Wat je écht doet

 • Je bent actief als (team) coach, consultant of programma manager bij organisaties in diverse sectoren. Afwisseling staat centraal in je rol!
 • Je maakt jezelf overbodig. In Lean trajecten willen we onszelf overbodig maken: snel maar realistisch. Daarom leren wij onze competenties aan opdrachtgevers.
 • Je kiest niet alleen voor een afwisselende rol, óók voor een afwisselende werkomgeving. Wij zijn actief in bijna alle dienstverlenende sectoren in Nederland.
 • De ene dag geef je een buffelsessie, de andere dag begeleid je een team naar een volledige Lean transformatie. Hadden we al gezegd dat het afwisselend was?
 • Je houdt van mensen, bijna alle mensen. Je bent nieuwsgierig naar hun drijfveren, overtuigingen en gedrag en – hoe moeilijk ook – je probeert ze te begrijpen. Dat is namelijk volgens ons dé manier om veranderingen voor elkaar te krijgen.
 • Je zorgt voor een soepele ‘rit’ voor de klant in de verbeteringen bij de klant.
 • Je bent altijd op zoek naar hoe iets beter kan en maakt het graag samen met anderen beter. 

Hoe je week eruit kan zien

Maandag

Je hebt een rol als consultant en ga je langs bij een ziekenhuis. Zij zijn al een tijdje bezig met Lean en je sluit aan bij de dagstart van het continu verbeterteam. Na afloop reflecteer je met de facilitator op de dagstart, wat ging goed en wat kan beter. Vervolgens ga je werkvloeren bij de spoedeisende hulp, zodat je volgende keer je observaties kan delen.

Dinsdag en woensdag

Deze dagen moet je vroeg uit de veren, want je geeft samen met Alissa een training over Kaizen. De deelnemers gaan aan de slag met een probleem om dit structureel op te lossen. Iedereen gaat in duo’s de A3 verder aanscherpen. Vervolgens bespreken jullie de inzichten en tips voor het opstellen van een goede A3.

Donderdag

Je hebt een meeting met Nienke, je talentmanager. De persoon die vragen stelt over jou, je medewerkerstevredenheid deze week en je ontwikkeling. Je bespreekt je leerdoelen, wat heb je deze week geleerd? Waar liep je tegenaan? Samen hebben jullie een reflectie op de week en bepalen jullie de volgende stappen om nog meer impact te maken bij jouw klanten.

Vrijdag

Op vrijdag is het LCG-dag. Tijd om eens bij te kletsen met je collega’s, te sparren over de dingen waar je tegenaan loopt en om de laatste verbeteringen door te voeren voor het nieuwe product Kata-coaching. Uiteindelijk sluit je voldaan de week af met je gezellige collega’s onder het genot van een biertje en een bitterbal in de lokale kroeg.

Wat wij vragen

 • Een afgeronde WO-opleiding. Wij zien dit als noodzakelijk in onze ambitie om de thought leaders op het gebied van Lean en Agile in Nederland te worden. Ook onze klanten stellen deze eis.
 • Je hebt 2 tot 5 jaar werkervaring in een dynamische, veranderlijke omgeving.
 • Minimaal 1 jaar ervaring op het gebied van Lean als trainer, coach en/of begeleider. Helemaal té gek als je ook kennis van Agile hebt.
 • Ervaring als programma manager, project manager en/of verandermanager is een pré!
 • Een onuitputtelijke bron aan energie en inspiratie, je bent de zogenaamde confetti consultant. Een persoon die op een onderscheidende, creatieve wijze de wereld betreedt.
 • Je maakt snel contact en schakelt makkelijk van directieniveau naar de werkvloer.
 • Je neemt jezelf niet te serieus, maar je vak wel! Dit betekent dus niet dat je de beste moppentapper bent (hoewel we dat wel gaaf vinden), maar vooral dat je anderen op een unieke manier weet te inspireren.
 • Verandering en verbeteren weet je heel erg leuk te maken. Jouw motto: ‘het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen’.
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Wat wij bieden

 • Een prachtige missie om aan bij te kunnen dragen: het levensgeluk vergroten!
 • Een Great Place to Work met ongekend gave, gedreven en enthousiaste collega’s
 • Een bedrijf vol practice what you preach, werk is bij ons inspiratie. Zodat je na een werkdag ook daadwerkelijk met nieuwe energie naar huis keert
 • Een steile leercurve door een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling
 • Geen kantoor, maar wel altijd inspirerende locaties om samen te komen en te werken
 • De mogelijkheid om je werk flexibel in te richten, thuis of bij de klant
 • Een minimum van 25 vakantiedagen, een maximum dat kennen we niet!
 • Geld om elke dag een boterham te kunnen smeren
 • Reiskostenvergoeding en pensioenregeling
 • Een baan bij één van de snelst groeiende consultancy bedrijven van Nederland 

Solliciteren

Stap 1:
reageer

Heb je interesse in deze vacature? Daar zijn we blij mee! We ontvangen graag jouw motivatie en een recent CV. In je motivatie willen we natuurlijk graag terugzien waarom je bij LCG wilt werken. Daarnaast willen we je vragen om een voorbeeld te beschrijven vanuit je eigen ervaring waar je impact hebt gemaakt. Aan welk resultaat heb jij meegewerkt (of heb jij neergezet).

Stuur dit op naar recruitment@lcgconsulting.com, onder vermelding van de betreffende vacaturetitel.

Als je voldoet aan het gewenste profiel en de eisen, willen we graag zien of je een echte confetti-consultant bent. Daarom willen we je vragen om een filmpje te maken van maximaal 30 seconden waarin jij laat zien waarom je bij LCG past. 

Stap 2:
maak een filmpje

Stap 3:
speeddate

Als je voldoet aan het gewenste profiel en de eisen, en we vinden dat je past binnen LCG nodigen we je graag binnen twee weken uit voor een speeddate waar ook andere kandidaten bij aanwezig kunnen zijn. We vertellen je over de visie en werkwijze van LCG. We vragen je ook om een presentatie te geven van vijf minuten over jezelf en jouw visie op Lean. Vervolgens geven alle aanwezige kandidaten elkaar hierop feedback. Tot slot ga je speeddaten met een collega en één van de partners van LCG (PaulEppo of Martijn): elk gesprek duurt tien minuten.

Als je in aanmerking komt voor de volgende stap is het de bedoeling dat je een workshop van 45 minuten geeft aan twee partners (Paul, Eppo of Martijn) en een collega van LCG. We streven er naar om dit binnen een week na de kennismakingsworkshop in te plannen. Na afloop van de workshop krijg je direct feedback in de vorm van tips en tops.

Stap 4:
geef een workshop

Stap 5:
ontmoet je nieuwe collega’s

Als je succesvol de workshop hebt gegeven stellen wij je graag voor aan je nieuwe collega’s. Je loopt een dagdeel mee met één van onze LCG-dagen. We zijn namelijk erg benieuwd of er een match is tussen jou en de andere LCG-ers. Een LCG-dag vindt één keer in de twee weken plaats en op deze dag komen alle LCG-medewerkers bij elkaar om zich te richten op het verbeteren van LCG en het verbeteren van elkaar.

Na afloop van de LCG–dag bepalen we of je bij LCG past. En natuurlijk ook andersom: lijkt LCG jou nog steeds een leuke organisatie om bij te werken? Als dat het geval is, nodigen wij je graag uit voor het arbeidsvoorwaardengesprek. We plannen dit één werkdag na de LCG-dag.

Stap 6:
arbeidsvoor-waarden-gesprek

Welkom bij de club!

Lees hier hoe we omgaan met jouw privacy.

LCG als Best Workplace

In 2020 zijn we voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot Great Place to Work Nederland. We zijn hier apetrots op en heel erg blij mee! Daarnaast hebben we in 2020 in Europa de 7e positie van Best Medium Workplaces (6e in 2019 en 7e in 2018).

Meer over LCG als Best Workplace


Meer informatie

Heb je vragen over onze vacatures? Neem contact op met Vincent.

recruitment@lcgconsulting.com