In het kort

 • Maak complexe vraagstukken eenvoudig
 • Direct praktijkervaring
 • Beoordeeld met een 8,7 /10
 • In 1 dag
 • Slechts €550 (excl. btw)

Graphic Facilitation (zakelijk tekenen)

Wil jij in jullie organisatie meer impact realiseren door het inzetten van visualisaties? In deze ééndaagse training leer je wat Graphic Facilitation (zakelijk tekenen) voor jouw organisatie kan betekenen en je leert het meteen toe te passen.

Met behulp van Graphic Facilitation leer je complexe vraagstukken eenvoudig maken zodat je jouw verhaal nog beter kan overbrengen. Het helpt om zaken te concretiseren, te structureren en de creativiteit te bevorderen. Bij visueel denken vertaal je woorden naar beelden en dit dwingt mensen om concreet te worden. De sessies die je begeleidt, verlopen hierdoor efficiënter en leuker.

Wat kun je verwachten?

 • 1 trainingsdagBij visueel denken vertaal je woorden naar beelden en dit dwingt je om concreet te worden. Je leert zaken te concretiseren, te structureren en de creativiteit te bevorderen. Je versterkt je tekenvaardigheden, maar je hoeft geen Michelangelo te worden.
 • Je gaat meteen aan de slagTijdens de trainingsdag zit je niet stil. Je gaat meteen aan de slag met tekenen, maar je leert ook de theorie achter Graphic Facilitation. Je gaat niet met lege handen naar huis. Aan het einde van de dag heb een set aan visuele tools en inzetbare templates. En je ontwikkelt zelfvertrouwen om ‘live’ te visualiseren tijdens teamsessies, workshops of tijdens je presentatie.
 • 8-16 leergenoten Een groep mensen heeft meer ervaring dan een enkel persoon. Daarom stimuleren de trainers jou en de groep om met én van elkaar te leren.
 • 2 ervaren trainers Wij geven de Graphic Facilitation training altijd met twee trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én dubbel zoveel plezier.

Wat levert het je op?

Na de Graphic Facilitation training beschik je over:

 • veel meer lef om te tekenen
 • een set aan visuele tools
 • inzetbare templates die bijvoorbeeld van pas komen bij een strategische sessie of verbetersessie die je moet faciliteren
 • de kunst van het omzetten van woorden naar beelden
 • het vertrouwen om voor een groep visualisaties in te zetten
 • een herinnering aan een energieke en vrolijke dag

Of lees verder over de inhoud van de training.

Voor wie is de Graphic Facilitation training?

De Graphic Facilitation training van LCG is geschikt voor iedereen die meer wil halen uit zijn of haar presentaties of sessies. Door de inhoud te visualiseren worden je sessies die je begeleidt veel efficiënter én leuker.

FAQ

De Graphic Facilitation training van LCG is geschikt voor iedereen die meer wil halen uit zijn of haar presentaties of sessies. Door de inhoud te visualiseren worden je sessies die je begeleidt veel efficiënter én leuker.

Onze trainers wisselen denken en doen continu af. Na een blokje theorie ga je met de andere deelnemers aan de slag met oefeningen. Je leert om te faciliteren voor een groep, daar oefen je uiteraard mee. Zo leer je het snelst!

Tijdens de training is er altijd ruimte voor persoonlijke vragen. Na de training zijn er ook verschillende mogelijkheden. Je kunt jezelf verder ontwikkelen op het gebied van Lean en/of Agile. Ook is er de mogelijkheid om jouw organisatie verder te helpen door bijvoorbeeld de Graphic Facilitation training Incompany te doen voor jullie team of afdeling.

Er is geen voorkennis nodig voor het volgen van deze training. Het niveau van deze training is vergelijkbaar met MBO/HBO opleidingsniveau.

Alle trainingen van LCG worden altijd door 2 trainers verzorgd. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én dubbel zoveel plezier. De Lean trainers van LCG zijn WO opgeleid en hebben ook ruime ervaring als consultant en trainer. Ze brengen dus veel praktijkvoorbeelden (en anekdotes!) mee.

Nee, deze training heeft geen certificering. Het is vooral een praktische training die jou gaat helpen je verhaal beter te kunnen vertellen.

Tot 4 weken vóór aanvang van de eerste trainingsdag kun je zonder kosten annuleren of verplaatsen. Dat doe je door in te loggen op het trainingsplatform. Een wijziging binnen 4 weken voor aanvang, geef je door via [email protected]. Voor annuleren binnen deze 4 weken worden kosten in rekening gebracht.

Je kunt tot twee weken vóór aanvang van de training een overnachting bijboeken, wijzigen of annuleren. Dat doe je in het trainingsplatform. Binnen 2 weken voor de start van de training kunnen we niet meer annuleren of wijzigen, dus geldt 100% annuleringskosten. Dit geldt ook bij het missen van een trainingsdag.

Wanneer je binnen 2 weken nog een hotelkamer wil bijboeken, dan kun je als deelnemer zelf contact opnemen met de locatie. In het geval van de Nederlands trainingen is dat meestal Kaap Doorn.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden.

De training in 1 minuut

Graphic Facilitation (zakelijk tekenen) kun je in één dag leren. We nemen de theorie direct mee in jouw eigen praktijk. Want voorafgaand aan de training vragen we je om een project te kiezen waar je het geleerde direct op toe kan passen.

Onze twee trainers zorgen op elke trainingsdag voor veel afwisseling. Dat houdt de energie hoog, maakt leren leuker, zorgt ervoor dat de stof beter beklijft en je gaat ook weer vrolijk naar huis. Achterover geleund staren naar oneindig veel PowerPoint slides zit er bij ons niet in!

Wat komt er aan bod?

 • De training is een mix van theorie over visualiseren met oefenen met tekenen, oefenen met faciliteren voor de groep en reflectie op je eigen werk.
 • We leren je waarom een tekening niet mooi of waarheidsgetrouw hoeft te zijn, maar wel FRIS.
 • We doen meerdere oefeningen zoals: snel tekenen, basisvormen, iconen tekenen, hoe teken je poppetjes, cartoons, gebruik de ruimte op papier, teksten, kleurgebruik en schaduw.
 • Je maakt een start met je eigen project.
 • We delen veel tips over bijvoorbeeld materialen, inzet van visualisaties en boeken. Zo ga je met veel bagage op pad.
 • Je ontwerpt zelf je templates die je direct op je werk toe kunt passen.

Voorkennis

Het is niet nodig om enige voorkennis te hebben van Lean.

Locatie Trainingsdag(en) Type  
Kaap Doorn
wo 29 mei
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn
do 21 nov.
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn
wo 29 mei
Kaap Doorn
do 21 nov.

Een trainingsdag start om 09:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Maximale groepsgrootte is 18 personen. Een training gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Mocht dat niet het geval zijn, laten we dit zo’n drie weken voor aanvang van de training weten en vinden we samen een passende oplossing.

De training in Nederland vindt plaats bij Conferentiecentrum Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn). Kaap Doorn ligt centraal in Nederland en is makkelijk bereikbaar. We bieden hier tevens arrangementen met overnachting aan om het nog aangenamer te maken.

Deze training Graphic Facilitation duurt een hele dag en kost slechts €550 (excl.btw) per deelnemer.

Dit is inclusief:

 • Het benodigde tekenmateriaal;
 • Een mooie basisset die je mee naar huis mag nemen;
 • Lunch, koffie, thee en versnaperingen.

Incompany training Graphic Facilitation

De training verzorgen wij op aanvraag ook Incompany, voor minimaal 8 personen. Voor een prijsopgave neem dan contact met ons op.

BTW

Door onze CRKBO vrijstelling kunnen wij onze opleidingen BTW-vrij factureren. Dat is aantrekkelijk voor particulieren en voor instanties die geen BTW kunnen terugvorderen. Bij je inschrijving kun je gemakkelijk deze optie aanvinken. Om de kosten van onze kant hiervoor te dekken, hanteren wij een opslag van 5% op het tarief van de training.

Komt de training toch niet goed uit?

Wil je na je inschrijving de training annuleren of verplaatsen?
Tot 4 weken voor de training kun je nog kosteloos annuleren of wijzigen. Daarna worden er kosten in rekening gebracht.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden.

Gemiddelde beoordeling 8,7 / 10
uit 3 reviews op Springest

Broekema
→ Beoordeling 8,0/10
Bij twijfel vooral doen! Of je nou mooi kan tekenen of niet, iedereen kan zijn vaardigheden inzetten. Actieve dag met vooral veel tekenen en goede tips hoe je dit voor jezelf ook zo makkelijk en doeltreffend mogelijk kan maken.
Jedidja Verboom
→ Beoordeling 9,0/10
Speelse, leerzame training waarin ik creatief werd uitgedaagd. Veel handvatten gekregen om sessies op een simpele en begrijpelijke manier te begeleiden door middel van tekenen, kleur en kaders. Heel fijn dat we na afloop van de training een eigen setje stiften mee naar huis kregen! Echt een cadeautje 🙂
Noriko Namba
→ Beoordeling 9,0/10
Hele leuke cursus - oneerbiedig gezegd tekenen voor volwassenen. Maar er zit heel veel achter. Wat is je boodschap, wie is je doelgroep, wat wil je dat zij met je verhaal doen. Ook praktische vaardigheden om snel en simpel te tekenen. Je blijft steeds bij de les en bezig. Geen voorkennis of voorbereiding vereist. Goody bag!
Deel ook jouw ervaring op Springest.nl

Inschrijven

Meld je aan voor de training

Neem een optie

Kosteloos annuleren

Spreek een trainer

Gratis persoonlijk advies

Offerte aanvragen

Incompany training op maat

In het kort

 • Maak complexe vraagstukken eenvoudig
 • Direct praktijkervaring
 • Beoordeeld met een 8,7 /10 
 • In 1 dag
 • Slechts €550 (excl. btw)

Heb je vragen over de data of de Graphic Facilitation training? Of wil je persoonlijk advies?
Maartje helpt je graag. Bel haar gerust.