In het kort

 • Maak complexe vraagstukken eenvoudig
 • Direct praktijkervaring
 • In 1 dag
 • Geen voorkennis nodig
 • Slechts €500 (excl. btw)

Graphic Facilitation training

Wil jij in jullie organisatie meer impact realiseren door het inzetten van visualisaties? In deze ééndaagse training leer je wat Graphic Facilitation (zakelijk tekenen) voor jouw organisatie kan betekenen en je leert het meteen toe te passen.

Met behulp van Graphic Facilitation leer je complexe vraagstukken eenvoudig maken zodat je jouw verhaal nog beter kan overbrengen. Het helpt om zaken te concretiseren, te structureren en de creativiteit te bevorderen. Bij visueel denken vertaal je woorden naar beelden en dit dwingt mensen om concreet te worden. De sessies die je begeleidt, verlopen hierdoor efficiënter en leuker.

Wat kun je verwachten?

 • 1 trainingsdagBij visueel denken vertaal je woorden naar beelden en dit dwingt je om concreet te worden. Je leert zaken te concretiseren, te structureren en de creativiteit te bevorderen. Je versterkt je tekenvaardigheden, maar je hoeft geen Michelangelo te worden.
 • Je gaat meteen aan de slagTijdens de trainingsdag zit je niet stil. Je gaat meteen aan de slag met tekenen, maar je leert ook de theorie achter Graphic Facilitation. Je gaat niet met lege handen naar huis. Aan het einde van de dag heb een set aan visuele tools en inzetbare templates. En je ontwikkelt zelfvertrouwen om ‘live’ te visualiseren tijdens teamsessies, workshops of tijdens je presentatie.
 • 8-16 leergenoten Een groep mensen heeft meer ervaring dan een enkel persoon. Daarom stimuleren de trainers jou en de groep om met én van elkaar te leren.
 • 2 ervaren trainers Wij geven de Graphic Facilitation training altijd met twee trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én dubbel zoveel plezier.

Wat levert het je op?

Na de Graphic Facilitation training beschik je over:

 • veel meer lef om te tekenen
 • een set aan visuele tools
 • inzetbare templates die bijvoorbeeld van pas komen bij een strategische sessie of verbetersessie die je moet faciliteren
 • de kunst van het omzetten van woorden naar beelden
 • het vertrouwen om voor een groep visualisaties in te zetten
 • een herinnering aan een energieke en vrolijke dag

Of lees verder over de inhoud van de training.

Voor wie is de Graphic Facilitation training?

De Graphic Facilitation training van LCG is geschikt voor iedereen die meer wil halen uit zijn of haar presentaties of sessies. Door de inhoud te visualiseren worden je sessies die je begeleidt veel efficiënter én leuker.

FAQ

De training in 1 minuut

Graphic Facilitation (zakelijk tekenen) kun je in één dag leren. We nemen de theorie direct mee in jouw eigen praktijk. Want voorafgaand aan de training vragen we je om een project te kiezen waar je het geleerde direct op toe kan passen.

Onze twee trainers zorgen op elke trainingsdag voor veel afwisseling. Dat houdt de energie hoog, maakt leren leuker, zorgt ervoor dat de stof beter beklijft en je gaat ook weer vrolijk naar huis. Achterover geleund staren naar oneindig veel PowerPoint slides zit er bij ons niet in!

Wat komt er aan bod?

 • De training is een mix van theorie over visualiseren met oefenen met tekenen, oefenen met faciliteren voor de groep en reflectie op je eigen werk.
 • We leren je waarom een tekening niet mooi of waarheidsgetrouw hoeft te zijn, maar wel FRIS.
 • We doen meerdere oefeningen zoals: snel tekenen, basisvormen, iconen tekenen, hoe teken je poppetjes, cartoons, gebruik de ruimte op papier, teksten, kleurgebruik en schaduw.
 • Je maakt een start met je eigen project.
 • We delen veel tips over bijvoorbeeld materialen, inzet van visualisaties en boeken. Zo ga je met veel bagage op pad.
 • Je ontwerpt zelf je templates die je direct op je werk toe kunt passen.

Voorkennis

Het is niet nodig om enige voorkennis te hebben van Lean.

Deze training bieden wij aan in Nederland (nabij Utrecht), België (centraal Vlaanderen) en Incompany. Uiteraard ben je overal van harte welkom! De Graphic Facilitation training in Nederland vindt plaats bij Conferentiecentrum Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn). Kaap Doorn ligt centraal in Nederland en is makkelijk bereikbaar.

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Kaap Doorn do 15 jun 2023
do 15 jun
Inschrijven Neem een optie
Nog 3 plaatsen vrij
Kaap Doorn ma 09 okt 2023
ma 09 okt
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn do 07 dec 2023
do 07 dec
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn
do 15 jun 2023
do 15 jun
Nog 3 plaatsen vrij
Kaap Doorn
ma 09 okt 2023
ma 09 okt
Kaap Doorn
do 07 dec 2023
do 07 dec

Een trainingsdag start om 09:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Maximale groepsgrootte is 16 personen. Een training gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Mocht dat niet het geval zijn, laten we dit zo’n drie weken voor aanvang van de training weten en vinden we samen een passende oplossing.

Maak gebruik van het STAP-budget

Eerstvolgende aanvraagronde is op maandag 3 juli 2023 om 10.00 uur. LET OP: Het STAP-budget voor deze ronde geldt alleen voor trainingen die starten tussen 31 juli 2023 en 1 maart 2024.

België

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Op dit moment geen trainingen gepland Contact
 
Op dit moment geen trainingen gepland

Deze training Graphic Facilitation duurt een hele dag en kost slechts €500 (excl.btw) per deelnemer.

Dit is inclusief:

 • Het benodigde tekenmateriaal;
 • Een mooie basisset die je mee naar huis mag nemen;
 • Lunch, koffie, thee en versnaperingen.

Maak gebruik van het STAP-budget

Eerstvolgende aanvraagronde is op maandag 3 juli 2023 om 10.00 uur. LET OP: Het STAP-budget voor deze ronde geldt alleen voor trainingen die starten tussen 31 juli 2023 en 1 maart 2024.

Incompany training Graphic Facilitation

De training verzorgen wij op aanvraag ook Incompany, voor minimaal 8 personen. Voor een prijsopgave neem dan contact met ons op.

Onze trainingen worden door deelnemers gemiddeld beoordeeld met een 9,1 / 10. Lees hieronder waarom zij ons aanbevelen.

Marjolijn Kleingeld, Summa College 2021
→ Beoordeling 9/10
“Hoe leuk kan leren zijn? Als teamactiviteit deden we de workshop Grafic Facilitation. Op inspirerende wijze en enorm energiek leerden we van Ashley  de beginselen van het ‘tekenen’. Opbrengst: inzicht in hoe Graphic Facilitation in te zetten, een gevuld schetsboek, angst overwonnen om te tekenen, volop ideeën voor toepassing en een heel geslaagde teammiddag.”

Marijke, Gemeente Rhenen 2021
→ Beoordeling 9/10
Ashley heeft ons een fantastische Graphic Facilitation workshop gegeven. Naast dat het een leerzame dag was, was het vooral een hele leuke dag! Met veel zelf doen, oefenen en samenwerken. De sfeer is los, met humor en snel. We kijken er met ons team heel goed op terug en gebruiken de methodes nu in de praktijk.”

Inschrijven

Meld je aan voor de training

Neem een optie

Kosteloos annuleren

Spreek een trainer

Gratis persoonlijk advies

Offerte aanvragen

Incompany training op maat

In het kort

 • Maak complexe vraagstukken eenvoudig
 • Direct praktijkervaring
 • In 1 dag
 • Geen voorkennis nodig
 • Slechts €500 (excl. btw)

Liever even overleggen?

Liever even overleggen?

Heb je vragen over de data of de training Graphic Facilitation? Of wil je persoonlijk advies? Maartje helpt je graag. Bel haar gerust.

+31 (0)85 0655 392