Naar de bron van
continu verbeteren: Japan


meerdere data
10:00 – 11:30u

online

Webinar:
lessen uit Japan

In veel westerse organisaties is de Lean methode niet meer weg te denken. De bron van Lean ligt in Japan, maar hoe komt dat? Waar gaat het over? En hoe passen we dit in onze Westerse organisaties toe?

Tim Wolput, onze man in Japan, is bij LCG verantwoordelijk voor het verdiepen en versterken van ons Lean gedachtegoed. In dit interactieve webinar deelt hij zijn ervaring en inzichten. Hij woont en werkt in Japan en doet onder andere onderzoek naar de oorsprong en ontwikkeling van Lean. Tim: “De kracht van Lean zit in haar filosofische essentie. Om het écht te begrijpen, moet je terug naar de bron.”

In dit webinar gaan we de diepte in over de essentie van Lean.

Gratis aanmelden

Locatie Trainingsdag(en) Type  
Webinar 10-11.30u
di 02 jul.
Inschrijven
Webinar 10-11.30u
di 02 jul.

Na dit webinar:

 • Heb je inzichten over continu verbeteren, rechtstreeks van de bron van Lean;
 • Weet je beter wat ultieme klantwaarde en het streven naar perfectie écht betekenen;
 • Heb je positieve energie en inspiratie om de volgende stap in continu verbeteren te zetten in jouw organisatie;
 • Ben je geïnspireerd door de vele praktijkvoorbeelden;
 • Staat een reis naar Japan op je bucketlist, je interesse is gewekt om zelf naar Japan te gaan en de voorbeelden in levende lijve te ervaren. Een absolutie must in het leven van een verbeteraar wat ons betreft 😊.

De kracht van Lean zit in haar filosofische essentie. Om het écht te begrijpen, moet je terug naar de bron.

Tim Wolput

Voor wie is dit webinar?

Dit webinar is voor iedereen die in het dagelijks leven met continu verbeteren bezig is.

Over Tim

“Al van kleins af aan droomde ik ervan om wereldkampioen Aikido te worden. Ik besefte al snel dat ik naar Japan moest om dat te halen. Sinds 1999 woon en werk ik in Japan. In 2005 realiseerde ik mijn droom en werd wereldkampioen Aikido. De reis naar dit resultaat was er een van vallen en opstaan, verbeteren en veranderen.”

Sindsdien verdiept hij zich in de Japanse cultuur van streven naar perfectie en ultieme klantbeleving. Hij is instructeur aan het Toyota Management Institute, adviseert Japanse bedrijven en buitenlandse bedrijven in Japan. Tim treedt op als gastspreker en leidt (digitale) inspiratiesessies in Lean en Agile transformaties. Ook organiseert hij de Lean Japan Study Tour, een intensieve studiereis voor (Nederlandse) bedrijven die zich willen verdiepen en willen leren van de Japanse (Lean) bedrijfscultuur.

Lessen uit Japan, in 3 artikelen

Met Tim maakte we eerder 3 artikelen, lessen uit Japan, over de essentie van Lean.

 • Zingeving, dagelijks handelen en reflectie
  Dit gaat over de weg naar perfectie en hoe je elke dag een stapje zet om een betere versie van jezelf, je werkplek en je organisatie te maken.

 • Kwaliteit vs. klantwaarde
  Organisaties leveren geen kwaliteit. Wat? Kwaliteit en klantwaarde worden vaak met elkaar verward. De enige expert is de klant. Hoe zij de waarde ervaart, dat is kwaliteit. Kwaliteit bepaal je niet zelf.

 • Leiderschap en visueel management
  Leiders van organisaties hebben te zorgen voor purpose, motivatie en voor resultaat. En dat in een complexer wordend speelveld. Hoe houd je in zo’n geval overzicht? Visueel management is hierbij essentieel.

Vragen?

Vragen?

Heb je vragen over dit webinar? Of heb je interesse in dit webinar bij jouw organisatie? Tim helpt je graag.

[email protected]