Overzicht Lean trainingen

De Lean trainingen van LCG zijn opgebouwd in verschillende modules, ook wel Belts genoemd. We hanteren de wereldwijde standaard van het Lean Competence System (LCS) van de Universiteit van Cardiff. Na elke training ben je dus verzekerd van een internationaal erkend certificaat. Je kunt de Belts als losse trainingen volgen of direct achter elkaar.

Lean Kennismaking (gratis)

Lean Kennismaking

Wil je weten wat continu verbeteren is en hoe Lean jou en jouw collega’s kan helpen bij jullie werk? Ben je benieuwd welke Lean training jij en je collega’s het beste kunnen gaan volgen? Volg dan gratis de Lean Kennismaking.

Duur: 1/2 dag

Lean Yellow Belt

Grondige basis voor Lean



Wil je niet alleen de Lean theorie leren, maar ook de Lean principes kunnen toepassen? Wij geven met veel enthousiasme en energie de driedaagse training ‘Lean Yellow Belt’.

Duur: 3 dagen

van Yellow naar Green Belt

Vervolgopleiding Yellow Belt



Met je Yellow Belt op zak, is het een kleine stap naar meer verdieping, de Lean Green Belt training.

Duur: 2 dagen

Lean Green Belt

Word een Lean expert



Wil je niet alleen de theorie van de Lean filosofie leren, maar ook weten hoe je de belangrijkste instrumenten inzet? Deze training is de meest complete én meest gekozen training van LCG.

Duur: 5 dagen

Van Green naar Black Belt

Vervolgopleiding Green Belt + Examen



Na de Green Belt maak je de stap naar een meer zelfstandige positie en leid je volledig autonoom een verbetertraject. Een Lean Black Belt certificaat is een geweldige mijlpaal.

Duur: 4 dagen

Black Belt – Compleet

Green & Black Belt direct achter elkaar



Lean Green én Black Belt in een traject. De complete training duurt 9 dagen. Je krijgt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean en zet het geleerde vervolgens zelfstandig in praktijk.

Duur: ca. 9 dagen

Leergang Leiderschap & Lean

Wordt een Lean leider



In deze training krijg je handvatten om jouw organisatie klantgerichter, efficiënter én plezieriger te laten functioneren. Oftewel: om een ware Lean leider te worden.

Duur: 6 dagen + 2 avonden

Lean Master Black Belt

De kroon op jouw Lean ervaring



Heb je al veel ervaring met het inrichten en uitvoeren van verbeterprogramma’s? Dan is de titel Master Black Belt de kroon op jouw werk. Deze titel is in Nederland de hoogst haalbare kwalificatie op het gebied van Lean.

Duur: in overleg

Lean Summercourse

Green Belt certificaat in twee weken



Heb jij juist tijd om je in de zomer op te leiden tot Lean Expert? Kies dan voor de Lean Summercourse. Dezelfde 5-daagse Green Belt opleiding, maar dan in een kortere doorlooptijd.

Duur: 5 dagen

Een van deze trainingen Incompany?

Een Incompany trainingsprogramma is een uitstekende start van een Lean transformatie, maar is ook uitermate geschikt als interventie gedurende het traject.

Overige Lean trainingen

Green Belt Assessment

Voorbereiding op Black Belt



Heb je wel een vooropleiding in Lean, maar geen LCS certificaat? Dan bepalen we aan de hand van het Green Belt Assessment jouw startpositie voor het Black Belt traject.

Duur: 1/2 dag

Graphic Facilitation

Visualiseren als een pro

Wil jij leren om effectiever te communiceren en verbeteren met je team of afdeling? Ontdek de kracht van het inzetten van visualisaties in de training Graphic Facilitation.

Duur: 1 dag

Accreditaties LCG

Cedeo & CRKBO certificaten



Hoe weet je dat een opleiding aan de juiste, hoge kwaliteitsnormen voldoet? Naast de Lean LCS accreditatie heeft LCG als opleidingsinstituut Cedeo en CRKBO als erkende certificeringen.

Over de LCG trainingen

Bij LCG vergroten we het levensgeluk. En dat ervaar je in al onze trainingen! Zo zijn er altijd twee trainers, die zorgen voor veel afwisseling en humor. Dat houdt de energie hoog, maakt leren leuker en zorgt ervoor dat alle inhoud beter beklijft. Bovendien zorgen twee trainers voor meer aandacht, meer tijd voor persoonlijke vragen en een dubbele dosis inspiratie. Je gaat naar huis met meer energie dan je binnenkwam!

Bekijk in 2 minuten de sfeerimpressie van onze trainingen hieronder.

Ervaringen – wat zeggen deelnemers

De trainingen van LCG worden gemiddeld beoordeeld met een 9,1. We hebben deelnemers uit vrijwel alle sectoren. Van overheid, onderwijs en zorg tot woningcorporaties, financiële dienstverleners en de energiesector. Lees hieronder een paar reviews.

Trainingsvorm

LCG gelooft in de combinatie van offline én online leren, ook wel ‘blended learning’ genoemd. Onze fysieke trainingen vormen de basis. Maar alles wat je daar leert, blijft beter én langer hangen, wanneer je er ook digitaal mee blijft oefenen. Je haalt dus meer uit deze fysieke trainingsdagen door met de inhoud ook thuis of op het werk aan de slag te gaan. En daar helpen we natuurlijk bij.

Zo ga je tussen de trainingsdagen door aan de slag met praktijkopdrachten. En op ons digitaal leerplatform Connector doorloop je verschillende kleine blokjes. Deze ‘learning bites’ bestaan uit formats zoals korte filmpjes, meerkeuzevragen, theorie en invuloefeningen. Ook is er een sociale tijdlijn waarop je vragen en inzichten deelt met alle andere deelnemers.

Al deze informatie is niet alleen tijdens jouw training beschikbaar, maar kun je tot een jaar na de start van je training blijven gebruiken. Toegang tot ons leerplatform Connector zit inbegrepen bij jouw training. Zo haal jij het maximale resultaat uit je training!

FAQ