Terug naar alle inspiratie

Werken in balans

Werken in balans

Hoe zorg je samen met je collega’s voor een goede balans voor in- en ontspanning?

Vier op de tien werknemers heeft stressklachten, dit meldde onderzoeksinstituut TNO onlangs in de Arbobalans 2018. Gestreste en uitgebluste medewerkers kosten Nederland miljarden euro’s per jaar. Doordat we ons meer en meer opgejaagd voelen in het werk, neemt het aantal burn-out klachten toe. Afgelopen jaar hebben we dat helaas ook als LCG ervaren. Reden genoeg om met dit thema aan de slag te gaan. Wat kun je zelf doen om zorg te dragen voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning? Samen geven we met jullie handen en voeten aan het bespreekbaar maken van werken in balans in jullie organisatie.

Kom actief in balans

Zitten jij en je collega’s in een cirkel van disbalans waar je moeilijk uitstapt? Jullie willen het wel, maar het lukt nog niet. De grote vraag is welke stappen moeten jullie zetten om weer in balans te komen? Het klinkt wellicht als een open deur, maar de eerste les die wij leerde in deze zoektocht is het onderwerp bespreekbaar maken.

Inmiddels is een zin die wij veel gebruiken: ‘heb het gesprek en kom in balans’. Hoe we dat samen met jullie voor elkaar kunnen krijgen daar over later meer, nu eerst even terug naar waarom wij vinden dat dit voor elke organisatie belangrijk is.

Wat levert het je als organisatie op om in balans te zijn? Medewerkers..

  • .. vallen minder vaak uit
  • .. willen in jouw organisatie blijven werken
  • .. zijn productiever
  • .. en zijn ambassadeurs van jouw organisatie

Hulp bij balans creëren op de werkvloer

Ben jij klaar om de eerste stap te zetten om meer balans in je werkomgeving te creëren? Of heb je hulp nodig, schroom niet om ons te vragen.

Contact

Samen geven we met jullie handen en voeten aan het bespreekbaar maken van werken in balans in jullie organisatie.

Op het moment dat meerdere LCG-ers uitvielen gingen bij ons de alarmbellen af. Als organisatie gaat het welzijn van onze medewerkers ons aan het hart. Daarom hebben we dit onderwerp serieus opgepakt om te voorkomen dat dit een terugkerend probleem zou worden. Als echte probleemoplossers hebben we onze tanden erin gezet en dit patroon doorbroken. Als ervaringsdeskundige en probleemoplossers weten wij al geen ander hoe we dit thema beet kunnen pakken.

Ons advies: Maak taboes structureel en met respect bespreekbaar. Samen geven we met jullie handen en voeten aan het bespreekbaar maken van werken in balans in jullie organisatie.

Het is inspirerend te luisteren naar mensen die niet alleen zeggen hoe je het zou kunnen doen, maar het ook echt zelf doen. Walk your own talk.

Anne-Wil, Choco Co-Captain Tony Chocolonely

Meer leren over een goede werk/privé balans?


Over de auteur

Ik creëer ruimte en vertrouwen voor ieder individu en elke vraag. Als creatieve doener en denker kies ik een aanpak die bij de verandering en organisatie past.

profiel Anne Vennemann