Een verandertraject is niet iets van de een op de andere dag. Denk aan transformatie van doelen, processen en het gedrag van mensen. Makkelijker gezegd dan gedaan! Een programmamanager kan jullie hier goed in begeleiden.

Wil je echt verandering teweegbrengen en de klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid en het financieel resultaat verbeteren, maar weet je nog niet hoe? Zet dan een LCG Programmamanager in. Die zorgt voor een sneller resultaat, duurzamere verandering en bovendien een leuker traject.

Snel veranderende omgeving

De snel veranderende wereld vraagt allereerst om een stabiele continu verbeterende organisatie. Wij geloven dat het belangrijkste doel van continu verbeteren het activeren van het denk- én doe-vermogen van de hele organisatie is. Alleen zo kun je maximale klantwaarde leveren tegen minimale inspanning. Dit leidt tot verbeterde resultaten voor álle belanghebbenden. In onze visie richt continu verbeteren zich op doel, proces en mensen.

Onze visie op continu verbeteren

We geloven dat het belangrijkste doel van continu verbeteren is, het activeren van de hele organisatie. Dit om maximale klantwaarde te leveren tegen minimale inspanning. Dit leidt tot verbeterde resultaten voor álle belanghebbenden. Onze visie is dat continu verbeteren zich richt op doel, proces en mensen.

Koers richting het ware noorden

Stuur de verbeterenergie de juiste kant op en maak duidelijk hoe iedere medewerker kan bijdragen aan de organisatiedoelen.

Laat zien dat je aan het verbeteren bent op basis van feiten. Creëer draagvlak door impact te laten zien.

Maak resultaten zichtbaar

Leiders: inspireer door voorbeeldgedrag

Toon respect voor medewerkers. Vraag door tot de kern van het probleem duidelijk is (5x waarom). Ga kijken dáár waar het gebeurt: op de werkvloer. En verwijder obstakels.

Zorg dat medewerkers zelfstandig aan de slag kunnen om hun eigen werk continu te verbeteren. En geef ze daartoe ook de tijd. Creëer er ruimte voor.

Maak van alle medewerkers probleemoplossers

Maak van klant zijn een feestje

Denk en handel vanuit klantwaarde en maak van al je klanten fans.

Stel open vragen. Stel je oordeel uit en sta stil als je merkt dat je haast hebt.

Eerst begrijpen dan ingrijpen

Stralend falen

Experimenteer, experimenteer, experimenteer. Leer van de ervaringen en doe het direct beter.

Een cultuur van continu verbeteren

Lees hier hoe je dat aanpakt

Wat biedt de ondersteuning van een programmamanager jou?

  • Door onze jarenlange ervaring hebben we een gedegen én getoetste visie op een Lean of Agile transformatie.
  • We maken niet alleen een plan, we zorgen ook voor de daadwerkelijke implementatie.
  • We helpen bij het vertalen van een visie, jaardoelen en verbetertrajecten. De verbeteringen die worden doorgevoerd dragen dan ook bij aan de juiste doelen en zo weet iedereen wat zijn of haar bijdrage is aan de organisatiedoelstellingen.
  • Een programmamanager houdt overzicht, prioriteert, bewaakt de voortgang en escaleert issues.
  • Je haalt een sparringpartner in huis die kan schakelen met zowel werkvloer als management en die niet bang is de confrontatie aan te gaan. Hij/zij doet wat nodig is.
  • We geloven sterk in het principe voordoen, nadoen, zelf doen. Waarbij we training en coaching-on-the job verzorgen om een organisatie te begeleiden en uiteindelijk zelfstandig te laten verbeteren of veranderen.
  • Een programmamanager maakt gebruik van onze eigen expertise op het gebied van (team)coaching en leiderschapsontwikkeling​.
  • Veranderen en verbeteren is onze tweede natuur, ons enthousiasme is daarin aanstekelijk. Dat doen we door een olievlek te creëren en dus klein te beginnen om zo snel resultaat te boeken en de eerste successen te vieren.

Eerst de basis van continu verbeteren beter begrijpen?

Onze ervaring leert dat Incompany trainingen een mooie start van verandering in jouw organisatie kunnen zijn. Of bekijk onze Lean trainingen of Agile trainingen.


Over de auteurs

Ik ben verbindend en graag werkzaam in een omgeving waarin van alles verandert. Daarbinnen breng ik rust, ritme en duidelijkheid. 

profiel Marleen van Beekhoff

Ik werk graag projectmatig en doelgericht met de Lean en Agile filosofie in mijn achterhoofd en kijk met een systemische blik naar een vraagstuk.

profiel Eva de Waard