In het kort

 • Ervaar de kracht van Agile en Scrum
 • Beoordeeld met een 9,1/10
 • Theorie komt tot leven
 • Veel interactie en humor
 • All-in prijs €250 (excl. btw)

Agile Experience

Tijdens de Agile Experience ervaar je de manier van Agile werken. In deze workshop komt de theorie tot leven.

Ben jij nieuwsgierig naar het Agile gedachtegoed en wil je ook ontdekken hoe Agile en Scrum helpen om snel en effectief klantwaarde te leveren?

Agile is niet in één woord te vatten. Het woord ‘wendbaar’ wordt vaak als vrije vertaling gebruikt om het flexibele karakter van Agile werken uit te leggen. In plaats van dat je vooraf een gedetailleerd plan bedenkt, volgt en pas na lange tijd presenteert, werk je meer samen met klanten en andere stakeholders en benodigde partijen die nodig zijn om de verandering te realiseren.

Scrum is het meest gebruikte raamwerk dat onder het Agile gedachtegoed valt. Scrum biedt een vast ritme, bijvoorbeeld in een vaste timebox (sprint) van 2 weken, waarin je in kleine stappen waarde levert.

Wat kun je verwachten?

 • 1 dagdeelIn deze middag komen theorie en praktijk samen. De theorie die uitgelegd wordt, komt direct tot leven.
 • 1 Agile simulatiespelHet simulatiespel laat zien hoe Agile en Scrum werken en hoe het van toegevoegde waarde kan zijn voor jou en je organisatie.
 • 8-25 leergenoten Een groep mensen heeft meer ervaring dan een enkel persoon. Daarom stimuleren de trainers jou en de groep om met én van elkaar te leren.
 • 2 ervaren trainers — Wij doen de Agile Experience altijd met twee trainers met liefde voor hun vak. Dat betekent dubbele focus, twee keer zoveel ervaring die we je meegeven én dubbel zoveel plezier. Daarnaast is het altijd ruimte voor jouw persoonlijke vragen.

Wat levert het je op?

Na deze middag heb jij je basiskennis over Agile en Scrum verder uitgebreid en:

 • weet je niet alleen de theorie, maar heb je ook Agile en Scrum in de praktijk ervaren
 • heb je een eerste vertaalslag naar jouw organisatie gemaakt
 • heb je een basis gelegd voor het werken met Agile
 • ben je klaar om door te stromen naar de Scrum Master of Product Owner training

Of lees verder over de inhoud van de training.

Voor wie is de Agile Experience?

De Agile Experience is een middag workshop voor iedereen die nieuwsgierig is naar Agile en Scrum en wil ontdekken hoe Agile en Scrum kan helpen om wendbaar te zijn en effectief klantwaarde te leveren. Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Het niveau van deze training is vergelijkbaar met MBO/HBO opleidingsniveau.

FAQ

De Agile Experience is een middag workshop voor iedereen die nieuwsgierig is naar Agile en Scrum en wil ontdekken hoe Agile en Scrum kan helpen om wendbaar te zijn en effectief klantwaarde te leveren. Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Het niveau van deze training is vergelijkbaar met MBO/HBO opleidingsniveau.

Wil je als Scrum Master of Product Owner aan de slag, dan past de Scrum Master of Product Owner training beter.

Onze trainers wisselen denken en doen continu af. In deze middag zit een simulatiespel waarin je de kracht van Agile zelf ervaart.

Tijdens en na de workshop is er altijd ruimte voor persoonlijke vragen. Als vervolg op deze workshop zijn er verschillende mogelijkheden: Scrum Master en Product Owner.

Ook is er de mogelijkheid om jouw organisatie verder te helpen door bijvoorbeeld een Incompany training.

Er is geen specifieke voorkennis nodig voor het volgen van deze workshop. Echter, we adviseren wel om alvast de theorie tot je te nemen.

Alle trainingen van LCG worden altijd door 2 trainers verzorgd. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én dubbel zoveel plezier. De trainers van LCG zijn WO opgeleid en hebben ook ruime ervaring als consultant. Ze brengen dus veel praktijkvoorbeelden (en anekdotes!) mee.

Nee, aan de Agile Experience zit geen certificaat gekoppeld. Wel krijg je een bewijs van deelname.

Opzet van de workshop

De Agile Experience is een dagdeel, van 13.00 tot 17.00 uur. Je ervaart wat Agile en Scrum in de praktijk betekent.

Tijdens deze Agile workshop zijn er twee trainers aanwezig. Zij zorgen voor veel afwisseling. Dat houdt de energie hoog, maakt leren leuker, zorgt ervoor dat de stof beter beklijft en dat je vrolijk naar huis gaat. Achterover geleund staren naar oneindig veel PowerPoint slides zit er bij ons niet in.

Wat komt er aan bod?

Deze middag staat volledig in het teken om jou te laten ervaren wat Agile en Scrum is en wat het kan betekenen voor jouw organisatie.

Onderdelen Agile Experience

 • Koppeling van de theorie aan de praktijk. Via het simulatiespel ervaar je zelf hoe Agile en Scrum van toegevoegde waarde kunnen zijn voor jouw organisatie.
 • Tijdens het simulatiespel worden tussendoor evaluaties gedaan om de theorie nog beter te begrijpen
 • Koppeling naar jouw eigen praktijk en veel praktijkvoorbeelden

Waarom Agile?

De behoefte van de klant is continu in beweging. De wereld verandert snel en daar moeten we dus op inspelen. Alleen op die manier blijf je klantwaarde leveren. Maar wat heb je nodig om aan een continu bewegende klantvraag te voldoen?

Het Agile gedachtegoed en het Scrum raamwerk helpen je te begrijpen dat kort-cyclisch werken de waarde levert die jouw klant verwacht. Je levert continu en in kleine stappen waarde op, waardoor je wendbaar genoeg blijft om in te spelen op een veranderende klantbehoefte.

De Agile Experience biedt jou een duidelijk beeld van wat Agile en Scrum werken is. Je leert hoe je direct jouw eerste stappen kunt zetten richting het leveren van meer klantwaarde.

Trainingsdag(en) Type  
Op dit moment geen trainingen gepland Contact
 
Op dit moment geen trainingen gepland

De workshop is van 13:00 uur tot 17:00 uur. Maximale groepsgrootte is 25 personen. De workshop gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Mocht dat niet het geval zijn, laten we dit zo’n drie weken voor aanvang weten en vinden we samen een passende oplossing.

De training in Nederland vindt plaats bij Conferentiecentrum Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn). Kaap Doorn ligt centraal in Nederland en is makkelijk bereikbaar. We bieden hier tevens arrangementen met overnachting aan om het nog aangenamer te maken.

Het tarief van de Agile Experience bedraagt €250 (excl. btw) per deelnemer.

Dat is inclusief:

 • Leskosten & materiaal;
 • Een simulatiespel;
 • Veel praktijkvoorbeelden;
 • Koffie, thee en versnaperingen tijdens de middag.

Onze Agile Experience wordt door deelnemers gemiddeld beoordeeld met een prachtige 9,1 / 10. Lees hieronder waarom zij ons aanbevelen.

Hedda Elstrodt, The PMO Company 05-09-2019
→ Beoordeling 8/10
Als basis zeer nuttig.

Maurice van Oeveren, MRISE 05-09-2019
→ Beoordeling 10/10
Leuke compacte workshop. Goede afwisseling qua trainers. Sterke inhoud in een korte tijd. Leuke invulling om kennis te maken in het werken met Agile, met een goede praktijksimulatie. Ruimte voor vragen en opmerkingen.

Arjan de Kuiper, Alliander 05-09-2019
→ Beoordeling 9/10
Heel beeldend uitgelegd met tekeningen. Leuke en verhelderende sprint oefening.

Inschrijven

Meld je aan

Neem een optie

Kosteloos annuleren

Spreek een trainer

Gratis persoonlijk advies

Offerte aanvragen

Incompany training op maat

In het kort

 • Ervaar de kracht van Agile en Scrum
 • Beoordeeld met een 9,1/10
 • Theorie komt tot leven
 • Veel interactie en humor
 • All-in prijs €250 (excl. btw)

Gerelateerde trainingen

Gerelateerde trainingen

Heb je vragen over de data of de Agile workshop? Of wil je persoonlijk advies?
Maartje helpt je graag. Bel haar gerust.