Terug naar alle inspiratie

Interview CustomerFirst: LCG als Best Workplace

Interview CustomerFirst: LCG als Best Workplace

Blije medewerkers zorgen voor blije klanten – een leus die anno nu bijna telt als open deur. Werkgevers focussen zich op een positieve medewerkersbeleving om zich te onderscheiden, en dat lukt: de gemiddelde employee experience in Nederland laat een stijgende lijn zien. Medewerkers worden gezien als mens, met hun eigen individuele ontwikkelingen, talenten en privélevens. Bedrijven die hierin excelleren, worden jaarlijks door Great Place to Work bekroond met de felbegeerde titel Best Workplace. Vraag is: hoe kom je op dit punt? We vragen het LCG, winnaar ‘Best Medium Workplace’.

Bron: CustomerFirst.nl — interview met John van Belkum

Een Best Workplace-titel ontvang je niet zomaar, dat weten de winnaars van dit jaar: Atlassian, DELA Coöperatie, LCG en Viisi Hypotheken. In de derde editie van deze werkgeluk-reeks bevragen wij John van Belkum, consultant en interim manager bij LCG.

John van Belkum kreeg voor het eerst met LCG te maken toen het adviesbureau een Lean transformatie begeleidde bij zijn voormalige werkgever ProRail. Al snel was hij buitengewoon geboeid door de zelfsturende organisatie.

De mindset dat veranderen inspirerend en leuk kan zijn, zorgde bij mij voor een zoete nasmaak. Wát een enthousiaste club mensen, die op een plezierige wijze verandering weet te realiseren. Dat sprak mij enorm aan.

John

Kort hierna besloot hij – niet geheel verrassend – de overstap te maken naar LCG, waar hij inmiddels een jaar of vier aan het werk is als consultant slash interimmanager. Dezelfde rol die vrijwel iedereen in de organisatie vervult. ‘De rol van coach, trainer, proceseigenaar en procesleider vervullen wij allemaal. Met elkaar runnen we onze organisatie, waarbij alle interne taken zijn verdeeld. Zo heb ik ook een tijd marketing bedreven, heb ik mij verdiept in onze financiën en was ik deel van een team dat met productontwikkeling bezig is.’


Over de auteur

Plezier geven zit mij in het bloed en is daarom ook mijn belangrijkste kernwaarde: ik maak van interim managementtrajecten, verbeterprojecten en trainingen een inspirerende reis!

profiel John van Belkum