Samenwerken
zonder gedoe,
kan dat?


donderdag 26 september 2024
9.30 – 12.30 uur

SchoolvoorCoaching
Biltstraat 200, Utrecht

Workshop over
samenwerking in teams

Als leidinggevende lijkt vrijheid het mooiste wat je je team kunt geven. Jij bent tenslotte geen autoritaire, directieve baas of begeleider. Maar heb je al goed gekeken naar wat je team nodig heeft? En of jouw stijl daar momenteel bij past? In deze workshop leggen we de verschillende fases uit waarin een team zich ontwikkelt.

In de workshop gaan we naast teamfases ook in op weerstand. Dit is een onvermijdelijk deel bij teamontwikkeling. Bij een verandering of onzekere situatie. Als we niet goed weten om te gaan met weerstand gaat dit vaak ten koste van de samenwerking. Met als gevolg: dat we precies niet datgene bereiken wat we voor ogen hebben.

Aan de hand van het weerstandswiel leggen we in deze workshop uitgebreid uit waar de weerstand vandaan kan komen, en welke aanpak past bij welke oorzaak. We oefenen met ingebrachte praktijkvoorbeelden.

Aanmelden

De workshop is van 9.30 tot 12.30 uur en vindt plaats bij SchoolvoorCoaching (Biltstraat 200, Utrecht). Deelname kost €95 (excl. btw). Maximaal 16 deelnemers.

Locatie Trainingsdag(en) Type  
SvC (Utrecht)
do 26 sep.
Inschrijven Neem een optie
SvC (Utrecht)
do 26 sep.

Als je weet hoe teamfases werken, is het makkelijker om jezelf én je team verder te ontwikkelen.

Na de workshop:

  • Ken je de verschillende fases waarin een team kan zitten
  • Weet je hoe je de fase van je eigen team kan identificeren
  • Heb je handvatten om direct mee aan de slag te gaan
  • Ben je geïnspireerd door de praktijkvoorbeelden

Voor wie is deze workshop?

Elke leidinggevende herkent de dingen die spelen binnen teams, maar ook voor toekomstige leidinggevenden biedt dit workshop waardevolle inzichten.


Trainers

Anne Vennemann

Anne Vennemann

Anne is creatief directeur van SchoolvoorCoaching.

“Waarom doen mensen wat ze doen? Vanuit deze vraag blijf ik me graag verwonderen. En met die oprechte blik ga ik ook te werk. Door de ander vanuit liefde waar te nemen, creëer ik ruimte en vertrouwen voor ieder individu en elke vraag.”

profiel Anne
Klara van der Heijden

Klara van der Heijden

Klara is consultant bij LCG en begeleidt teams in verandertrajecten.

“Door mijn oprechte interesse en oordeelloos luisteren lukt het om ook moeilijke zaken bespreekbaar te maken. Door goed te observeren, luisteren en in gesprek te gaan met betrokkenen werk ik aan een gezamenlijk gedragen oplossing.”

profiel Klara

Weerstandswiel

Er is weerstand, en nu? Wanneer je de weerstand hebt herkend en je hebt je emotie daarop laten zakken kun je onderzoeken waar de weerstand vandaan komt.

Kunnen: teamleden vrezen of ze niet genoeg kennis en ervaring hebben voor de nieuwe situatie. Er is onzekerheid of ze wel kunnen voldoen aan de nieuwe verwachtingen.

Begrijpen: teamleden begrijpen niet waarom de verandering wordt doorgevoerd. Wat is het doel? En wat betekent dit voor mijn dagelijks werk?

Willen: Teamleden willen misschien helemaal niet wat jij voor ogen hebt met de verandering?

Samenwerking met SchoolvoorCoaching

Wij werken in een ecosysteem. Van begin tot eind helpen we organisaties in hun verandering samen met onze 6 familieleden. Als het gaat om teamontwikkeling slaan LCG en SchoolvoorCoaching de handen ineen.

In elke organisatie hebben boven- en onderstroom voortdurend invloed op elkaar. Bij LCG vormt de bovenstroom het startpunt. Het gaat dan over structuur, heldere afspraken en duidelijke doelen die bijdragen aan een goede samenwerking. SchoolvoorCoaching is de expert op de onzichtbare onderstroom: groepsdynamiek, (collectieve) overtuigingen, gevoelens en ongeschreven regels.

Vragen?

Vragen?

Heb je vragen over deze workshop? Of heb je interesse in teamontwikkeling bij jouw organisatie? Maartje helpt je graag. Bel haar gerust of mail [email protected].

+31 (0)85 0655 392