Lean certificering

Waarom jouw LCS Lean certificaat ineens een hoger level krijgt

Al sinds de oprichting van LCG in 2009 zijn we officieel geaccrediteerd door het Lean Competency System (LCS). Dit is hét kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren. LCS is verbonden aan de Universiteit van Cardiff en dat betekent dat we internationaal erkende certificaten mogen uitgeven aan deelnemers van onze Lean trainingen.

LCS heeft verschillende Lean niveaus (ook wel belts) gedefinieerd met lettercodes, maar geen duidelijke richtlijnen voor de kleur die hier bij hoort. Het gevolg is een wildgroei onder iedereen die aan LCS verbonden is. Door strakkere richtlijnen wil LCS hier nu vanaf.

Goed nieuws

En wat blijkt? Nu we deze nieuwe richtlijnen volgen, is een aantal van onze trainingen een hoger niveau waard. Onze Yellow, Green, Leiderschap en Black Belt trainingen bevatten meer kwaliteit dan voor het uitgegeven level formeel noodzakelijk was.  Dat wordt nu met een hoger level rechtgetrokken en beloond. 

Goed nieuws dus voor iedereen die in de afgelopen 13 jaar bij ons een Yellow, Green, Leiderschap en/of Black Belt training heeft gevolgd. Het certificaat krijgt een upgrade. Lees hieronder wat dat betekent en wat je moet doen wanneer je een certificaat van ons hebt.

Upgrade jouw Lean certificaat

Elke deelnemer die bij LCG vóór 23 juni 2022 een Yellow, Green, Leiderschap en/of Black Belt training succesvol heeft afgerond kan een addendum aanvragen. Dat is een toevoeging op het originele certificaat. Het gaat om de volgende trainingen:

Je behoudt je kleur belt wel, maar het Lean level (niveau waardering) dat door het Lean Competency System daaraan gekoppeld is, gaat een stapje omhoog. De inhoud van de trainingen voldoet namelijk aan een hoger level.

Wat moet je doen?

De meeste deelnemers hebben een mail ontvangen waarin ze de toevoeging op het originele certificaat kunnen aanvragen. Volg de instructies in deze mail om jouw addendum toegestuurd te krijgen.


Heb jij geen mail ontvangen, maar kom je wel in aanmerking voor een nieuw certificaat? Neem dan contact met ons op via dit formulier.


  Over de kleuren belts

  Binnen Lean worden verschillende kleuren belts gebruikt om verschillende rollen (en daarmee het kennis- en ervaringsniveau) aan te geven. De gekleurde belts komen uit de judo sport, waar wit het laagste niveau is en zwart het hoogste. Binnen Lean zie je deze volgorde ook terugkomen. Maar hoe zit het nou precies en wat zijn de verschillen?

  LCG heeft accreditatie voor 4 levels. Elk level stelt eisen aan onderwerpen die behandeld moeten worden, het aantal studie-uren, manier van toetsing en bijvoorbeeld aantal jaren ervaring. Op basis van de inhoud van onze trainingen en de richtlijnen van het LCS hanteren wij de volgende kleuren belts voor onze trainingen:

  Vragen over deze wijziging?

  Meest gekozen Lean trainingen

  Meest gekozen Lean trainingen


  Vragen?

  Vragen?

  Heb je vragen over deze wijziging?
  Bel gerust even met Maartje. Ze helpt je altijd verder.

  +31 (0)85 0655 392