Lean certificering

Binnen Lean worden verschillende kleuren belts gebruikt om verschillende rollen (en daarmee het kennis- en ervaringsniveau) aan te geven. De gekleurde belts komen uit de Oosterse vechtsport, waar wit het laagste niveau is en zwart het hoogste. Binnen Lean zie je deze volgorde ook terugkomen.

Hoe het precies zit met de Lean Belts en wat de verschillen zijn, leggen we in het artikel ‘Welke Lean Belts zijn er?‘ uit. Hieronder lichten we de Belts toe die wij gebruiken en waarom we voor deze certificering van Lean Competency System hebben gekozen.

Lean Competency System (LCS) – Universiteit van Cardiff

LCG is geaccrediteerd voor het Lean Competency System (LCS), hét kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren verbonden aan de Universiteit van Cardiff. Wij mogen hierdoor internationaal erkende certificaten uitgeven aan deelnemers aan onze trainingen.  

LCG heeft accreditatie voor 5 levels. Elk level stelt eisen aan onderwerpen die behandeld moeten worden, het aantal studie-uren, manier van toetsing en bijvoorbeeld aantal jaren ervaring. Op basis van de inhoud van onze trainingen en de richtlijnen van het LCS hanteren wij de volgende kleuren belts voor onze trainingen:

Waarom hebben wij gekozen voor LCS?

  • Het is internationaal de meest gehanteerde standaard op het gebied van Lean/continu verbeteren
  • Het heeft de wetenschappelijke onderbouwing van Cardiff University
  • LCS is continu bezig onderzoek te doen naar nieuwe ontwikkelingen in het Lean gedachtegoed en is hiermee een thought leader op dit vlak
  • Wij zijn zelf met LCG betrokken geweest vanaf het begin om mee te helpen in de ontwikkeling van deze certificering en deze in Nederland bekend te maken

Wat is het verschil tussen Lean en Six Sigma?

Lean en Six Sigma worden veel door elkaar gebruikt. Niet gek, want ze hebben veel gemeen met elkaar. Maar ze betekenen niet hetzelfde. Er zit verschil tussen deze twee methoden.

Lean trainingen

Welke training past?

Spreek een trainer

Gratis persoonlijk advies

Offerte aanvragen

Incompany training op maat

Brochure aanvragen

Green Belt brochure

Meest gekozen Lean trainingen

Meest gekozen Lean trainingen

Heb je vragen over een Lean training met certificering?
Maartje helpt je graag. Bel haar gerust.