In het kort

 • Incl. Black Belt examen
 • Beoordeeld met een 9,0 /10
 • In 9 dagen Lean professional
 • Internationaal erkend certificaat
 • All-in prijs €6.650 (excl. btw)

Lean Black Belt Compleet

Behaal je Lean Green Belt én je Black Belt achter elkaar.

Jij wil het beste van het beste als het gaat om continu verbeteren. Je wil de verdieping in en als Lean professional aan de slag en volledig zelfstandig een verbetertraject leiden.

De Lean Black Belt Compleet is een volledig traject dat je opleidt tot zelfstandig Lean professional. Je begint met een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean en leert deze ook toe te passen (Lean Green Belt). Daarna leren we je door middel van theorie en coaching hoe je een organisatie kunt leiden/begeleiden naar continue verbetering.

Heb jij je Green Belt al?

Dan stroom je in vanaf dag zes.

Informatie Lean Black Belt training voor instromers

Wat kun je verwachten?

 • 9 trainingsdagenJe gaat de eerste vijf dagen aan de slag met de belangrijkste theorie van het Lean gedachtegoed. Deze theorie ga je toepassen in verschillende cases in jouw eigen organisatie. Zo kan veilig leren, met vallen en opstaan, en helpen we je om direct impact te maken in je werk. 
  Het tweede deel van de training, ga je aan de slag met de verdieping op de theorie van het Lean gedachtegoed dat je kent van de Green Belt. Dit heb je nodig om jouw verandervaardigheden te ontwikkelen. We passen dit direct toe op jouw situatie en verbetertraject.  
 • 3 praktijkopdrachtenOm de theorie onder de knie te krijgen, krijg je diverse praktijkopdrachten mee om tussen de trainingsdagen mee aan de slag te gaan. 
 • 1 verbetertrajectHet tweede deel van de training werk je aan je eigen verbetertraject. Dit is de rode draad tijdens het examentraject. We werken eraan om zowel jouw A3 als het traject zelf Black Belt waardig te maken.
 • 8-16 leergenoten Een groep mensen heeft meer ervaring dan een enkel persoon. Daarom stimuleren de trainers jou en de groep om met én van elkaar te leren. We delen successen, geleerde lessen en oefenen samen met reflecteren.
 • 2 ervaren trainers Wij geven de Lean Black Belt training altijd met twee trainers. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én dubbel zoveel plezier.
 • 1 internationaal erkend certificaat Het examen bestaat uit een theorie- en praktijkexamen. Je haalt hiermee het officieel LCS certificaat (level 2a)! Je kiest zelf een geschikte examendatum.

Wat levert het me op?

Na deze training heb je als zelfstandig Lean expert:

 • jezelf ontwikkeld tot impactvolle veranderaar met volledige verantwoordelijkheid
 • je persoonlijke effectiviteit verbeterd op kennis én gedrag
 • mooie resultaten behaald met je eigen verbetertraject
 • verdieping op de Lean theorie om deze nog beter te kunnen begrijpen en toe te passen
 • internationale erkenning van jouw Lean vaardigheden
 • met heel veel plezier geleerd in een veilige, energieke omgeving
 • je klaargestoomd om als Lean professional zelfstandig aan de slag te gaan

Of lees verder over de inhoud van de training.

Voor wie is de Lean Black Belt training?

De Lean Black Belt opleiding van LCG is geschikt voor iedereen die zich wil opleiden tot zelfstandig Lean professional. Je wilt de cultuur van continu verbeteren volledig begrijpen en deze ook gaan toepassen binnen je organisatie.

Voor het examen is het nodig om een verbetertraject te leiden. Dit verbetertraject is de rode draad tijdens het tweede deel van de training en jouw examenstuk.

Na het behalen van je Black Belt ben je in staat om zelfstandig een verbetertraject te begeleiden. Natuurlijk, hoe meer praktijkervaring je op doet, hoe beter je wordt. Maar dit traject stelt je in staat dit succesvol te doen en impact op je organisatie te leveren.

Certificaat Lean Black Belt

LCG is geaccrediteerd voor het Lean Competency System (LCS). Een internationaal kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren. Wij mogen hierdoor internationaal erkende certificaten uitgeven aan deelnemers aan onze trainingen. Hiervoor gelden de volgende eisen:

 • Je hebt de Black Belt opleiding volledig gevolgd (je mag 1 dagdeel missen)
 • Je behaalt zowel het theorie- als praktijkexamen (dit examen t.w.v. €1.030 is bij onze opleiding inbegrepen)
 • Je voert zelfstandig een verbetertraject uit

Na het succesvol afronden van de Lean Black Belt opleiding van LCG ontvang je een volwaardig LCS Black Belt certificaat.

De Black Belt training gaat écht de verdieping in.

FAQ

De Black Belt opleiding van LCG is geschikt voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot Lean professional en zelfstandig een verbetertraject wil leiden.

Het traject in een rustiger tempo? Start dan met de Green Belt training of Leergang Leiderschap & Lean.

Onze trainers wisselen denken & doen continu af. Na een blokje theorie ga je met de andere deelnemers aan de slag met oefeningen. Daar zitten ook rollenspellen bij. Zo leer je het snelst! De rode draad tijdens deze training is jouw verbetertraject.

Tijdens de trainingsdagen is er altijd ruimte voor persoonlijke vragen. Na de training zijn er ook verschillende mogelijkheden. Je kunt jezelf verder ontwikkelen tot Master Black Belt of in jouw verbetertraject begeleiding krijgen van een van onze Lean experts. Ook is er de mogelijkheid om jouw organisatie verder te helpen door bijvoorbeeld Incompany training.

Er is geen voorkennis nodig voor het volgen van de Lean Green Belt training. Het niveau van deze training is vergelijkbaar met HBO opleidingsniveau.

Alle trainingen van LCG worden altijd door 2 trainers verzorgd. Dit betekent dubbele focus, twee keer zo veel ervaring die we je meegeven én dubbel zoveel plezier. De Lean trainers van LCG zijn WO opgeleid en hebben ook ruime ervaring als Lean consultant. Ze brengen dus veel praktijkvoorbeelden (en anekdotes!) mee.

Ja, na het succesvol afronden van de Lean Black Belt opleiding van LCG ontvang je een volwaardig LCS Black Belt certificaat. LCG is namelijk geaccrediteerd voor het Lean Competency System (LCS). Dat is een internationaal kwaliteitskeurmerk voor trainingen op het gebied van continu verbeteren.

Bij LCG houden we niet zo van verplichten. Je bent dus vrij om te kiezen of je wilt deelnemen aan het examen. Twijfel je hierover? Dan is er altijd ruimte om dit te bespreken met een van de trainers.

Tot 20 dagen voor de training kun je nog kosteloos annuleren of wijzigen. Daarna worden er kosten in rekening gebracht.

Hotelovernachting bijboeken of annuleren? Dat kan kosteloos nog tot 2 weken voor aanvang van de training.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden

Opzet van de training

De training is opgebouwd uit 9 trainingsdagen, verdeeld over 5 blokken. Alleen het tweede blok bestaat uit 1 trainingsdag, de overige blokken zijn 2 opeenvolgende trainingsdagen. Tussen de blokken zit voldoende ruimte, zodat je de gelegenheid hebt om te experimenteren en het geleerde te koppelen aan je verbetertraject.

Onze twee trainers zorgen op elke trainingsdag voor veel afwisseling. Dat houdt de energie hoog, maakt leren leuker, zorgt ervoor dat de stof beter beklijft en ga je ook weer vrolijk naar huis. Achterover geleund staren naar oneindig veel PowerPoint slides zit er bij ons niet in!

Wat komt er aan bod?

Het Lean Black Belt Compleet programma ziet er in hoofdlijnen als volgt uit (dag 1 t/m 5 is het traject tot Green Belt, daarna gaan we de verdieping in met jouw verbetertraject).

Dag 1 en 2: Ervaar de kracht van Lean

 • We starten met een simulatiespel waarin we je uitdagen om de vijf principes van Lean in een gesimuleerd proces toe te passen
 • We leren het 1e Lean principe klantwaarde op verschillende manieren inzichtelijk maken en oefenen onder andere met het KANO-model
 • We bespreken het 2e Lean principe waardestroom en waardestroomanalyse (of Value Stream Mapping) en doen een rollenspel om jouw stakeholders te leren over de schutting te kijken
 • We bespreken het inrichten van het ideale en toekomstige proces voor klantwaarde, waarbij we de 8 verspillingen inzichtelijk maken
 • We lichten alle instrumenten toe in de 6 stappen van de verbetermethodiek en oefenen we met onder andere Kaizen, A3 en het werken in sprints
 • We delen de eerste praktijkopdracht waarmee je in jouw organisatie aan de slag gaat

Dag 3: Alles wat je nodig hebt voor ‘continu verbeteren’

 • We trappen af met een intervisie op de eerste praktijkopdracht en reflecteren daarbij op houding en gedrag
 • We ervaren de kracht van visueel management en leren een structuur inrichten die prestaties en inzet van capaciteit inzichtelijk maakt. Ook gaan we aan de slag met het opstellen van KPI’s en het oefenen met de dagstart.
 • We leren over Genchi Genbutsu, oftewel het werkvloeren, een van de belangrijke elementen van Lean houding en gedrag
 • We zoomen in op standaardisatie als basis voor continu verbeteren en oefenen met de 5S-methodiek voor het inrichten van een efficiënte werkomgeving
 • We delen de tweede praktijkopdracht waarmee je in jouw organisatie aan de slag gaat

Dag 4 en dag 5: Verdieping op de veranderkundige kant van Lean

 • We duiken in op de 3e en 4e Lean principes Flow en Pull, met bijbehorende instrumenten als takttijd, Kanban, vraaganalyse, capaciteitsmanagement en totale team effectiviteit. Ook doen we een tweede simulatiespel om de kracht van Flow en Pull te ervaren
 • We leren over Hoshin Kanri, oftewel Policy Deployment. We vertalen visie en doelen naar alle functies in de organisatie, onder andere aan de hand van de Circle of Lean
 • We oefenen met presenteren van de praktijkopdrachten om beter te worden in het meenemen van collega’s in verandertrajecten. Ook doen we Catchball, een vorm van ‘speeddaten’ met elkaar om feedback op te halen over de eigen A3-opdracht
 • We zoomen in op standaardisatie als basis voor continu verbeteren en oefenen met de 5S-methodiek voor het inrichten van een efficiënte werkomgeving.
 • We doen leren over de 8 rollen van de Lean expert en doen een self-assessment die we daarna bespreken
 • We gaan aan de slag met Kata, een beproefde coachingmethode. Deze methode is wat Toyota zo succesvol heeft gemaakt. We gaan zelf ervaren wat de voordelen van experimenteren zijn door een internationaal experiment te doen
 • Tijd voor het tussentijds Green Belt examen van 30 minuten. Na succesvolle afronding ontvang je alvast het officiële LCS Lean Green Belt certificaat

Na trainingsdag 5 gaan we aan de slag met jouw verbetertraject. We bespreken je leerdoelen, wat jouw verwachtingen zijn en bekijken hoe jouw verbetertraject eruit ziet.

Waar moet jouw verbetertraject aan voldoen?

 • Jouw traject heeft een duidelijke impact op minstens één belangrijk proces binnen de organisatie, bijvoorbeeld: verhoging klanttevredenheid met 30%, verhoging medewerkerstevredenheid met 20%, verlaging van de kosten met 30% of verkorting doorlooptijd met 30%
 • Het is mogelijk om de huidige en gewenste situatie feitelijk en meetbaar te maken. Het kan zijn dat je voor je start met je traject nog niet precies weet hoe je de impact zichtbaar kan maken. Hier helpen wij je bij tijdens de intake.
 • Je speelt een belangrijke en zelfstandige rol in het traject. Je bent projectmanager van het verbetertraject of sensei van de projectmanager. Belangrijk is dat jij verantwoordelijk bent voor de keuzes die worden gemaakt in het (deel)traject.
 • De klant onderschrijft de bereikte resultaten in jouw klantbeoordelingsformulier.

Dag 6 en 7: Lean ervaren en verdieping zoeken

 • We verdiepen ons in de zingeving van jouw organisatie: het grote waarom
 • We analyseren wat de drijfveren van jouw organisatie zijn
 • We scherpen de zingeving van jouw verbetertraject aan. We bespreken de X-matrix of Hosin Kanri als belangrijk instrument.
 • We gebruiken verbaal meesterschap om jouw invloed als veranderaar te vergroten
 • Met een pitch over je verbetertraject oefen je het verbaal meesterschap en leer je de andere deelnemers meteen beter kennen
 • We verdiepen de kennis over KPI’s, je zult zien dat deze je kunnen helpen, maar ook enorm in de weg kunnen staan om je doelen te bereiken
 • We verrijken je met analysetechnieken, uiteraard pakken we hier jouw eigen A3 erbij om de analyse weer verder te verbeteren
 • We halen lessen uit de theatersport, dit is niet alleen leuk en goed voor de energie, maar heeft ook belangrijke lessen voor het werk van jou als Lean expert
 • We eindigen het eerste blok met het herhalen van de Kata theorie en het vormen van buddies

Dag 8 en 9: Op weg naar effectieve implementatie

 • Om jouw verbetertraject succesvol te laten zijn, is het toepassen van Lean tools niet voldoende, je moet ook belangrijke spelers betrekken. We bespreken daarom Nemawashi en stakeholdermanagement
 • We leren je ineffectieve patronen te herkennen en te doorbreken
 • Je leert hoe je succesvolle workshops ontwerpt
 • We maken kennis met slimme Agile technieken om ons te kunnen helpen in de implementatiefase van verbetertrajecten
 • De laatste trainingsdag begint het Lean Black Belt theorie-examen, die duurt 60 minuten
 • Tenslotte geven we je nog mee hoe je organisaties kunt sturen met een Obeya, je leert er zelf een maken voor jouw organisatie

Black Belt examen

Het theorie-examen (schriftelijk, duur 1 uur) doe je tijdens de training. Het praktijk-examen (mondeling, duur 1 uur) gaat over jouw verbetertraject en je bepaalt zelf wanneer je dit examen doet.

Daarnaast gaan we een lange termijn relatie met je aan. Na je opleiding blijven we je coachen en ondersteunen in je rol als Lean expert.

Wil je meer details over de training?

Vul je gegevens in en ontvang gratis de Black Belt brochure direct in je mailbox.

Deze training bieden wij aan in Nederland (nabij Utrecht), België (centraal Vlaanderen) en Incompany. Uiteraard ben je overal van harte welkom! De Black Belt training in Nederland vindt plaats bij Conferentiecentrum Kaap Doorn (Postweg 9, 3941 KA Doorn). Kaap Doorn ligt centraal in Nederland en is makkelijk bereikbaar. We bieden tevens arrangementen met overnachting aan om het nog aangenamer te maken.

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Kaap Doorn do 05 okt 2023
do 05 okt + vr 06 okt
do 02 nov
do 23 nov + vr 24 nov
ma 03 jun 2024 + di 04 jun 2024
ma 01 jul 2024 + di 02 jul 2024
Inschrijven Neem een optie
Nog één plaats vrij
Kaap Doorn ma 30 okt 2023
ma 30 okt + di 31 okt
ma 20 nov
ma 11 dec + di 12 dec
ma 03 jun 2024 + di 04 jun 2024
ma 01 jul 2024 + di 02 jul 2024
Inschrijven Neem een optie
Nog één plaats vrij
Kaap Doorn wo 15 nov 2023
wo 15 nov + do 16 nov
do 14 dec
wo 17 jan 2024 + do 18 jan 2024
ma 03 jun 2024 + di 04 jun 2024
ma 01 jul 2024 + di 02 jul 2024
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn do 18 jan 2024
do 18 jan 2024 + vr 19 jan 2024
do 08 feb 2024
do 07 mrt 2024 + vr 08 mrt 2024
ma 07 okt 2024 + di 08 okt 2024
ma 18 nov 2024 + di 19 nov 2024
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn di 27 feb 2024
di 27 feb 2024 + wo 28 feb 2024
di 19 mrt 2024
di 16 apr 2024 + wo 17 apr 2024
ma 07 okt 2024 + di 08 okt 2024
ma 18 nov 2024 + di 19 nov 2024
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn wo 03 apr 2024
wo 03 apr 2024 + do 04 apr 2024
do 25 apr 2024
wo 22 mei 2024 + do 23 mei 2024
ma 07 okt 2024 + di 08 okt 2024
ma 18 nov 2024 + di 19 nov 2024
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn wo 15 mei 2024
wo 15 mei 2024 + do 16 mei 2024
do 13 jun 2024
wo 03 jul 2024 + do 04 jul 2024
ma 03 feb 2025 + di 04 feb 2025
ma 17 mrt 2025 + di 18 mrt 2025
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn do 30 mei 2024
do 30 mei 2024 + vr 31 mei 2024
do 20 jun 2024
do 11 jul 2024 + vr 12 jul 2024
ma 03 feb 2025 + di 04 feb 2025
ma 17 mrt 2025 + di 18 mrt 2025
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn wo 04 sep 2024
wo 04 sep 2024 + do 05 sep 2024
do 26 sep 2024
wo 16 okt 2024 + do 17 okt 2024
ma 26 mei 2025 + di 27 mei 2025
ma 30 jun 2025 + di 01 jul 2025
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn di 24 sep 2024
di 24 sep 2024 + wo 25 sep 2024
di 15 okt 2024
di 12 nov 2024 + wo 13 nov 2024
ma 26 mei 2025 + di 27 mei 2025
ma 30 jun 2025 + di 01 jul 2025
Inschrijven Neem een optie
Kaap Doorn
do 05 okt 2023
do 05 okt + vr 06 okt
do 02 nov
do 23 nov + vr 24 nov
ma 03 jun 2024 + di 04 jun 2024
ma 01 jul 2024 + di 02 jul 2024
Nog één plaats vrij
Kaap Doorn
ma 30 okt 2023
ma 30 okt + di 31 okt
ma 20 nov
ma 11 dec + di 12 dec
ma 03 jun 2024 + di 04 jun 2024
ma 01 jul 2024 + di 02 jul 2024
Nog één plaats vrij
Kaap Doorn
wo 15 nov 2023
wo 15 nov + do 16 nov
do 14 dec
wo 17 jan 2024 + do 18 jan 2024
ma 03 jun 2024 + di 04 jun 2024
ma 01 jul 2024 + di 02 jul 2024
Kaap Doorn
do 18 jan 2024
do 18 jan 2024 + vr 19 jan 2024
do 08 feb 2024
do 07 mrt 2024 + vr 08 mrt 2024
ma 07 okt 2024 + di 08 okt 2024
ma 18 nov 2024 + di 19 nov 2024
Kaap Doorn
di 27 feb 2024
di 27 feb 2024 + wo 28 feb 2024
di 19 mrt 2024
di 16 apr 2024 + wo 17 apr 2024
ma 07 okt 2024 + di 08 okt 2024
ma 18 nov 2024 + di 19 nov 2024
Kaap Doorn
wo 03 apr 2024
wo 03 apr 2024 + do 04 apr 2024
do 25 apr 2024
wo 22 mei 2024 + do 23 mei 2024
ma 07 okt 2024 + di 08 okt 2024
ma 18 nov 2024 + di 19 nov 2024
Kaap Doorn
wo 15 mei 2024
wo 15 mei 2024 + do 16 mei 2024
do 13 jun 2024
wo 03 jul 2024 + do 04 jul 2024
ma 03 feb 2025 + di 04 feb 2025
ma 17 mrt 2025 + di 18 mrt 2025
Kaap Doorn
do 30 mei 2024
do 30 mei 2024 + vr 31 mei 2024
do 20 jun 2024
do 11 jul 2024 + vr 12 jul 2024
ma 03 feb 2025 + di 04 feb 2025
ma 17 mrt 2025 + di 18 mrt 2025
Kaap Doorn
wo 04 sep 2024
wo 04 sep 2024 + do 05 sep 2024
do 26 sep 2024
wo 16 okt 2024 + do 17 okt 2024
ma 26 mei 2025 + di 27 mei 2025
ma 30 jun 2025 + di 01 jul 2025
Kaap Doorn
di 24 sep 2024
di 24 sep 2024 + wo 25 sep 2024
di 15 okt 2024
di 12 nov 2024 + wo 13 nov 2024
ma 26 mei 2025 + di 27 mei 2025
ma 30 jun 2025 + di 01 jul 2025

Een trainingsdag start om 09:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Maximale groepsgrootte is 16 personen. Een training gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Mocht dat niet het geval zijn, laten we dit zo’n drie weken voor aanvang van de training weten en vinden we samen een passende oplossing.

Examendata

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Kaap Doorn wo 01 nov 2023
wo 01 nov
Inschrijven
Nog 3 plaatsen vrij
Kaap Doorn do 21 dec 2023
do 21 dec
Inschrijven
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn ma 05 feb 2024
ma 05 feb 2024
Inschrijven
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn wo 27 mrt 2024
wo 27 mrt 2024
Inschrijven
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn vr 24 mei 2024
vr 24 mei 2024
Inschrijven
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn vr 05 jul 2024
vr 05 jul 2024
Inschrijven
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn vr 27 sep 2024
vr 27 sep 2024
Inschrijven
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn
wo 01 nov 2023
wo 01 nov
Nog 3 plaatsen vrij
Kaap Doorn
do 21 dec 2023
do 21 dec
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn
ma 05 feb 2024
ma 05 feb 2024
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn
wo 27 mrt 2024
wo 27 mrt 2024
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn
vr 24 mei 2024
vr 24 mei 2024
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn
vr 05 jul 2024
vr 05 jul 2024
Nog 4 plaatsen vrij
Kaap Doorn
vr 27 sep 2024
vr 27 sep 2024
Nog 4 plaatsen vrij

België

Locatie Startdatum Trainingsdag(en)  
Op dit moment geen trainingen gepland Contact
 
Op dit moment geen trainingen gepland

Het tarief van de Lean Black Belt Compleet bedraagt €6.650 (excl. btw) per deelnemer.

Dat is inclusief:

 • Black Belt examen (t.w.v. €1.030)
 • Leskosten & materiaal;
 • Meerdere praktijkopdrachten;
 • Intensieve begeleiding op jouw verbetertraject;
 • Toegang tot het digitaal leerplatform Connector;
 • Internationaal geaccrediteerd certificaat van LCS;
 • Lunch, koffie, thee en versnaperingen tijdens trainingsdagen.

Kata coaching

Je leerproces tijdens je trainingsperiode verder versnellen? Kies dan voor persoonlijke Kata coaching door een ervaren Lean expert van LCG. Meerprijs hiervoor is €925 voor acht gesprekken. Deze vinden plaats buiten de training om, op momenten dat het jou uitkomt. Zo zorg je voor voortgang en resultaten tijdens je gehele trainingsperiode en optimaliseer je je eigen trainingservaring. Bij je inschrijving kun je gemakkelijk deze optie aanvinken.

Tijdens jouw Black Belt traject ga je aan de slag met een verbeterproject (weergegeven met een A3). Bij het praktijkexamen staat jouw A3 centraal. Verbeteren is echter nooit in een keer klaar. Net als een berg beklimmen sta je niet in één keer op de top. Je gaat stap voor stap naar boven. Met vallen en opstaan. Hoe kleiner de stappen hoe makkelijker. Kata coaching draagt hier aan bij door middels een vast ritme kleine stappen te zetten onder begeleiding van een ervaren coach.

BTW

Door onze CRKBO vrijstelling kunnen wij onze opleidingen BTW-vrij factureren. Dat is aantrekkelijk voor particulieren en voor instanties die geen BTW kunnen terugvorderen. Bij je inschrijving kun je gemakkelijk deze optie aanvinken. Om de kosten van onze kant hiervoor te dekken, hanteren wij een opslag van 5% op het tarief van de training.

Arrangementen

Reistijd vermijden en genieten van de trainingslocatie op de Utrechtse Heuvelrug? Boek er dan overnachtingen en/of diners bij. Kosten zijn €99,50 per nacht, €46,75 per diner inclusief twee drankjes. Bij het aanmelden kun je per trainingsdag aangeven of je hier gebruik van wilt maken. Geboekte arrangementen kunnen tot uiterlijk 2 weken voorafgaand aan de training geannuleerd worden. Daarna zijn er kosten aan verbonden.

Komt de training toch niet goed uit?

Wil je na je inschrijving de training annuleren of verplaatsen?
Tot 20 dagen voor de training kun je nog kosteloos annuleren of wijzigen. Daarna worden er kosten in rekening gebracht.

Hotelovernachting bijboeken of annuleren?
Dat kan kosteloos nog tot 2 weken voor aanvang van de training. 

Bekijk hier onze algemene voorwaarden.

Gemiddelde beoordeling 9,0 / 10
uit 2 reviews op Springest

Hanneke Griepink
Lean Black Belt training compleet
→ Beoordeling 9,0/10
Goede training die je de tools geeft om de Blackbelt rol goed op te pakken.
Dylan Meester
Lean Black Belt training compleet
→ Beoordeling 9,0/10
Mooi afwisselend programma tussen praktijk en theorie. Trainers zijn top! Soms iets meer inhoud bijv. Op veranderkunde of inhoud on lean (flow/pull).
Deel ook jouw ervaring op Springest.nl

Inschrijven

Meld je aan voor de training

Neem een optie

Kosteloos annuleren

Spreek een trainer

Gratis persoonlijk advies

Brochure aanvragen

PDF in je mailbox

Offerte aanvragen

Incompany training op maat

In het kort

 • Incl. Black Belt examen
 • Beoordeeld met een 9,0 /10 
 • In 9 dagen Lean professional
 • Internationaal erkend certificaat
 • All-in prijs €6.650 (excl. btw)

Liever even overleggen?

Liever even overleggen?

Heb je vragen over de Lean Black Belt training? Of wil je persoonlijk advies?
Maartje helpt je graag. Bel haar gerust.

+31 (0)85 0655 392