Samenwerken
zonder gedoe,
kan dat?


meerdere data

online

Webinar over
samenwerking in teams

En omgaan met weerstand en verandering

Als leidinggevende streef je er altijd naar dat je medewerkers met veel plezier (samen)werken. Dit levert meer werkplezier en productiviteit op en daarmee betere bedrijfsresultaten.

Vroeg of laat krijg je te maken met weerstand. Bij een verandering of onzekere situatie. Dat gaat ten koste van de samenwerking. Het is te makkelijk om te zeggen “dat is nou eenmaal zo”. En nog erger: de mensen met weerstand negeren.

Aan de hand van het weerstandswiel leggen we uit waar de weerstand vandaan kan komen, en welke aanpak past bij welke oorzaak. We oefenen met ingebrachte praktijkvoorbeelden.

Aanmelden

Deelname is gratis.

Locatie Trainingsdag(en) Type  
Webinar 9-10u
do 12 sep.
Inschrijven
Webinar 10-11u
vr 25 okt.
Inschrijven
Webinar 9-10u
do 12 sep.
Webinar 10-11u
vr 25 okt.

Workshop over samenwerking

Op 26 september organiseren we een workshop ‘samenwerken zonder gedoe’. Op locatie. In een ochtend leggen we de verschillende fases uit waarin een team zich ontwikkelt en hoe je daar op inspeelt. Daarnaast gaan we dieper in op het weerstandswiel.

Na dit webinar:

  • Kijk je met een andere bril naar weerstand
  • Handel je met meer bewegingsvrijheid bij weerstand
  • Heb je handvatten om direct mee aan de slag te gaan
  • Ben je geïnspireerd door de praktijkvoorbeelden

Voor wie is dit webinar?

Elke leidinggevende herkent de dingen die spelen binnen teams, maar ook voor toekomstige leidinggevenden biedt dit webinar waardevolle inzichten.


Sprekers

Anne Vennemann

Anne Vennemann

Anne is creatief directeur van School voor Coaching.

“Waarom doen mensen wat ze doen? Vanuit deze vraag blijf ik me graag verwonderen. En met die oprechte blik ga ik ook te werk. Door de ander vanuit liefde waar te nemen, creëer ik ruimte en vertrouwen voor ieder individu en elke vraag.”

profiel Anne
Vincent Quint

Vincent Quint

Vincent is consultant bij LCG en begeleidt teams in verandertrajecten.

“Ik breng rust en vertrouwen naar teams en organisaties. Ik wil graag begrijpen hoe iets tot stand is gekomen en waarom mensen werken zoals ze werken. Met mijn open houding en scherpe blik weet ik teams in beweging te krijgen.”

profiel Vincent

Weerstandswiel

Er is weerstand, en nu? Wanneer je de weerstand hebt herkend en je hebt je emotie daarop laten zakken kun je onderzoeken waar de weerstand vandaan komt.

Kunnen: teamleden vrezen of ze niet genoeg kennis en ervaring hebben voor de nieuwe situatie. Er is onzekerheid of ze wel kunnen voldoen aan de nieuwe verwachtingen.

Begrijpen: teamleden begrijpen niet waarom de verandering wordt doorgevoerd. Wat is het doel? En wat betekent dit voor mijn dagelijks werk?

Willen: Teamleden willen misschien helemaal niet wat jij voor ogen hebt met de verandering?

Boven- en onderstroom

De bovenstroom is alles wat je bewust ziet. Je kan het exact benoemen. Je ziet welke kleding iemand aan heeft, hoe de ruimte is ingedeeld, wie waar staat of zit, wie met wie praat.

De grootste uitdaging bij samenwerken is de hardnekkige (onzichtbare) kant, ook wel de onderstroom bij teams genoemd. Alles wat we wel waarnemen, maar niet zien. Dat gaat meer over wat je voelt in het groepsonbewuste. 

Vragen?

Vragen?

Heb je vragen over dit webinar? Of heb je interesse in teamontwikkeling bij jouw organisatie? Maartje helpt je graag. Bel haar gerust of mail [email protected].

+31 (0)85 0655 392