De Lean trainingen van LCG zijn opgebouwd in verschillende modules, ook wel Belts genoemd. Ze zijn ontworpen om jou de principes en technieken van Lean bij te brengen en het maken jou een Lean expert in het verminderen van verspilling in bedrijfsprocessen.

We hanteren de wereldwijde standaard van het Lean Competence System (LCS) van de Universiteit van Cardiff. Na elke training ben je dus verzekerd van een internationaal erkend lean certificaat.

Overzicht alle trainingen

Lean Yellow Belt

Grondige basis voor Lean



Wil je niet alleen de Lean theorie leren, maar ook de Lean principes kunnen toepassen?

Duur: 3 dagen

Lean Green Belt voor zorgprofessionals

Word een Lean expert in de zorg



Speciaal gericht op de zorg. Met veel (herkenbare) praktijkvoorbeelden komt de theorie tot leven en is er sneller inzicht en inspiratie wat Lean voor jouw zorgorganisatie kan betekenen.

Duur: 5 dagen

Lean Green Belt

Word een Lean expert



Wil je niet alleen de theorie van de Lean filosofie leren, maar ook weten hoe je de belangrijkste instrumenten inzet? Deze training is de meest complete én meest gekozen training van LCG.

Duur: 5 dagen

Black Belt training

Vervolgopleiding Green Belt + examen



Na de Green Belt maak je de stap naar een meer zelfstandige positie en leid je volledig autonoom een verbetertraject. Een Lean Black Belt certificaat is een geweldige mijlpaal.

Duur: 4 dagen

Lean Master Black Belt

De kroon op jouw Lean ervaring



Heb je al veel ervaring met het inrichten en uitvoeren van verbeterprogramma’s? Dan is de titel Master Black Belt de kroon op jouw werk. Deze titel is in Nederland de hoogst haalbare kwalificatie op het gebied van Lean.

Duur: in overleg

Een van deze trainingen Incompany?

Een Incompany trainingsprogramma is een uitstekende start van een Lean transformatie, maar is ook uitermate geschikt als interventie gedurende het traject.

Overige Lean trainingen

Graphic Facilitation

Visualiseren als een pro

Wil jij leren om effectiever te communiceren en verbeteren met je team of afdeling? Ontdek de kracht van het inzetten van visualisaties in de training Graphic Facilitation.

Duur: 1 dag

Teamcoaching

Het fundament voor jou als teamcoach

Grootste uitdaging ligt vaak in de hardnekkige (onzichtbare) kant. De onderstroom genoemd. Met de teamcoach trainingen ga je daarmee aan de slag.

I.s.m. SchoolvoorCoaching

1-op-1 coaching

Effectiever communiceren in 1-op-1 gesprekken

Je hebt vaak te maken met persoonlijke interactie. Dat verloopt niet altijd zoals je hoopt. Deze training helpt je met 1-op-1 gesprekken.

I.s.m. SchoolvoorCoaching

Green Belt Assessment

Voorbereiding op Black Belt



Heb je wel een vooropleiding in Lean, maar geen LCS certificaat? Dan bepalen we aan de hand van het Green Belt Assessment jouw startpositie voor het Black Belt traject.

Duur: 1/2 dag

Lean Japan Study Tour

Najaar 2024

Tijdens de Lean Japan Study Tour maak je kennis met Lean bij de bron. Lean gaat nog meer in je genen zitten.

Duur: 8 dagen

Accreditaties LCG

Cedeo & CRKBO certificaten



Hoe weet je dat een opleiding aan de juiste, hoge kwaliteitsnormen voldoet? Naast de Lean LCS accreditatie heeft LCG als opleidingsinstituut Cedeo en CRKBO als erkende certificeringen.

Ervaringen – wat zeggen deelnemers

We hebben deelnemers uit vrijwel alle sectoren. Van overheid, onderwijs en zorg tot woningcorporaties, financiële dienstverleners en de energiesector. Lees hieronder een aantal ervaringen reviews.

Filip Van Steerteghem
Beoordeling 7,0/10
Eerste 2 dagen redelijk pittig . Maar ik snap de opbouw en de lastverdeling doorheen de cursus. Toepasbaar zeker en handige tools .
Fleur Bonte
Beoordeling 9,0/10
Goede manier van overbrengen van stof! Leuke enthousiasmerende manier van lesgeven waardoor je vol energie weggaat. Goede tips voor toepasbaarheid. Goede combi qua trainers, waarin ze elkaar goed balanceren.
Tim Soeters
Beoordeling 10/10
Ik heb de training gekregen van Anneloes en Stefan. Dit heb ik ervaren als interessant, leerzaam, interactief, en vol humor. Ik zou dan ook iedereen aanraden om deze training te volgen.
Thomas van Drie
Beoordeling 10/10
Leuke luchtige training die behapbaar is ingedeeld waardoor hij makkelijk te begrijpen en volgen is.
Michiel Top
Beoordeling 9,0/10
Leuke, interessante training, met veel afwisseling en voldoende reflectie op voorgaande dagen.
Karin Van der Weegen
Beoordeling 9,0/10
Goede praktisch toepasbare training met veel verschillende werkvormen die de inhoud heel duidelijk maken.
Sander van Maurik
Beoordeling 10/10
Goede opbouw, trainers waren erg goed, goede afwisseling op de trainingsdagen met theorie, oefeningen, pauzes en energizers. De training zorgt er voor dat je gelijk aan de slag kan met de inhoud.
floor holtkamp
Beoordeling 9,0/10
Een waardevolle, interactieve en inspirerende training. De trainers besteden veel aandacht aan de dynamiek en sfeer in de groep. Er wordt goed ingespeeld op de wensen en de behoeften van de deelnemers, daar passen ze hun programma op aan. Interessante theorieën waarmee vervolgens in de praktijk wordt geoefend.
Nedim Uludag
Beoordeling 9,0/10
Ashley en Arjen zijn enthousiaste trainers met veel kennis over het onderwerp. Ze nemen je mee in in de theorie en geven passende opdracht om dit te toetsen. Deze zijn direct in de praktijk toepasbaar.
Demi Godee
Beoordeling 10/10
De training is ontzettend leerzaam en toepasbaar in veel verschillende taakgebieden. De werkvormen zijn afwisselend en de trainers zijn heel enthousiast en weten dit enthousiasme ook goed over te brengen. De training had voor mij zeker langer dat vijf dagen mogen duren!
Jeroen Gabriels
Beoordeling 10/10
De belofte 'de training is een feestje' wordt waargemaakt! Leuke werkvormen en goede balans met theorie/inhoud. Top trainers, goede energie!
Joël de Koning
Beoordeling 9,0/10
De training is erg leuk en leerzaam. De werkvormen zorgen ervoor dat het interessant blijft en je de theorie ook kan toepassen in de praktijk. Doormiddel van de tussentijdse opdracht ga je er ook meteen mee aan de slag. De trainers zijn enthousiast en hebben veel kennis.
Anouar Labidi
Beoordeling 9,0/10
Als je Lean op de juiste methode wilt leren, zou ik zeker voor deze training kiezen. Inhoud super! Trainers ook!
Neeltje van de Laar
Beoordeling 10/10
Heel veel geleerd dat direct toepasbaar is in mijn organisatie en mee aan de slag kan. Wisselende werkvormen wat goed werkt om de aandacht erbij te houden, leuke onderbrekingen, zonder af te doen aan de inhoud.
Lotte van Hezik
Beoordeling 8,0/10
Enthousiast, veel visueel en veel interactie. Veel kennis en praktijkverhalen. Mag iets meer diepte en link naar minder simpele/logische voorbeelden. En de portal heeft wat aandacht nodig ☺️ misschien kijken naar groepen met meer gelijke behoeften? En miste wat informatie over wat ik kon verwachten van het examen (control freakje…). Misschien wat voorbeeldvragen?
Nelleke Westra
Beoordeling 8,0/10
Veel theorie die op een fijne manier wordt overgebracht met goede trainers.
Deel ook jouw ervaring op Springest.nl

Waarom kiezen voor LCG Lean trainingen?

LCG gelooft in de combinatie van offline én online leren, ook wel ‘blended learning’ genoemd. Onze fysieke trainingen vormen de basis. Maar alles wat je daar leert, blijft beter én langer hangen, wanneer je er ook digitaal mee blijft oefenen. Je haalt dus meer uit deze fysieke trainingsdagen door met de inhoud ook thuis of op het werk aan de slag te gaan.

Je gaat tussen trainingsdagen door aan de slag met praktijkopdrachten. En op ons digitaal leerplatform Connector doorloop je verschillende kleine blokjes. Deze ‘learning bites’ bestaan uit formats zoals korte filmpjes, meerkeuzevragen, theorie en invuloefeningen. Ook is er een sociale tijdlijn waarop je vragen en inzichten deelt met alle andere deelnemers.

Al deze informatie is niet alleen tijdens jouw training beschikbaar, maar kun je tot een jaar na de start van je training blijven gebruiken. Toegang tot ons leerplatform Connector zit inbegrepen bij jouw training. Zo haal jij het maximale resultaat uit je training!

Wij geven de Lean Trainingen altijd met twee trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én dubbel zoveel plezier.

Agile training

Bij LCG vergroten we het levensgeluk. En dat ervaar je in al onze trainingen! Zo zijn er altijd twee trainers, die zorgen voor veel afwisseling en humor. Dat houdt de energie hoog, maakt leren leuker en zorgt ervoor dat alle inhoud beter beklijft. Bovendien zorgen twee trainers voor meer aandacht, meer tijd voor persoonlijke vragen en een dubbele dosis inspiratie. Je gaat naar huis met meer energie dan je binnenkwam!


Liever even overleggen?

Bel of mail gerust even met Maartje!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte door inspirerende verhalen, nieuwe ontwikkelingen en evenementen