In het kort

 • Veel interactie, altijd 2 Obeya coaches
 • Beoordeeld met een 9,1/10
 • In 2 dagen leer je een succesvolle Obeya bouwen
 • Examen met accreditatie optioneel
 • Prijs €1.500 (excl. btw)

Obeya Builder

Wil jij weten hoe je een succesvolle Obeya bouwt, onderhoudt en continu verbetert? En hoe je de Obeya inpast in de context van jouw organisatie en organisatiestructuur? Volg dan deze Obeya Builder training. 

In de Obeya Builder training word je klaargestoomd voor de rol van Obeya Builder. Je leert hoe je zelf een effectieve Obeya bouwt, waarmee je de brug slaat tussen de strategie van jouw organisatie, de uitvoering hiervan en de sturing erop.

We zoomen in op het bouwproces en leren je hoe je dit proces in jouw organisatie begeleidt. Je leert wat de essentiële onderdelen voor een succesvolle Obeya zijn, en hoe je de inhoud hiervoor verzamelt en overzichtelijk weergeeft. Uiteraard delen we ook onze tips om de meest voorkomende valkuilen te voorkomen. Zo ben jij na afloop van de training in staat om een effectieve Obeya neer te zetten.

Deze training stoomt je klaar voor het Obeya Builder examen. Na dit examen kun je je verder verdiepen in de wereld van Obeya met de Obeya Host training en je doorontwikkelen tot Obeya Coach.

Wat kun je verwachten?

 • 2 trainingsdagen — Je gaat aan de slag met de belangrijkste kennis en vaardigheden rondom het bouwen van een Obeya. Tijdens de trainingsdagen leer je de theorie, waarmee je gaat oefenen in praktijkcases en die je direct gaat toepassen op jouw eigen organisatie. Zo helpen we je om meteen impact te maken in je werk. 
 • 1 praktijkopdracht — Je krijgt een praktijkopdracht waarmee je tussen de trainingsdagen aan de slag gaat. Zo dagen we je uit om de opgedane kennis direct toe te passen in de praktijk.
 • 8-16 leergenoten — Een groep mensen heeft meer ervaring dan een enkel persoon. Daarom stimuleren de trainers jou en de groep om met én van elkaar te leren. We delen successen, geleerde lessen en oefenen samen met reflecteren.
 • 2 Obeya coaches — Wij geven de Obeya trainingen altijd met twee gecertificeerd Obeya coaches. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én dubbel zoveel plezier.
 • OPTIONEEL: 1 internationaal erkend certificaat — Na de training heb je de optie om het Obeya Builder examen te doen. Bij goed resultaat krijg je het internationaal erkend certificaat (digitaal) van de Obeya Association.

Wat levert het je op?

Na deze Obeya training:

 • weet je hoe je een Obeya opbouwt en hoe je dit proces organiseert
 • begrijp je met welke elementen je een succesvolle Obeya bouwt, en hoe je deze up- and running kunt houden
 • beschik je over vaardigheden om de juiste inhoud voor een Obeya te verzamelen en te verwerken
 • kun je visueel management inzetten om de content van je Obeya duidelijk en overzichtelijk weer te geven
 • kun je Policy Deployment toepassen: je weet hoe je het Obeya framework neerzet binnen jouw organisatiestructuur en bent in staat de cascadering door de verschillende niveaus in je organisatie uit te werken
 • heb je een plan waarmee je de Obeya in jouw organisatie gaat bouwen
 • heb je met plezier geleerd in een veilige en energieke omgeving
 • ben je klaar voor het Obeya Builder examen, waarmee je het Obeya Builder certificaat behaalt (niet verplicht)

Of lees verder over de inhoud van de training.

Voor wie is de Obeya Builder training?

De Obeya Builder training is bedoeld voor mensen die binnen hun organisatie een effectieve Obeya willen bouwen. Voor iedereen die bezig is met het bouwen van en werken met Obeya, of van plan is dit te gaan doen. Deze training is het meest geschikt voor programmamanagers, Lean experts, Product Owners, Agile coaches, business/interne consultants, teamleiders of teamleden die de taak hebben om een Obeya te bouwen. Het niveau van deze training is vergelijkbaar met HBO/WO opleidingsniveau.

De Obeya Builder is een vervolg op de Obeya Fundamentals training. Om de training te kunnen volgen moet je eerst de Obeya Fundamentals training hebben gedaan (deelname volstaat, het examen halen is niet nodig).

Certificaat Obeya

LCG is content partner van de Obeya Association. Deze training bereidt je voor op het Obeya Builder examen. Het examen kun je na het doorlopen van deze training online in je eigen tijd afleggen. Dat is optioneel en niet inbegrepen bij de training. De prijs voor het examen is €250 (excl. btw).

Bij het succesvol afronden van het examen ontvang je de Obeya Builders certificering van de Obeya Association. Dit certificaat wordt digitaal uitgereikt. Je krijgt daarmee ook toegang tot het internationale netwerk van Obeya Association. Het digitale certificaat wordt indien gewenst ook toegevoegd aan je LinkedIn profiel.

De training is niet verplicht om het examen te kunnen doen. Je kunt het examen ook doen zonder deze training. Het helpt je natuurlijk wel!

De Obeya is een waardevol middel om als organisatie ervoor te zorgen dat je scherpe doelen snel en zeker haalt.

FAQ

Succesvol aan de slag gaan met een Obeya vraagt specifieke kennis en vaardigheden. Getrainde Obeya professionals zorgen dat een Obeya écht de brug slaat tussen de strategie van een organisatie, en de operationele uitvoering daarvan. Ze helpen de Obeya goed te verankeren in de organisatie en bouwen de routines die om uiteindelijk de lange termijn resultaten te behalen. In deze training ontwikkel je de kennis en vaardigheden om een succesvolle Obeya te bouwen.

De Obeya Builder training is bedoeld voor mensen die binnen hun organisatie een effectieve Obeya willen bouwen. Voor iedereen die bezig is met het bouwen van en werken met Obeya,  of van plan is dit te gaan doen. Deze training is het meest geschikt voor programmamanagers, Lean experts, Product Owners, Agile coaches, business/interne consultants, teamleiders of teamleden die de taak hebben om een Obeya te bouwen. Het niveau van deze training is vergelijkbaar met HBO/WO opleidingsniveau.

De Obeya Builder is een vervolg op de Obeya Fundamentals training. Om deze training te kunnen volgen moet je eerst de Obeya Fundamentals training hebben gedaan (deelname volstaat, het examen halen is niet nodig).

De Obeya Builder is een vervolg op de Obeya Fundamentals training. Om de training te kunnen volgen moet je eerst de Obeya Fundamentals training hebben gedaan. Het Obeya Fundamentals certificaat is geen vereiste voor het volgen van de Obeya Builder training. Je hoeft dus niet per se het Obeya Fundamentals examen te hebben gedaan.

Het Obeya Fundamentals certificaat is geen vereiste voor het volgen van deze training. Je hoeft dus niet per se het Obeya Fundamentals examen te hebben afgenomen. Je moet wel de Obeya Fundamentals training hebben gevolgd.

Ja, als je het Obeya Fundamentals certificaat hebt kun je deelnemen aan de Obeya Builder training. Met het succesvol afleggen van het Obeya Fundamentals examen en dus het verkrijgen van de certificering, heb je aangetoond over de Obeya Fundamentals kennis te beschikken.

Nee, je hoeft niet de Obeya Host training gevolgd te hebben om deel te nemen aan de Obeya Builder training. Zowel de Obeya Builder als de Obeya Host zijn vervolgtrainingen op de Obeya Fundamentals.

Alle trainingen van LCG worden altijd door 2 trainers verzorgd. In het geval van de Obeya trainingen zijn het 2 speciaal opgeleide Obeya coaches.

Twee trainers betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én dubbel zoveel plezier. De Obeya trainers van LCG zijn WO opgeleid, zijn gecertificeerd als Obeya Coach en hebben ruime ervaring als Lean, Agile en Obeya consultants. Ze brengen dus veel praktijkvoorbeelden (en anekdotes!) mee.

Onze trainers wisselen denken en doen continu af. Na een blokje theorie ga je met de andere deelnemers aan de slag met oefeningen. Daar zitten ook rollenspellen bij. Zo leer je het snelst!

Ja. Na de training kun je de Obeya Host training volgen. Deze is gericht op het faciliteren van een Obeya. En heb je zowel de Obeya Fundamentals, Obeya Builder en Obeya Host training gevolgd én de examens succesvol afgerond? Dan kun je je verder ontwikkelen tot Obeya Coach.

Ook is er de mogelijkheid om jouw organisatie verder te helpen door bijvoorbeeld een Incompany training. Daarnaast kunnen onze consultants helpen bij het opzetten en werken met Obeya binnen jouw organisatie. Hiervoor bieden we de Obeya Accelerator aan.

En wil je verder aan de slag met teamontwikkeling en coaching? Dan is de opleiding tot teamcoach wellicht wat voor jou.  

Tijdens de trainingsdagen is er altijd ruimte voor persoonlijke vragen en denken we mee over jouw vervolgstappen.

Dat is optioneel, die keus is aan jou. LCG is partner van de Obeya Association, via de Obeya Association kun je een Obeya Builder certificaat behalen, door bij hen een examen af te leggen. Deze training bereidt je daarop voor. Het examen kun je na het afronden van deze training online in je eigen tijd afleggen. Dit is optioneel en niet inbegrepen bij de training. De prijs voor het examen is €250 (excl. btw). Na het succesvol afronden van je examen, ontvang je de certificering van de Obeya Association.

Nee. Bij LCG houden we sowieso niet van verplichten. Je bent dus vrij om te kiezen of je wilt deelnemen aan het examen. Twijfel je hierover? Dan is er altijd ruimte om dit te bespreken met één van de trainers.

Kies je voor het examen, en haal je dat? Dan krijg je een digitaal certificaat dat is uitgereikt door de Obeya Association. Je krijgt daarmee ook toegang tot het internationale netwerk van de Obeya Association. Het digitale certificaat wordt indien gewenst ook toegevoegd aan je LinkedIn profiel.

Je kunt het examen trouwens ook doen zonder deze training. De training is niet verplicht om het examen te kunnen doen. Maar het helpt je natuurlijk wel om het examen te halen!

Tot 20 dagen voor de training kun je nog kosteloos annuleren of wijzigen. Daarna worden er kosten in rekening gebracht.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden.

In de Obeya Builder training word je klaargestoomd voor de rol van Obeya Builder. Je leert hoe je zelf een effectieve Obeya bouwt, waarmee je de brug slaat tussen de strategie van jouw organisatie, de uitvoering hiervan en de sturing erop.

We zoomen in op het bouwproces en leren je hoe je dit proces in jouw organisatie begeleidt. Je leert wat de essentiële onderdelen voor een succesvolle Obeya zijn, en hoe je de inhoud voor deze verzamelt en overzichtelijk weergeeft. Uiteraard delen we ook onze tips om de meest voorkomende valkuilen te voorkomen. Zo ben jij na afloop van de training in staat om een effectieve Obeya neer te zetten.

Deze training stoomt je klaar voor het Obeya Builder examen (examen is niet verplicht). Na dit examen kun je je verder verdiepen in de wereld van Obeya met de Obeya Host training en je doorontwikkelen tot Obeya Coach.

Opzet van de training

Deze Obeya Builder training bestaat uit twee losse dagen, verspreid over ongeveer drie weken. De trainingsdagen duren van 9:00 tot 17:00 uur. Tussen de twee dagen voer je een praktijkopdracht uit.

Wij geven de training altijd met twee trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én een extra portie plezier. Beide trainers zijn gecertificeerde Obeya Coaches. De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers.

Gratis Obeya webinar

Ben je je nog aan het oriënteren op Obeya? Doe dan eerst het gratis Obeya webinar.

Wat komt er aan bod?

In grote lijnen ziet het programma er als volgt uit:

 • We zoomen in op de verschillende onderdelen van een Obeya. Je leert met welke elementen je een succesvolle Obeya bouwt, en hoe je deze elementen continu verbetert.
 • We behandelen de belangrijkste methoden om een strategie te concretiseren, zoals OKR, Hoshin Kanri en Balanced Scorecards.
 • We leren je hoe je de strategie vertaalt naar concrete doelen en proces en resultaat KPI’s.
 • We bespreken hoe je een PDCA cyclus zo inricht, dat het de strategie ‘tot leven brengt’.
 • We helpen je jouw analytische vaardigheden te ontwikkelen. Dit zijn vaardigheden die je nodig hebt om de juiste content voor de Obeya te verzamelen en te verwerken. Je leert hoofd- van bijzaken te onderscheiden en complexe gegevens om te zetten in begrijpelijke informatie.
 • We staan uitgebreid stil bij Policy Deployment. Hoe zet je het Obeya framework neer binnen jouw organisatiestructuur en maak je de cascadering naar verschillende afdelingen?
 • Ook visueel management komt aan bod. We laten zien hoe je visueel management inzet om de content van jouw Obeya duidelijk en overzichtelijk weer te geven.
 • We geloven dat het succes van Obeya staat of valt met de juiste houding en gedrag. We staan daarom ook uitgebreid stil bij de hardnekkige kant van de Obeya en laten je via cases en simulaties oefenen met de theorie.
 • Je krijgt na de eerste trainingsdag een praktijkopdracht mee, waarmee je alvast aan de slag gaat met het bouwen van een Obeya in jouw organisatie. Tijdens de tweede dag staan we hier samen bij stil. Zo leren we van en met elkaar.

Obeya examen

Het Obeya Builder examen is optioneel en niet inbegrepen. Deze training bereidt je wel voor op dit examen. Het examen kun je na het doorlopen van deze training online in je eigen tijd afleggen via onze partner, de Obeya Association. De prijs voor dit examen is €250 (excl. btw).

Wanneer je je examen succesvol afrond, word je lid van de Obeya Association community, een snelgroeiend internationaal netwerk van professionals die zich aangesloten hebben bij de Obeya Association.

Deze training bieden wij aan in Nederland (nabij Utrecht), België (centraal Vlaanderen) en Incompany. Uiteraard ben je overal van harte welkom! De Obeya Builder training in Nederland vindt plaats bij Conferentiecentrum Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn). Kaap Doorn ligt centraal in Nederland en is makkelijk bereikbaar.

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Kaap Doorn do 14 mrt 2024
do 14 mrt 2024 + do 11 apr 2024
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn do 19 sep 2024
do 19 sep 2024 + do 17 okt 2024
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn
do 14 mrt 2024
do 14 mrt 2024 + do 11 apr 2024
Kaap Doorn
do 19 sep 2024
do 19 sep 2024 + do 17 okt 2024

Een trainingsdag start om 09:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Maximale groepsgrootte is 16 personen. Een training gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Mocht dat niet het geval zijn, laten we dit zo’n drie weken voor aanvang van de training weten en vinden we samen een passende oplossing.

Gratis webinar

Ben je je nog aan het oriënteren op Obeya? Doe dan eerst het gratis Obeya webinar.

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Webinar 11-12u vr 13 okt 2023
vr 13 okt
Inschrijven
Webinar 16-17u di 21 nov 2023
di 21 nov
Inschrijven
Webinar 16-17u do 01 feb 2024
do 01 feb 2024
Inschrijven
Webinar 11-12u vr 15 mrt 2024
vr 15 mrt 2024
Inschrijven
Webinar 11-12u
vr 13 okt 2023
vr 13 okt
Webinar 16-17u
di 21 nov 2023
di 21 nov
Webinar 16-17u
do 01 feb 2024
do 01 feb 2024
Webinar 11-12u
vr 15 mrt 2024
vr 15 mrt 2024

Het tarief van de Obeya Builder bedraagt €1.500 (excl. btw en excl. examen) per deelnemer. Dat is inclusief:

 • Leskosten & materiaal;
 • Praktijkopdracht en stappenplan om aan de slag te gaan;
 • Lunch, koffie, thee en versnaperingen tijdens de trainingsdag.

De prijs van het examen is €250 (excl. btw).

Examen

Het Obeya Builder examen is niet inbegrepen, maar zeker wel een optie. LCG is content partner van de Obeya Association. Deze training bereidt je voor op het Obeya Fundamentals examen. Het examen kun je na het doorlopen van deze training online in je eigen tijd afleggen. Dat is optioneel en niet inbegrepen bij de training. De prijs voor het examen is €250 (excl. btw).

Bij het succesvol afronden van het examen ontvang je de Obeya Builder certificering van de Obeya Association.

Kies je voor het examen, en haal je dat, dan krijg je een digitaal certificaat dat is uitgereikt door de Obeya Association. Je wordt lid van de Obeya Association community, een snelgroeiend internationaal netwerk van professionals die zich aangesloten hebben bij de Obeya Association. Het digitale certificaat wordt indien gewenst ook toegevoegd aan je LinkedIn profiel.

BTW

Door onze CRKBO vrijstelling kunnen wij onze opleidingen BTW-vrij factureren. Dat is aantrekkelijk voor particulieren en voor instanties die geen BTW kunnen terugvorderen. Bij je inschrijving kun je gemakkelijk deze optie aanvinken. Om de kosten van onze kant hiervoor te dekken, hanteren wij een opslag van 5% op het tarief van de training.

Komt de training toch niet goed uit?

Wil je na je inschrijving de training annuleren of verplaatsen?
Tot 20 dagen voor de training kun je nog kosteloos annuleren of wijzigen. Daarna worden er kosten in rekening gebracht.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden.

Inschrijven

Meld je aan voor de training

Neem een optie

Kosteloos annuleren

Spreek een trainer

Gratis persoonlijk advies

Brochure aanvragen

PDF in je mailbox

Offerte aanvragen

Incompany training op maat

In het kort

 • Veel interactie, altijd 2 Obeya coaches
 • Beoordeeld met een 9,1/10
 • In 2 dagen leer je een succesvolle Obeya bouwen
 • Examen en accreditatie optioneel
 • Prijs €1.500 (excl. btw)

Liever even overleggen?

Liever even overleggen?

Heb je vragen over de data of de Obeya training? Of wil je persoonlijk advies?
Maartje helpt je graag. Bel haar gerust.

+31 (0)85 0655 392