In het kort

 • Veel interactie, altijd 2 trainers
 • Beoordeeld met een 9,1/10
 • In 5 dagen Lean expert
 • Internationaal erkend certificaat
 • All in prijs €2.900 (excl. btw)

Lean Green Belt training

Lean expert worden? Na deze vijfdaagse training kun je direct aan de slag!

Zie jij in jouw organisatie waar het beter, sneller en leuker kan? En word jij de veranderaar die jouw organisatie nodig heeft? Met deze Lean Green Belt training maak je een sprong in je persoonlijke ontwikkeling én creëer je een grote toegevoegde waarde voor jouw organisatie.

De Green Belt training van LCG is niet alleen gericht op het leren toepassen van de Lean tools en technieken. Lean gaat juist ook over gedrag. En daar komt de veranderkundige ervaring van onze trainers goed van pas. Zij combineren als geen ander theorie, praktijk en reflectie. Zo leer je hoe je Lean succesvol kunt toepassen in jouw verbetertrajecten. En word je een voorbeeld voor jouw organisatie in continu verbeteren. Kortom, je bent er na afronding helemaal klaar voor om als Lean expert aan de slag te gaan!

Wat kun je verwachten?

 • 5 trainingsdagenJe gaat vijf dagen aan de slag met de belangrijkste theorie van het Lean gedachtegoed. Deze theorie ga je toepassen in verschillende cases in jouw eigen organisatie. Zo kan veilig leren, met vallen en opstaan, en helpen we je om direct impact te maken in je werk. 
 • 3 praktijkopdrachtenJe zal dus ook diverse praktijkopdrachten meekrijgen om tussen de trainingsdagen mee aan de slag te gaan. 
 • 8-16 leergenoten Een groep mensen heeft meer ervaring dan een enkel persoon. Daarom stimuleren de trainers jou en de groep om met én van elkaar te leren. We delen successen, geleerde lessen en oefenen samen met reflecteren.
 • 2 ervaren trainers Wij geven de Lean Green Belt training altijd met twee trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én dubbel zoveel plezier.
 • 1 internationaal erkend certificaatAan het eind van de opleiding doe je het examen en behaal je het officieel LCS certificaat!

Wat levert het je op?

Na deze training heb jij als Lean expert:

 • jezelf ontwikkeld tot Lean veranderaar, projectleider of procesverbeteraar
 • je persoonlijke effectiviteit verbeterd op kennis én gedrag
 • de Lean theorie vertaald naar een concreet plan voor jouw organisatie
 • al de eerste resultaten behaald dankzij de praktijkopdrachten
 • met veel plezier geleerd in een veilige, energieke omgeving

Of lees verder over de inhoud van de training.

Voor wie is de training?

De Green Belt opleiding van LCG is geschikt voor iedereen die zich in zijn of haar organisatie wil ontwikkelen tot Lean expert, procesmanager of projectleider in verandertrajecten. Voor manager en leidinggevenden is de Lean Leiderschap training het meest geschikt. Voor de Green Belt training is geen specifieke vooropleiding vereist. Het niveau van deze training is vergelijkbaar met MBO/HBO opleidingsniveau.

Na het behalen van je Green Belt kun je direct als expert aan de slag in jouw organisatie. Natuurlijk, hoe meer praktijkervaring je op doet, des te meer je expert wordt. Maar na deze opleiding ben je écht in staat om procesverbeteringen succesvol te leiden. Dat komt omdat je bij onze trainingen niet alleen de Lean theorie en methodieken leert, maar jezelf ook ontwikkelt in Lean gedrag.

Certificaat Lean Green Belt

LCG is geaccrediteerd voor het Lean Competency System (LCS). Een internationaal kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren. Wij mogen hierdoor internationaal erkende certificaten uitgeven aan deelnemers aan onze trainingen. Hiervoor gelden de volgende eisen:

 • Je hebt de Green Belt opleiding volledig gevolgd (je mag 1 dagdeel missen)
 • Je behaalt het theorie-examen op de laatste dag van de opleiding (dit examen is bij onze opleiding inbegrepen)
 • Je voert Lean praktijkopdrachten uit (ook deze opdrachten zijn bij onze opleiding inbegrepen)

Na het succesvol afronden van de Lean Green Belt opleiding van LCG ontvang je een volwaardig LCS Green Belt certificaat.

Bij LCG leer je niet alleen de Lean theorie en methodieken, maar ontwikkel je ook Lean gedrag.

FAQ

De training in 2 minuten

Opzet van de training

Tijdens de vijf trainingsdagen zorgen onze twee trainers voor veel afwisseling. Dat houdt de energie hoog, maakt leren leuker, zorgt ervoor dat de stof beter beklijft en ga je ook weer vrolijk naar huis. Achterover geleund staren naar oneindig veel PowerPoint slides zit er bij ons niet in!

Wat komt er allemaal aan bod?

We starten met een simulatiespel, waarbij je kennis gaat maken met de Lean principes, deze zelf gaat ervaren en ze direct leert toepassen. In diverse werkvormen gaan we vervolgens dieper in op de verschillende instrumenten en technieken. En omdat Lean juist ook over gedrag gaat, zitten er in elke trainingsdag reflectiemomenten. Daar komt de veranderkundige ervaring van onze trainers goed van pas. Je leert van hen hoe je succesvol kunt veranderen.

 • De vijf principes van Lean
 • Klantwaarde in kaart brengen en er naar kunnen handelen
 • Waardestroom en waardestroomanalyse, zodat je beter begrijpt hoe een proces werkt en je de betrokken spelers leert om over de schutting te kijken.
 • Verbeteren middels Kaizen en A3. Op die manier kan je problemen op een gestructureerde manier echt structureel aanpakken. 
 • Continu verbeteren in sprints waarbij we putten uit de Agile methodiek
 • Effectief werkvloeren (Genchi Genbutsu), dus leren kijken waar het gebeurt 
 • Operationeel Management, effectieve overlegstructuren inrichten
 • Flow en Pull. Leer je organisatie inspelen op het ritme van de klant
 • Borgen van verbeteringen, middels onder andere 5S en standaardisatie.
 • Rollen van de Lean expert. Inspelen op de verschillende petten die stakeholders kunnen opzetten zijn een essentieel onderdeel van elke verandering.
 • Presentatievaardigheden. Je kan inhoudelijk wel een goed punt hebben, maar wordt het ook gehoord en wordt jij ook gezien? Samen scherpen we jouw skills aan. 
 • Kata. Het laatst bewaarde geheim van Toyota, waardoor zij al meer dan 100 jaar effectief verbeteren.

Wil je meer details over de training?

Ontvang de gratis Green Belt brochure in je mailbox.

  De fysieke training vindt plaats in Conferentiecentrum in Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn). Het ligt centraal in Nederland op de Utrechtse Heuvelrug. Een trainingsdag start om 09:00 uur en duurt tot 17:00 uur.

  Maximale groepsgrootte per training is 16 personen en er zijn altijd 2 trainers.

  Digitale training

  We geven deze training nog steeds digitaal. Live in onze virtual classroom. Samen met onze trainers, maar wel op afstand. Met evenveel humor, interactie en praktijkvoorbeelden.

  Omdat het online volgen van een training qua concentratie meer van je vraagt dan een fysieke training, hebben we de trainingsdagen opgedeeld in dagen van 09.30 tot 15.00 uur.

  Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
  Digitale training wo 02 feb 2022
  wo 02 feb + do 03 feb + wo 16 feb + do 17 feb + wo 09 mrt + do 10 mrt + wo 23 mrt + do 24 mrt
  Inschrijven
  Kaap Doorn do 10 mrt 2022
  do 10 mrt
  wo 30 mrt + do 31 mrt
  wo 20 apr + do 21 apr
  Inschrijven
  Kaap Doorn do 07 apr 2022
  do 07 apr
  do 28 apr + vr 29 apr
  do 19 mei + vr 20 mei
  Inschrijven
  Kaap Doorn di 26 apr 2022
  di 26 apr
  ma 23 mei + di 24 mei
  ma 13 jun + di 14 jun
  Inschrijven
  Kaap Doorn vr 20 mei 2022
  vr 20 mei
  do 16 jun + vr 17 jun
  wo 06 jul + do 07 jul
  Inschrijven
  Digitale training
  wo 02 feb 2022
  wo 02 feb + do 03 feb + wo 16 feb + do 17 feb + wo 09 mrt + do 10 mrt + wo 23 mrt + do 24 mrt
  Kaap Doorn
  do 10 mrt 2022
  do 10 mrt
  wo 30 mrt + do 31 mrt
  wo 20 apr + do 21 apr
  Kaap Doorn
  do 07 apr 2022
  do 07 apr
  do 28 apr + vr 29 apr
  do 19 mei + vr 20 mei
  Kaap Doorn
  di 26 apr 2022
  di 26 apr
  ma 23 mei + di 24 mei
  ma 13 jun + di 14 jun
  Kaap Doorn
  vr 20 mei 2022
  vr 20 mei
  do 16 jun + vr 17 jun
  wo 06 jul + do 07 jul

  Het tarief van de Lean Green Belt training bedraagt €2.900 (excl. BTW) per deelnemer. Dat is inclusief:

  • Leskosten & materiaal;
  • Een simulatiespel;
  • Meerdere praktijkopdrachten;
  • Toegang tot het digitaal leerplatform Connector;
  • Internationaal geaccrediteerd certificaat van LCS.

  Kata coaching

  Je leerproces tijdens je trainingsperiode verder versnellen? Kies dan voor persoonlijke Kata coaching door een ervaren Lean expert van LCG. Meerprijs hiervoor is €850 voor acht gesprekken. Deze vinden plaats buiten de training om, op momenten dat het jou uitkomt. Zo zorg je voor voortgang en resultaten tijdens je gehele trainingsperiode en optimaliseer je je eigen trainingservaring. Bij je inschrijving kun je gemakkelijk deze optie aanvinken.

  BTW

  Door onze CRKBO vrijstelling kunnen wij onze opleidingen BTW-vrij factureren. Dat is aantrekkelijk voor particulieren en voor instanties die geen BTW kunnen terugvorderen. Bij je inschrijving kun je gemakkelijk deze optie aanvinken. Om de kosten van onze kant hiervoor te dekken, hanteren wij een opslag van 5% op het tarief van de training.

  Arrangementen

  Reistijd vermijden en genieten van de trainingslocatie op de Utrechtse Heuvelrug? Boek er dan overnachtingen en/of diners bij. Kosten zijn €96 per nacht, €43 per diner inclusief twee drankjes. Bij het aanmelden kun je per trainingsdag aangeven of je hier gebruik van wilt maken. Geboekte arrangementen kunnen tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de training geannuleerd worden. Daarna zijn er kosten aan verbonden.

  Onze Lean Green Belt training wordt door deelnemers gemiddeld beoordeeld met een 9,1 / 10. Lees hieronder waarom zij ons aanbevelen.

  Janina Sgroi 21-09-2021
  → Beoordeling 10/10
  De training is echt van hoge kwaliteit. De afwisseling tussen theorie en praktijk is erg fijn en goed in balans. De opdrachten dragen bij aan meer inzicht in de toepassing van de stof. Het materiaal dat werd gebruikt zorgt er voor dat de stof goed blijft hangen. In plaats van een boek werden er allerlei elementen (visueel voornamelijk) gebruikt wat het leren leuk maakt.

  Jetske van de Logt 21-09-2021
  → Beoordeling 10/10
  De training was van erg goed niveau, de trainers waren super goed voorbereid, wisten veel, erg behulpzaam en de training had een heel leuke afwisseling tussen praktijk en theorie.

  Jos Wetzels 21-09-2021
  → Beoordeling 10/10
  Leuke training, door twee trainers veel afwisseling in onderwerpen en voorbeelden. Mooie opbouw van de lessen.

  Florentine Moesker 16-08-2021
  → Beoordeling 8/10
  Ik vond het heel fijn dat er goede interactie was met de trainers, veel doen en tegelijkertijd veel leren. Voor mij een goede manier van leren! Trainers hadden ook veel praktijkvoorbeelden en ze hebben er ook echt plezier in, dat is zichtbaar in alles!

  Amanda Degenaars 16-08-2021
  → Beoordeling 10/10
  Ik vond het een inspirerende training! Iedereen doet er goed aan om Lean skills onder de knie te krijgen. De trainers waren enthousiast en toegankelijk, de interactie was leuk en de opdrachten waren leerzaam!

  Wesley Boer 22-06-2021
  → Beoordeling 8/10
  Ik vond de training erg nuttig! Eén van de redenen waarom ik voor de Green Belt ging, is de praktische toepasbaarheid. En één van de redenen om voor LCG te kiezen is dat dit onderdeel juist zo goed aangeschreven stond. Niets is minder waar! Veel over LEAN geleerd, praktijkvoorbeelden gehad, zelf geoefend met tools, kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben.

  Umut Kutlubay 22-06-2021
  → Beoordeling 9/10
  In de bijeenkomsten heb ik ontzettend veel opgestoken. Ik heb heel veel aangereikt gekregen en alles valt helder op zijn plaats. Door de ruimte voor vragen en een gesprek tijdens de trainingen, kun je alle kennis vertalen naar je werk. Het blijft daarom niet alleen conceptueel, maar ook zeker toepasbaar. Ik heb op een leuke en speelse manier geleerd en ik blijf met een empowered gevoel achter. Ik weet wat ik wil aangaan op mijn werk en hoe ik dat ga doen!

  Tibet Araz 18-05-2021
  → Beoordeling 10/10
  De training wisselt perfect theorie en praktijk af. Iedere training zit vol met fun momenten waardoor leren en onthouden makkelijk wordt. Een aanrader voor iedere proces verbeteraar!

  Dennis Boekel 18-05-2021
  → Beoordeling 10/10
  Goede stof, goed visueel gemaakt. Meteen goed toepasbaar in de praktijk.

  Review Toyota Nederland

  Wij gaan verder dan het uitleggen van de Lean tools, onder meer omdat we veel aandacht besteden aan cultuur, houding en gedrag en persoonlijke ontwikkeling.

  Lex van den Elsen, Toyota Nederland, vat dit als volgt samen: “Lean tools trainen kan elk trainingsbureau. Deze instrumenten worden pas echt van duurzame waarde als je de dieperliggende cultuur van Toyota begrijpt. In Nederland is er geen enkele organisatie die zo dicht tegen de cultuur van Toyota aanzit als LCG. Dat maakt de trainingen van LCG echt uniek.”

  Gratis brochure?

  Vul je gegevens in en ontvang de gratis brochure over deze training direct in je mailbox

   Incompany?

   Dat kan! Deze training kunnen we op maat maken. Dat doen we op basis van de specifieke doelen en situatie van jullie organisatie.

   In het kort

   • Veel interactie, altijd 2 trainers
   • Beoordeeld met een 9,1/10
   • In 5 dagen Lean expert
   • Internationaal geaccrediteerd certificaat
   • All-in prijs €2.900 (excl. btw)

   Liever even overleggen?

   Liever even overleggen?

   Heb je vragen over de Lean Green Belt training? Of wil je persoonlijk advies?
   Maartje helpt je graag. Bel haar gerust.

   +31 (0)85 0655 392