In het kort

 • Veel interactie, altijd 2 trainers
 • Beoordeeld met een 9,1/10
 • In 7 dagen Lean leider
 • Internationaal geaccrediteerd certificaat
 • All-in prijs van €4.250 (excl. btw)

Leergang Leiderschap & Lean

De Leergang Leiderschap & Lean stoomt managers en directeuren klaar om de rol van Lean leider met succes te vervullen.

Met deze Leergang Leiderschap & Lean krijg je handvatten om jouw organisatie klantgerichter, efficiënter én plezieriger te maken. Je ontwikkelt daarbij de vaardigheden van een Lean leider waardoor je als leidinggevende succesvoller wordt.

Als manager, directeur of leidinggevende begeleid je verschillende teams naar betere resultaten. Echter, je hebt te maken met een flink spanningsveld. Je voelt de druk om betere financiële cijfers te halen. Tegelijkertijd ligt de concurrentie op de loer. Daarnaast zie je de ontevredenheid onder medewerkers toenemen.

Je denkt ‘dat moet anders‘. Je hebt gelijk, dat kan anders! Met deze leergang, vol met theorie en praktijk, leer je jezelf en je organisatiesysteem beter kennen. En natuurlijk hoe je concreet jouw team kunt leiden naar een cultuur van continu verbeteren, gebaseerd op de Lean filosofie. Je leert de taal spreken van verbeteren en de kneepjes van het aansturen van verbeterteams.

Wat kun je verwachten?

 • 6 trainingsdagen en 2 avondenJe gaat aan de slag met jouw talenten en wat dat in jouw praktijk betekent. Elke deelnemer heeft zijn/haar eigen leerdoelen. De belangrijkste theorie van het Lean gedachtegoed komt aan bod. Deze ga je toepassen in verschillende cases in jouw eigen organisatie. Zo kan veilig leren, met vallen en opstaan, en helpen we je om direct impact te maken in je werk. 
 • 3 praktijkopdrachtenJe krijgt diverse praktijkopdrachten mee om tussen de trainingsdagen mee aan de slag te gaan. Ze heten niet voor niets praktijkopdrachten. Je boekt hiermee direct resultaat binnen jouw organisatie.
 • 8-16 leergenoten Een groep mensen heeft meer ervaring dan een enkel persoon. Daarom stimuleren de trainers jou en de groep om met én van elkaar te leren. We delen successen, geleerde lessen en oefenen samen met reflecteren.
 • 2 ervaren trainers Wij geven de Leergang Leiderschap & Lean altijd met twee ervaren trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én dubbel zoveel plezier.
 • 1 internationaal erkend certificaatAan het eind van de opleiding doe je het examen en behaal je het officieel LCS certificaat!

Wat levert het je op?

Na deze leergang heb jij als Lean leider:

 • inzicht in je eigen effectiviteit als leider
 • de theorie vertaald naar jouw praktijk
 • een netwerk van Lean leiders
 • de succesfactoren en uitdagingen geleerd van het creëren van een cultuur van continu verbeteren
 • al de eerste concrete resultaten behaald tijdens de leergang
 • met veel plezier geleerd in een veilige, energieke omgeving
 • het internationaal erkende Lean LCS certificaat

Of lees verder over de inhoud van de training.

Voor wie is de Leergang Leiderschap & Lean?

De Leergang Leiderschap & Lean van LCG is geschikt voor het hoger management met HBO/WO werk- en denkniveau. Dit zijn leiders met de ambitie om een continu verbetercultuur in hun organisatie te bewerkstelligen. Ervaring met Lean is een pré, maar niet noodzakelijk.

Wil je je meer ontwikkelen als Lean expert, procesmanager of projectleider, dan hebben we de reguliere Lean Green Belt training.

Lean Leiderschap Certificaat

LCG is geaccrediteerd voor het Lean Competency System (LCS). Een internationaal kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren. Wij mogen hierdoor internationaal erkende certificaten uitgeven aan deelnemers aan onze trainingen. Hiervoor gelden de volgende eisen:

 • Je hebt de leergang volledig gevolgd (je mag 1 dagdeel missen)
 • Je behaalt het theorie-examen op de laatste dag van de opleiding (dit examen is bij onze opleiding inbegrepen)
 • Je voert Lean praktijkopdrachten uit (ook deze opdrachten zijn bij onze opleiding inbegrepen)

Na het succesvol afronden van de Lean Leiderschap opleiding van LCG ontvang je een volwaardig LCS certificaat.

“Wat een gave opleiding! Heeft bij mij het licht aangedaan.”

FAQ

Opzet van de training

De training is opgebouwd uit drie blokken van 2 trainingsdagen en een blok van 1 trainingsdag. In totaal dus 7 trainingsdagen verdeeld over 3 blokken. Dag 1 en dag 5 hebben tevens een avondprogramma, inclusief diner en overnachting. Tussen de blokken zit ongeveer drie weken, zodat je de gelegenheid om in je praktijkopdracht te experimenteren met dat wat je geleerd hebt.

Onze twee ervaren trainers zorgen op elke trainingsdag voor veel afwisseling. Dat houdt de energie hoog, maakt leren leuker, zorgt ervoor dat de stof beter beklijft en ga je ook weer vrolijk naar huis. Achterover geleund staren naar oneindig veel PowerPoint slides zit er bij ons niet in!

Wat komt er aan bod?

Het programma van de Leergang Leiderschap & Lean ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

De start

 • We starten dit traject met onderzoek naar ieders kwaliteiten aan de hand van een Gallup Strengths Finder rapport. Dit is een methode om jouw talenten te meten.
 • We kijken naar de uitdagingen van de organisatie waar je nu in zit. Welke kwaliteiten zet je in? Welke rol neem je als leider in? Dat is het fundament om de dagen daarna samen te leren, reflecteren en dat direct toe te passen in je werkpraktijk.
 • Je stelt zelf je eigen leerdoelen vast en werkt daar gedurende de leergang aan.

Vervolg

 • Gedurende de leergang komen steeds de zachte en harde kanten van sturen aan bod.
 • Je leert de Lean theorie over onder andere waardecreatie, prestatiemanagement, verbetermanagement, en respectvol leiderschap.
 • Het overbrengen van de theorie gaat deels buiten de trainingsdagen. Via onze online leeromgeving kies je jouw moment. De dagen dat we bij elkaar komen, gebruiken we dan vooral om inzicht te krijgen in hoe deze theorie toegepast kan worden binnen jouw context.
 • En we leren je hoe je zelf de verandering in kunt zetten om in jouw organisatie (nog meer) een cultuur van continu verbeteren neer te zetten. Dit combineren we met inzichten over verandermanagement, high performance teams, en Lean transities.
 • Binnen de leergang is veel vrije ruimte ingebouwd om meer diepgang te creëren op onderwerpen waar de groep meer over wil leren. Zoals bijvoorbeeld omgaan met weerstand, teamcoaching, etc.
 • Minimaal één van de trainingsdagen vindt plaats op een inspirerende locatie van een van de deelnemers.

Wil je meer details over de training?

Vul je gegevens in en ontvang gratis de Leergang Leiderschap & Lean brochure direct in je mailbox.

Deze training bieden wij aan in Nederland (nabij Utrecht), België (centraal Vlaanderen) en Incompany. Uiteraard ben je overal van harte welkom! De Leergang Leiderschap & Lean in Nederland vindt plaats bij Conferentiecentrum Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn). Kaap Doorn ligt centraal in Nederland en is makkelijk bereikbaar. We bieden tevens arrangementen met overnachting aan om het nog aangenamer te maken.

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Kaap Doorn do 14 sep 2023
do 14 sep + vr 15 sep + vr 13 okt + vr 10 nov + do 07 dec + vr 08 dec + vr 17 mei 2024
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn
do 14 sep 2023
do 14 sep + vr 15 sep + vr 13 okt + vr 10 nov + do 07 dec + vr 08 dec + vr 17 mei 2024

Een trainingsdag start om 09:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Maximale groepsgrootte is 16 personen. Een training gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Mocht dat niet het geval zijn, laten we dit zo’n drie weken voor aanvang van de training weten en vinden we samen een passende oplossing. Dag 1 en dag 5 hebben tevens een avondprogramma, inclusief diner en overnachting. Deze zijn in de prijs inbegrepen.

Maak gebruik van het STAP-budget

Eerstvolgende aanvraagronde is op maandag 1 mei 2023 om 10.00 uur. LET OP: Het STAP-budget voor deze ronde geldt alleen voor trainingen die starten tussen 29 mei en 1 januari 2024.

België

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Mechelen do 14 sep 2023
do 14 sep + vr 15 sep + vr 13 okt + vr 10 nov + do 07 dec + vr 08 dec + vr 17 mei 2024
Inschrijven Neem een optie
Mechelen
do 14 sep 2023
do 14 sep + vr 15 sep + vr 13 okt + vr 10 nov + do 07 dec + vr 08 dec + vr 17 mei 2024

Het tarief van de Leergang Leiderschap & Lean bedraagt €4.250 (excl. btw) per deelnemer. Dat is inclusief:

 • Leskosten & materiaal;
 • Gallup Strengths Finder rapport;
 • Meerdere praktijkopdrachten;
 • Overnachting en diner bij de twee dagen (dag 1 en 5) met avondprogramma;
 • Toegang tot het digitaal leerplatform Connector;
 • Internationaal geaccrediteerd certificaat van LCS;
 • Lunch, koffie, thee en versnaperingen tijdens trainingsdagen.

Maak gebruik van het STAP-budget

Eerstvolgende aanvraagronde is op maandag 1 mei 2023 om 10.00 uur. LET OP: Het STAP-budget voor deze ronde geldt alleen voor trainingen die starten tussen 29 mei en 1 januari 2024.

Kata coaching

Je leerproces tijdens je trainingsperiode verder versnellen? Kies dan voor persoonlijke Kata coaching door een ervaren Lean expert van LCG. Meerprijs hiervoor is €925 voor acht gesprekken. Deze vinden plaats buiten de training om, op momenten dat het jou uitkomt. Zo zorg je voor voortgang en resultaten tijdens je gehele trainingsperiode en optimaliseer je je eigen trainingservaring. Bij je inschrijving kun je gemakkelijk deze optie aanvinken.

BTW

Door onze CRKBO vrijstelling kunnen wij onze opleidingen BTW-vrij factureren. Dat is aantrekkelijk voor particulieren en voor instanties die geen BTW kunnen terugvorderen. Bij je inschrijving kun je gemakkelijk deze optie aanvinken. Om de kosten van onze kant hiervoor te dekken, hanteren wij een opslag van 5% op het tarief van de training.

Arrangementen

Reistijd vermijden en genieten van de trainingslocatie op de Utrechtse Heuvelrug? Boek er dan overnachtingen en/of diners bij. Kosten zijn €99,50 per nacht, €46,75 per diner inclusief twee drankjes. Bij het aanmelden kun je per trainingsdag aangeven of je hier gebruik van wilt maken. Geboekte arrangementen kunnen tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de training geannuleerd worden. Daarna zijn er kosten aan verbonden. (Schrijf je je binnen twee weken voor de startdatum van de training in met arrangement, dan moeten we eerst nog de beschikbaarheid checken voordat deze definitief is.)

Op dag 1 en dag 5 is er tevens een avondprogramma. Het diner en de overnachting zijn op deze dagen bij de prijs inbegrepen.

Onze Lean Green Belt training wordt door deelnemers gemiddeld Onze Lean Green Belt training wordt door deelnemers gemiddeld beoordeeld met een 9,1 / 10. Lees hieronder waarom zij ons aanbevelen.

Karin Driftenaar – van Ooik 10-12-2021
→ Beoordeling 9/10
Inspelen op de behoefte. Flexibiliteit en een enorme bron aan praktijkkennis.

Mayke Roest 10-12-2021
→ Beoordeling 9/10
Goede aansluiting tussen theorie & praktijk met eigen en herkenbare voorbeelden.

Mirjam Beekman 10-12-2021
→ Beoordeling 10/10
Ik denk dat jullie iedereen in een leiderschapsrol op een hoger niveau kunnen brengen en aanzetten tot continu verbeteren van zichzelf en de organisatie.

Ria Winters 10-12-2021
→ Beoordeling 8/10
Dynamiek van 2 trainers. Lean van begrip omzetten naar toegankelijke info waar je gelijk mee aan de slag gaat.

Inschrijven

Meld je aan voor de training

Neem een optie

Kosteloos annuleren

Spreek een trainer

Gratis persoonlijk advies

Brochure aanvragen

PDF in je mailbox

Offerte aanvragen

Incompany training op maat

In het kort

 • Veel interactie, altijd 2 trainers
 • Beoordeeld met een 9,1/10
 • in 7 dagen Lean leider
 • Internationaal geaccrediteerd certificaat
 • All-in prijs van €4.250 (excl. btw)

Liever even overleggen?

Liever even overleggen?

Heb je vragen over de data of de training Lean Leiderschap? Of wil je persoonlijk advies?
Maartje helpt je graag. Bel haar gerust.

+31 (0)85 0655 392