteert en ondersteunt meerdere teams bij meerdere klanten. Jouw collega’s staan zelf aan het roer van hun eigen ontwikkeling, en jij weet hen daar optimaal bij te helpen. Je zorgt dat ieder de kans krijgt zijn/haar talenten te benutten.
 • Je vraagt je zelf continu af of de klantorganisatie klaar is voor de toekomst. Afhankelijk van het antwoord stuur je zowel je team als de klant bij in het traject.
 • Je grijpt op basis van begrip én zelfreflectie op de juiste manier in. Je helpt je team om hetzelfde te doen. 

We begeleiden organisaties met verschillende vraagstukken in uiteenlopende sectoren. Van de zakelijke dienstverlening tot de zorg en van onderwijs tot overheid. Het totale team in Nederland en België bestaat uit zo’n 65 consultants. Stuk voor stuk enthousiaste professionals. Echt enthousiast. En we zijn ontzettend trots dat we de afgelopen 6 jaar uitgeroepen zijn tot #1 beste werkplek van Nederland.

Wat wij bieden

 • Een Great Place to Work met ongekend gedreven en enthousiaste collega’s.
 • Een bedrijf vol practice what you preach: werk is bij ons inspiratie, zodat je na een werkdag ook daadwerkelijk met nieuwe energie naar huis keert.
 • Een steile leercurve door een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling.
 • De mogelijkheid om je werk flexibel in te richten: thuis, bij de klant en gewoonweg daar waar het gebeurt. Altijd op inspirerende locaties.
 • Een eigen keuze in hoeveel vakantiedagen je nodig hebt. Wij stellen geen maximum.
 • Een salaris dat past bij een Great Place to Work en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een diepe duik in het warme LCG-bad. Omdat we het belangrijk vinden dat je het LCG-DNA helemaal tot je neemt, hebben we een uitgebreide inwerkperiode.

Wat jij brengt

 • Je hebt een universitaire masteropleiding afgerond.
 • Je hebt zo’n 8 tot 12 jaar werkervaring in verschillende omgevingen, waarvan minimaal 5 jaar in een leidende rol binnen een transitie of groot verandertraject.
 • Je weet je eenvoudig staande te houden in de directiekamer van een organisatie. Je begrijpt strategische vraagstukken en kan daar als sparringpartner op acteren.
 • Je bent in staat anderen te inspireren om het beste uit henzelf te halen.
 • Je voelt je comfortabel bij de eindverantwoordelijkheid. Mensen rekenen op jou om zaken voor elkaar te krijgen in lastige en nieuwe situaties.
 • Je kent jezelf. Dat wil zeggen: je kent je eigen diepgewortelde patronen, tekortkomingen en krachten. Je weet wanneer je geraakt wordt door iets wat van jouzelf is en wat van de ander is. En je kunt hier op een professionele wijze opvolging aan geven.   
 • Je houdt van mensen, je bent nieuwsgierig naar hun drijfveren, overtuigingen en gedrag en je probeert ze te begrijpen. Dat is namelijk volgens ons dé manier om veranderingen voor elkaar te krijgen.
 • Je bent in staat om kritisch te bevragen, te challengen en keuzes te maken.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Vragen?

Neem gerust contact op met Vincent Quint.

Wij zijn op zoek naar collega’s die bij LCG in dienst willen komen. Een samenwerking als freelancer is bij uitzondering bespreekbaar. Uitzend- of wervingbureau’s hoeven niet op deze vacature te reageren.

Solliciteren

Het sollicitatieproces van LCG bestaat uit 6 stappen. Zo zorgen we ervoor dat we elkaar goed leren kennen en samen onderzoeken of er sprake is van een match. Hieronder leggen we de stappen uit.

1 Reageer

Heb je interesse in deze vacature? Daar zijn we blij mee! We ontvangen graag jouw motivatie en een recent CV. In je motivatie willen we natuurlijk graag terugzien waarom je bij LCG wilt werken. Daarnaast willen we je vragen om een voorbeeld te beschrijven vanuit je eigen ervaring waar je impact hebt gemaakt. Aan welk resultaat heb jij meegewerkt (of heb jij neergezet).

Stuur dit op naar recruitment@lcgconsulting.com, onder vermelding van de betreffende vacaturetitel.

2 Maak een filmpje

Als je voldoet aan het gewenste profiel en de eisen, willen we graag zien of je een echte confetti-consultant bent. Daarom willen we je vragen om een filmpje te maken van maximaal 30 seconden waarin jij laat zien waarom je bij LCG past. 

3 Speeddate

Als je voldoet aan het gewenste profiel en de eisen, en we vinden dat je past binnen LCG nodigen we je graag binnen twee weken uit voor een speeddate waar ook andere kandidaten bij aanwezig kunnen zijn. We vertellen je over de visie en werkwijze van LCG. We vragen je ook om een presentatie te geven van vijf minuten over jezelf en jouw visie op Lean. Vervolgens geven alle aanwezige kandidaten elkaar hierop feedback. Tot slot ga je speeddaten met een collega en één van de partners van LCG (PaulEppo of Martijn): elk gesprek duurt tien minuten.

4 Geef een workshop

Als je in aanmerking komt voor de volgende stap is het de bedoeling dat je een workshop van 45 minuten geeft aan twee partners (PaulEppo of Martijn) en een collega van LCG. We streven er naar om dit binnen een week na de kennismakingsworkshop in te plannen. Na afloop van de workshop krijg je direct feedback in de vorm van tips en tops.

5 Ontmoet je nieuwe collega’s

Als je succesvol de workshop hebt gegeven stellen wij je graag voor aan je nieuwe collega’s. Je loopt een dagdeel mee met één van onze LCG-dagen. We zijn namelijk erg benieuwd of er een match is tussen jou en de andere LCG-ers. Een LCG-dag vindt één keer in de twee weken plaats en op deze dag komen alle LCG-medewerkers bij elkaar om zich te richten op het verbeteren van LCG en het verbeteren van elkaar.

6 Arbeidsvoorwaarden gesprek

Na afloop van de LCG–dag bepalen we of je bij LCG past. En natuurlijk ook andersom: lijkt LCG jou nog steeds een leuke organisatie om bij te werken? Als dat het geval is, nodigen wij je graag uit voor het arbeidsvoorwaardengesprek. We plannen dit één werkdag na de LCG-dag.

We kijken uit naar je sollicitatie en hopen je binnenkort als nieuwe collega te mogen verwelkomen!