In het kort

 • Incl. Black Belt examen
 • Beoordeeld met een 8,5 /10
 • In 4 dagen de stap naar zelfstandig Lean professional
 • Internationaal geaccrediteerd certificaat
 • All-in prijs €4.150 (excl. btw)
 • Vervolgtraining op Green Belt

Lean Black Belt training

Wil jij na het halen van je Lean Green Belt leren hoe je zelfstandig een verbetertraject leidt? Hoe je mensen meekrijgt in zo’n traject? En hoe je dat met impact doet, ook op de langetermijn? Dan is de Lean Black Belt training iets voor jou. Deze Black Belt training is een vervolgtraining op de Green Belt.

De Green en Black Belt training kun je ook in één keer achter elkaar doen. Je schrijft je dan in voor de Black Belt Compleet training.

Deze training doe je nadat je de Lean Green Belt training hebt gedaan. In de Green Belt heb je alle Lean tools geleerd, en hoe je deze in kunt zetten. Daar heb je een tijdje mee geoefend, en nu is het tijd voor de volgende stap. Je wil als Lean expert de stap maken naar een zelfstandige positie en op eigen kracht grote, impactvolle verbetertrajecten leiden.

In deze Black Belt training verdiep je je verder in een aantal Lean tools zoals de A3, Kata coaching en Obeya. Maar je gaat vooral aan de slag met de belangrijkste tool: jijzelf. Je ontdekt wat de impact is van jouw gedrag op de verandering. We staan uitgebreid stil bij de zachtere, of ‘hardnekkige’ kant van verandering. Hoe krijg je mensen mee? Hoe ga je om met weerstand? Hoe kun je effectief je boodschap overbrengen? Hoe communiceer je met je stakeholders? Allemaal onderwerpen die aanbod komen in deze training.

Wat kun je verwachten?

 • Telefonische intake Doel is een maximaal leerrendement. We bespreken je leerdoelen, wat jouw verwachtingen zijn en bekijken hoe jouw verbetertraject eruit ziet.
 • 4 trainingsdagenJe gaat aan de slag met de verdieping op de theorie van het Lean gedachtegoed dat je kent van de Green Belt. Dit heb je nodig om jouw verandervaardigheden te ontwikkelen. We passen dit direct toe op jouw situatie en verbetertraject.  
 • 1 verbetertrajectTijdens de hele training werk je aan je eigen verbetertraject. Dit is de rode draad tijdens de training en is jouw examenstuk.
 • 8-16 leergenoten Een groep mensen heeft meer ervaring dan een enkel persoon. Daarom stimuleren de trainers jou en de groep om met én van elkaar te leren. We delen successen, geleerde lessen en oefenen samen met reflecteren.
 • 2 ervaren trainers Wij geven de Lean Black Belt training altijd met twee trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én dubbel zoveel plezier.
 • 1 internationaal erkend certificaatHet examen bestaat uit een theorie- en praktijkexamen. Je haalt hiermee het officieel LCS certificaat (level 2a)! Je kiest zelf een geschikte examendatum.

Wat levert het me op?

Na deze Black Belt training:

 • Heb je de kennis en vaardigheden om zelfstandig een verbetertraject te leiden
 • Heb je je kennis over de Lean tools zoals de A3, KPI’s en Obeya verder verdiept
 • Beschik je over de vaardigheden om mensen mee te krijgen en weet je hoe je om moet gaan met weerstand
 • Heb je coachingsvaardigheden opgedaan waarmee je ook collega’s helpt zich te ontwikkelen
 • Weet je hoe je de belangrijkste stakeholders identificeert, en hoe je effectief met hen communiceert
 • Heb je geleerd over ‘verbaal meesterschap’ en weet je hoe je effectief je boodschap over kunt brengen
 • Beschik je over een waaier aan werkvormen die je in kunt zetten om succesvolle workshops te doen
 • Heb je inzicht in jezelf als tool in een verandertraject en weet je hoe je jezelf effectief in kunt zetten
 • Heb je aantoonbare resultaten gehaald in je eigen verbetertraject én weet je welke volgende stappen je kunt zetten om dit goed af te ronden. Hier blijven we je tot aan je praktijkexamen in ondersteunen.
 • Heb je met veel plezier geleerd in een veilige energieke omgeving
 • 40 PE-punten voor sommige brancheorganisaties

Of lees verder over de inhoud van de training.

Voor wie is de Lean Black Belt training?

Deze training is bedoeld voor iedereen die zelfstandig verbetertrajecten wil leren begeleiden. Dit kunnen allerlei verschillende functies zijn: projectleiders, business of interne consultants, programmamanagers, teamleiders, Lean experts, etc.

Voor het volgen van de training moet je wel de Lean Green Belt training gedaan hebben. Zo weten we zeker dat je de juiste basiskennis hebt. Heb je deze niet? Kies dan voor het Lean Green + Black Belt Compleet programma. Heb je wel een Green Belt, maar niet die van LCG? Check dan het Green Belt assessment.

Daarnaast moet je tijdens de training een verbetertraject leiden. Dit verbetertraject is de rode draad tijdens de training en jouw examenstuk. Uiteraard denken we met je mee over een geschikt traject. 

Certificaat Lean Black Belt

Gedurende de training ga je aan de slag met een verbetertraject. Dit sluit je af met een praktijkexamen. Haal je dit examen? Dan ontvang je van ons het Lean Black Belt certificaat. Een internationaal erkend certificaat, waarmee je aantoont dat jij zelfstandig, grote Lean trajecten kunt begeleiden.

Het Lean Black Belt certificaat van het Lean Competency System is die verrijking waar je naar op zoek bent. Het geeft erkenning van jouw Lean capaciteiten binnen jouw eigen organisatie en ook internationaal. Het Lean Black Belt certificaat toont aan dat je zelfstandig een Lean traject kunt begeleiden (zie vereisten voor examen).

LCG is geaccrediteerd voor het Lean Competency System (LCS). Een internationaal kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren. Wij mogen hierdoor internationaal erkende certificaten uitgeven aan deelnemers aan onze trainingen. Hiervoor gelden de volgende eisen:

 • Je hebt de Black Belt opleiding volledig gevolgd (je mag 1 dagdeel missen)
 • Je behaalt zowel het theorie- als praktijkexamen (dit examen t.w.v. €1.080 is bij onze opleiding inbegrepen)
 • Je voert zelfstandig een verbetertraject uit

Na het succesvol afronden van de Lean Black Belt opleiding van LCG ontvang je een volwaardig LCS Black Belt certificaat.

“Je blijft tijdens deze training continu geboeid.”

FAQ

Deze training is bedoeld voor iedereen die zelfstandig verbetertrajecten wil leren begeleiden. Dit kunnen allerlei verschillende functies zijn: projectleiders, business of interne consultants, programmamanagers, teamleiders, Lean experts, etc.

Voor het volgen van de training moet je wel de Lean Green Belt training gedaan hebben. Zo weten we zeker dat je de juiste basiskennis hebt. Heb je deze niet? Kies dan voor het Lean Green + Black Belt Compleet programma. Heb je wel een Green Belt, maar niet die van LCG? Check dan het Green Belt Assessment.

Daarnaast moet je tijdens de training een verbetertraject leiden. Dit verbetertraject is de rode draad tijdens de training en jouw examenstuk. Uiteraard denken we met je mee over een geschikt traject. 

Onze trainers wisselen denken en doen continu af. Na een blokje theorie ga je met de andere deelnemers aan de slag met oefeningen. Daar zitten ook rollenspellen bij. Zo leer je het snelst! De rode draad tijdens deze training is jouw verbetertraject.

Tijdens de trainingsdagen is er altijd ruimte voor persoonlijke vragen. Na de training zijn er ook verschillende mogelijkheden. Je kunt jezelf verder ontwikkelen tot Master Black Belt of in jouw verbetertraject begeleiding krijgen van een van onze Lean experts. Ook is er de mogelijkheid om jouw organisatie verder te helpen door bijvoorbeeld Incompany training.

Om deel te kunnen nemen aan deze Black Belt training heb je je Lean Green Belt al. Heb je deze niet? Kies dan voor het Lean Green + Black Belt compleet programma. Heb je wel een Green Belt, maar niet die van LCS? Check dan het Green Belt Assessment.

Tussen het afronden van de Green Belt en het starten met de Black Belt zit meestal minimaal 5 tot 7 maanden, maar kan ook langer zijn. Het gaat erom dat je ‘vlieguren’ kan maken met de opgedane kennis en vaardigheden van de Green Belt training. Dat gaat je enorm helpen bij de Black Belt training. De Black Belt gaat echt de verdieping in, dan helpt het als je al wat ervaring hebt met het toepassen van Lean.

Lean en Six Sigma worden veel door elkaar gebruikt. Niet gek, want ze hebben veel gemeen met elkaar. Maar ze betekenen niet hetzelfde. Er zit verschil tussen deze twee methoden.

Overeenkomsten Lean en Six Sigma

Lean en Six Sigma zijn allebei methodieken om processen te verbeteren en de efficiëntie te verhogen. Ze gaan uit van een cultuur van continu verbeteren.

Verschillen Lean en Six Sigma

Lean en Six Sigma lijken dus op elkaar, maar ze verschillen op deze punten:

 • Oorsprong
 • Focus
 • Methoden
 • Doelgroep
 • Cultuur

Uitgebreide uitleg overeenkomsten en verschillen Lean en Six Sigma

Alle trainingen van LCG worden altijd door 2 trainers verzorgd. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én dubbel zoveel plezier. De Lean trainers van LCG zijn WO opgeleid en hebben ook ruime ervaring als Lean consultant. Ze brengen dus veel praktijkvoorbeelden (en anekdotes!) mee.

Ja, na het succesvol afronden van de Lean Black Belt opleiding van LCG ontvang je een volwaardig LCS Black Belt certificaat. LCG is namelijk geaccrediteerd voor het Lean Competency System (LCS). Dat is een internationaal kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren.

Omdat we Cedeo gecertificeerd zijn, kun je bij ons PE-punten halen voor de brancheorganisaties vereniging van toezichthouders in woningcorporaties (VTW), AEDES (vereniging van woningcorporaties), Kwaliteitsregister Jeugd, Onderwijsontwikkeling Nederland (OON).

Voor deelname aan de Black Belt training krijg je 40 PE-punten.

Bij LCG houden we niet zo van verplichten. Je bent dus vrij om te kiezen of je wilt deelnemen aan het examen. Twijfel je hierover? Dan is er altijd ruimte om dit te bespreken met een van de trainers.

Tot 4 weken vóór aanvang van de eerste trainingsdag kun je zonder kosten annuleren of verplaatsen. Dat doe je door in te loggen op het trainingsplatform. Een wijziging binnen 4 weken voor aanvang, geef je door via [email protected]. Voor annuleren binnen deze 4 weken worden kosten in rekening gebracht.

Je kunt tot twee weken vóór aanvang van de training een overnachting bijboeken, wijzigen of annuleren. Dat doe je in het trainingsplatform. Binnen 2 weken voor de start van de training kunnen we niet meer annuleren of wijzigen, dus geldt 100% annuleringskosten. Dit geldt ook bij het missen van een trainingsdag.

Wanneer je binnen 2 weken nog een hotelkamer wil bijboeken, dan kun je als deelnemer zelf contact opnemen met de locatie. In het geval van de Nederlands trainingen is dat meestal Kaap Doorn.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden.

Opzet van de training

De Black Belt training is een vervolgtraining op de Green Belt.

De training is opgebouwd uit twee blokken van 2 trainingsdagen. In totaal dus 4 trainingsdagen. Tussen de blokken zit ongeveer vier weken, zodat je de gelegenheid hebt om te experimenteren en het geleerde te koppelen aan je verbetertraject.

Onze twee trainers zorgen op elke trainingsdag voor veel afwisseling. Dat houdt de energie hoog, maakt leren leuker, zorgt ervoor dat de stof beter blijft hangen en ga je ook weer vrolijk naar huis. Achterover geleund staren naar oneindig veel PowerPoint slides zit er bij ons niet in!

Hoe snel kun je na de Green Belt starten met de Black Belt?

Tussen het afronden van de Green Belt en het starten met de Black Belt zit meestal minimaal 5 tot 7 maanden, maar kan ook langer zijn. Het gaat erom dat je ‘vlieguren’ kan maken met de opgedane kennis en vaardigheden van de Green Belt training. Dat gaat je enorm helpen bij de Black Belt training. De Black Belt gaat echt de verdieping in, dan helpt het als je al wat ervaring hebt met het toepassen van Lean.

Verbetertraject en intake

Je kunt alleen aan de training deelnemen als je al gestart bent met een verbetertraject. Dit traject dient als praktijkopdracht voor het Black Belt praktijkexamen.

Na je inschrijving neemt één van de trainers contact op voor een telefonische intake. Doel van dit gesprek is een maximaal leerrendement. We bespreken je leerdoelen, wat jouw verwachtingen zijn en bekijken hoe jouw verbetertraject eruit ziet.

Waar moet het verbetertraject aan voldoen?

 • Jouw traject heeft een duidelijke impact op minstens één belangrijk proces binnen de organisatie. Bijvoorbeeld: verhoging klanttevredenheid met 30%, verhoging medewerkerstevredenheid met 20%, verlaging van de kosten met 30% of verkorting doorlooptijd met 30%.
 • Het is mogelijk om de huidige en gewenste situatie feitelijk en meetbaar te maken. Het kan zijn dat je voor je start met je traject nog niet precies weet hoe je de impact zichtbaar kan maken. Hier helpen wij je bij tijdens de intake.
 • Je speelt een belangrijke en zelfstandige rol in het traject. Je bent projectmanager van het verbetertraject of sensei van de projectmanager. Belangrijk is dat jij verantwoordelijk bent voor de keuzes die worden gemaakt in het (deel)traject.
 • De klant onderschrijft de bereikte resultaten in jouw klantbeoordelingsformulier.

Wat komt er aan bod?

Het programma van de Lean Black Belt training ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

 • We verdiepen ons in de zingeving van jouw organisatie: het grote waarom
 • We analyseren wat de drijfveren van jouw organisatie zijn
 • We scherpen de zingeving van jouw verbetertraject aan. We bespreken de X-matrix of Hosin Kanri als belangrijk instrument.
 • We gebruiken verbaal meesterschap om jouw invloed als veranderaar te vergroten
 • Met een pitch over je verbetertraject oefen je het verbaal meesterschap en leer je de andere deelnemers meteen beter kennen
 • We verdiepen de kennis over KPI’s, je zult zien dat deze je kunnen helpen, maar ook enorm in de weg kunnen staan om je doelen te bereiken
 • We verrijken je met analysetechnieken, uiteraard pakken we hier jouw eigen A3 erbij om de analyse weer verder te verbeteren
 • We halen lessen uit de theatersport, dit is niet alleen leuk en goed voor de energie, maar heeft ook belangrijke lessen voor het werk van jou als Lean expert
 • We eindigen het eerste blok met het herhalen van de Kata theorie en het vormen van buddies

 • Om jouw verbetertraject succesvol te laten zijn, is het toepassen van Lean tools niet voldoende, je moet ook belangrijke spelers betrekken. We bespreken daarom Nemawashi en stakeholdermanagement
 • We leren je ineffectieve patronen te herkennen en te doorbreken
 • Je leert hoe je succesvolle workshops ontwerpt
 • We maken kennis met slimme Agile technieken om ons te kunnen helpen in de implementatiefase van verbetertrajecten
 • De laatste trainingsdag begint het Lean Black Belt theorie examen, die duurt 60 minuten
 • Tenslotte geven we je nog mee hoe je organisaties kunt sturen met een Obeya, je leert er zelf een maken voor jouw organisatie

Het theorie examen (schriftelijk, duur 1 uur) doe je tijdens de training. Het praktijk examen (mondeling, duur 1 uur) gaat over jouw verbetertraject en je bepaalt zelf wanneer je dit examen doet.

Daarnaast gaan we een lange termijn relatie met je aan. Na je opleiding blijven we je coachen en ondersteunen in je rol als Lean expert.

Uitleg examen

Wil je meer details over de training?

Download dan de brochure. Je ontvangt een pdf in je mailbox.

Locatie Trainingsdag(en) Type  
Kaap Doorn
di 08 okt. + wo 09 okt.
di 26 nov. + wo 27 nov.
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn
ma 03 feb. + di 04 feb.
ma 17 mrt. + di 18 mrt.
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn
ma 26 mei + di 27 mei
ma 30 jun. + di 01 jul.
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn
di 08 okt. + wo 09 okt.
di 26 nov. + wo 27 nov.
Kaap Doorn
ma 03 feb. + di 04 feb.
ma 17 mrt. + di 18 mrt.
Kaap Doorn
ma 26 mei + di 27 mei
ma 30 jun. + di 01 jul.

Een BlackBelt trainingsdag start om 08:30 uur en duurt tot 17:00 uur. Maximale groepsgrootte is 16 personen. Een training gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Mocht dat niet het geval zijn, laten we dit zo’n drie weken voor aanvang van de training weten en vinden we samen een passende oplossing.

De training in Nederland vindt plaats bij Conferentiecentrum Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn). Kaap Doorn ligt centraal in Nederland en is makkelijk bereikbaar. We bieden hier tevens arrangementen met overnachting aan om het nog aangenamer te maken.

Examendata

Locatie Trainingsdag(en) Type  
Kaap Doorn
vr 05 jul.
Geen plaats meer
Zet mij op de wachtlijst
Kaap Doorn
vr 27 sep.
Inschrijven
Nog 2 plaatsen vrij
Kaap Doorn
ma 11 nov.
Inschrijven
Nog 3 plaatsen vrij
Kaap Doorn
wo 18 dec.
Inschrijven
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn
vr 05 jul.
Nog 0 plaatsen vrij
Geen plaats meer
Zet mij op de wachtlijst
Kaap Doorn
vr 27 sep.
Nog 2 plaatsen vrij
Kaap Doorn
ma 11 nov.
Nog 3 plaatsen vrij
Kaap Doorn
wo 18 dec.
Nog 4 plaatsen vrij

Het tarief van de Lean Black Belt training bedraagt €4.150 (excl. btw) per deelnemer.

Dat is inclusief:

 • Black Belt examen (t.w.v. €1.080);
 • Leskosten & materiaal;
 • Intensieve begeleiding op jouw verbetertraject;
 • Toegang tot het digitaal leerplatform Connector;
 • Internationaal geaccrediteerd certificaat van LCS;
 • Lunch, koffie, thee en versnaperingen tijdens trainingsdagen.

Green Belt en Black Belt direct achter elkaar

Je kunt je ook aanmelden voor de Green Belt en Black Belt in een keer. Dat zijn in totaal 9 trainingsdagen verdeeld over zo’n 10 maanden. Je voordeel is €450. De prijs van deze Black Belt Compleet training is €6.950 (i.p.v. €7.400).

BTW

Door onze CRKBO vrijstelling kunnen wij onze opleidingen BTW-vrij factureren. Dat is aantrekkelijk voor particulieren en voor instanties die geen BTW kunnen terugvorderen. Bij je inschrijving kun je gemakkelijk deze optie aanvinken. Om de kosten van onze kant hiervoor te dekken, hanteren wij een opslag van 5% op het tarief van de training.

Arrangementen

Reistijd vermijden en genieten van de trainingslocatie op de Utrechtse Heuvelrug? Boek er dan overnachtingen en/of diners bij. Kosten zijn €102,35 per nacht (incl. toeristenbelasting, excl. 9% btw) en €51,50 per diner (incl. 2 drankjes, excl. 9% btw). Bij het aanmelden kun je per trainingsdag aangeven of je hier gebruik van wilt maken. Geboekte arrangementen kunnen tot uiterlijk 2 weken voorafgaand aan de training geannuleerd worden. Daarna zijn er kosten aan verbonden.

KMO-portefeuille (alleen voor Belgische ondernemers)

Deze opleiding valt onder de zogeheten KMO-portefeuille. Maar ook ons advieswerk valt hieronder. De KMO is een financiële steunmaatregel voor Belgische ondernemers bij de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. En dat doe je met deze opleiding. Wanneer je dit aanvinkt, ontvang je van ons de benodigde gegevens om de aanvraag in te kunnen dienen.

Meer informatie over de KMO-portefeuille vind je hier.

Komt de training toch niet goed uit?

Wil je na je inschrijving de training annuleren of verplaatsen?
Tot 4 weken voor de training kun je nog kosteloos annuleren of wijzigen. Daarna worden er kosten in rekening gebracht.

Hotelovernachting bijboeken of annuleren?
Dat kan kosteloos nog tot 2 weken voor aanvang van de training. 

Bekijk hier onze algemene voorwaarden.

Gemiddelde beoordeling 8,5 / 10
uit 28 reviews op Springest

floor holtkamp
Beoordeling 9,0/10
Een waardevolle, interactieve en inspirerende training. De trainers besteden veel aandacht aan de dynamiek en sfeer in de groep. Er wordt goed ingespeeld op de wensen en de behoeften van de deelnemers, daar passen ze hun programma op aan. Interessante theorieën waarmee vervolgens in de praktijk wordt geoefend.
Kim Vereijken
Beoordeling 9,0/10
Lekker afwisselend, goede balans in theorie en praktijk. Genoeg ruimte op toe te passen op de situatie in je eigenlijk organisatie.
Olaf Griffioen
Beoordeling 8,0/10
Afwisselend, helder, prikkelend. Goed is de link met de a3/praktijk.
Richard van Lingen
Beoordeling 9,0/10
In vind de verscheidenheid van leer methodes top. Heerlijk om zo mee te doen.
Leontine Den Boer
Beoordeling 7,0/10
De eerste dag net iets te veel herhaling ik had graag bij de start wat nieuwe dingen geleerd en de herhaling wat meer verdeeld over de dagen. Leuke afwisselende werkvormen meestal goed aangepast op de energie in de groep.
Angela Kooij
Beoordeling 8,0/10
Goede afwisseling in leermethoden. Ik had t.o.v. de green belt wel meer nieuwe theorie verwacht over lean (ik denk bijvoorbeeld aan tms)
Paulien Korewijk
Beoordeling 10/10
Super fijne training met veel afwisseling en leuke trainers
Lammert De Vries
Beoordeling 9,0/10
Super leuke training van enthousiaste docenten.
Eloy van der Linde
Beoordeling 7,0/10
Prima training, voornamelijk herhaling Green Belt. Daarnaast leer je een aantal nieuwe methodes die je kunt gaan toepassen binnen jouw werkveld.
E.S. de Groot
Beoordeling 8,0/10
Veel afwisseling. Informatief. Wat ik lastig vind ik voor mijzelf het overzicht te houden. . Ook dat dingen soms wijzigen als bv een A3 met 6 en 7 vakken. Probleem en aanleiding. Dat is niet altijd consistent. Ik heb daar moeite mee, ook bij het leren voor green en black belt.
Nicole van Rooij
Beoordeling 9,0/10
Weer een hele fijne training bij LCG. In deze 4 dagen Black Belt training is de focus op het toepassen van de Lean methodiek. Je krijgt naast de theorie ook handvatten om Lean toe te passen. Bijvoorbeeld door het gebruik van verschillende werkvormen. De voorbeelden die worden gegeven helpen mij een nog scherper beeld te krijgen. De trainingsvorm (geen PowerPoint!) spreekt mij heel erg aan.
Niels Langezaal
Beoordeling 8,0/10
Fijne training met afwisselende werkvormen, voldoende praktijkvoorbeelden en genoeg tijd om aan eigen A3 te werken en inspiratie op te doen van andere voorbeelden.
Dirk Jan Kroon
Beoordeling 7,0/10
2e serie van de dagen waren echt super. De feedback uit de eerste twee dagen zijn bijzonder professioneel verwerkt. Echt een waardevolle aanvulling op het traject. Obeya toepassen en Scrum uitleg, theorie met vakken voor uitvoeren. Erg mooi pakket
Anja van Dingenen
Beoordeling 9,0/10
Leerzaam, leuk. Wel anders dan de greenbelt waar de trainingsdagen vol zaten met nieuwe modellen en je bruisend van energie elke dag naar buiten rende om t te gaan toepassen. Nu voornamelijk leervormen over t overbrengen van dezelfde stof en richten op de A3. Niet minder nuttig maar wat meer admintratief.
Karen Maessen
Beoordeling 7,0/10
Inhoudelijk niet altijd even sterk. Herhaling van stof soms wat langdradig, gevoel van tijd vullen. Wel veel. nieuwe ideeen opgedaan, vanuit Franke en Ruud maar ook vanuit de mede cursisten. Energie gekregen om door te gaan! Er mag meer info worden gedeeld over het vervolg,.
Deel ook jouw ervaring op Springest.nl

Inschrijven

Meld je aan voor de training

Neem een optie

Kosteloos annuleren

Spreek een trainer

Gratis persoonlijk advies

Brochure aanvragen

PDF in je mailbox

Offerte aanvragen

Incompany training op maat

In het kort

 • Incl. Black Belt examen
 • Beoordeeld met een 8,5 /10 
 • In 4 dagen de stap naar zelfstandig Lean professional
 • Internationaal geaccrediteerd certificaat
 • All-in prijs €4.150 (excl. btw)
 • Vervolgtraining op Green Belt

Heb je vragen over de data of de Lean Black Belt training? Of wil je persoonlijk advies?
Maartje helpt je graag. Bel haar gerust.