VACATURE

e-Learning Content Creator

 • 32–40 uur
 • WO master
 • 2–4 jaar ervaring

Je ontwikkelt verfrissende content samen met onze klanten, zodat hun organisaties beter en leuker leren.

Organisaties helpen sterker te veranderen door leuker te leren? LCG zoekt een e-Learning Content Creator die helpt organisaties te transformeren en klaar te maken voor de toekomst. Je werkt niet alleen voor, maar samen mét de klant. Op de typische LCG manier.

Hier kom je elke dag je bed voor uit!

Jij helpt onze klanten klaar te maken voor de toekomst, door content te creëren voor hun leerplatform.  Je bent een expert in didactiek en begrijpt hoe je blended leren inricht. In de rol van content maker en producer zorg jij dat de content er komt: of je het nu zelf maakt, of anderen helpt deze te maken. Je gaat met mensen in gesprek en weet hun verhaal te vertalen naar inspirerende online e-learnings en content. Jij zorgt dat de juiste boodschap wordt overgebracht én aankomt bij de lezer.

Wat je écht doet

 • Samen met klanten en LCG collega’s ontwikkel je online leerreizen. Je bedenkt leerpaden op basis van leerdoelen en ontwikkelt bijbehorende online content (e-learnings en opdrachten).
 • Je gaat in gesprek met klanten en/of LCG collega’s om hun verhaal op te halen. Je weet hoofd- en bijzaken goed te onderscheiden en de informatie die je krijgt te structureren. Dit vertaal je naar aantrekkelijke online content die de doelgroep aanspreekt.
 • Je ontwerpt en beheert leercontent in ons Learning Experience Platform (LXP). Je denkt mee over de technische mogelijkheden van het platform, zodat content en techniek elkaar versterken.
 • Je zet je didactische kwaliteiten ook in om collega’s en medewerkers van onze klanten te trainen in het maken van hun eigen leercontent.
 • Je draagt hiermee bij aan een hoge klanttevredenheid en daarmee de verdere groei van de LCG Connector bij nieuwe en bestaande klanten.

We begeleiden organisaties met verschillende vraagstukken in uiteenlopende sectoren. Van de zakelijke dienstverlening tot de zorg en van onderwijs tot overheid. Het totale team in Nederland en België bestaat uit zo’n 65 consultants. Stuk voor stuk enthousiaste professionals. Echt enthousiast. En we zijn ontzettend trots dat we de afgelopen 6 jaar uitgeroepen zijn tot #1 beste werkplek van Nederland.

Wat wij bieden

 • Een prachtige missie om aan bij te kunnen dragen: onze klanten klaarmaken voor de toekomst zodat zij bijdragen aan een maatschappij die klaar is voor de toekomst. Zo vergroten we samen het levensgeluk.
 • Een team waarin je werkt op basis van Strengths; samen kijken we hoe we ons werk zó verdelen, dat ieder die dingen doet waar hij of zij goed in is én energie van krijgt.
 • Een Great Place to Work (6 jaar #1 op rij!) met ongekend coole, gedreven en enthousiaste collega’s.
 • Een salaris dat past bij een Great Place to Work en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een baan voor 4 of 5 dagen in de week.
 • De kans om binnen een succesvol training & adviesbedrijf een startup bedrijfstak naar duurzaam succes te helpen groeien.
 • Werken met een state-of-the-art Learning Experience Platform, Qollab.
 • Een steile leercurve door een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling.
 • Een bedrijf vol practice what you preach: werk is bij ons inspiratie. Zodat je na een werkdag ook daadwerkelijk met nieuwe energie naar huis keert.
 • De mogelijkheid om je werk flexibel in te richten, thuis, bij de klant en out there waar het gebeurt. Altijd op inspirerende locaties.
 • Een minimum van 25 vakantiedagen, een maximum dat kennen we niet.

Hoe je werkweek eruit ziet

Op maandag werk je samen met Crispijn en Leoni. Je begint de dag met het gezamenlijk bepalen van de doelen voor de week en de acties voor de dag zelf. Je daagt elkaar uit om keuzes te maken. Daarna ga je aan de slag met het uitwerken van een serie learning bites voor een klant.

Op dinsdag ochtend heb je, samen met Anouk, een afspraak met de COO bij één van de klanten waarvoor we een platform aan het inrichten zijn. Je haalt het ‘veranderverhaal’ van de organisatie bij hen op. Je bevraagt hen over het waarom van de transitie die ze doormaken. ’s Middags structureer je dit verhaal en schrijf je een synopsis voor de e-learning hierover.

Op woensdag heb je een afspraak met Anne en Laura. Samen met hen ga je een leerpad ontwikkelen voor een blended Agile Introductie training. Vandaag denken jullie het pad uit; Wat wordt het leerdoel en de doelgroep? Welke onderwerpen worden behandeld? Hoe komt de mix tussen online en offline leren eruit te zien? En welke e-learnings en/of opdrachten ga je dus ontwikkelen? Op woensdagmiddag voer je een serie nieuwe leercontent in op het platform en stem je af met onze platformbeheerder, zodat de content ook beschikbaar komt voor de juiste doelgroepen.

Op donderdag heb je met Paul een gesprek over inzet van het platform bij een nieuwe klant. Samen analyseer je de behoefte van de klant en je bevraagt Paul, zodat je een plan kan maken voor het produceren van de benodigde leerinhoud. Donderdagmiddag vind je dat je hard genoeg hebt gewerkt voor deze week. Je hebt al je doelen (en meer!) voor de week afgerond, dus neemt lekker een middagje vrij.

Op vrijdag is het LCG-dag. Tijd om eens bij te kletsen met alle LCG collega’s, te sparren over de dingen waar je tegenaan loopt en bij te dragen aan onze eigen organisatie. Uiteindelijk sluit je voldaan de week af met je collega’s onder het genot van een biertje en een bitterbal in de lokale kroeg (of met een biertje thuis terwijl we online “schik hebben” met elkaar 😉).

Wat wij vragen

 • Een afgeronde WO-opleiding, met relevante ervaring op online leren, didactiek en/of contentcreatie.
 • Je hebt tenminste 2 jaar werkervaring in het ontwikkelen van online leercontent.
 • Je bent ondernemend en durft te experimenteren.
 • Jij weet informatie te structureren en hoofd- van bijzaken te onderscheiden.
 • Je bent in staat om kritisch te bevragen, te challengen en keuzes te maken
 • Je schakelt makkelijk met je collega’s, de samenwerkingspartners en ook met (potentiële) klanten.
 • Je neemt jezelf niet te serieus, maar je vak wel. Dit betekent dus niet dat je de beste moppentapper bent (hoewel we dat wel gaaf vinden), maar vooral dat je anderen op jouw unieke manier weet te inspireren.
 • Helemaal té gek als je ook kennis hebt van Lean en/of Agile of van andere voor bedrijven waardevolle denkwijzen en technieken.
 • Je werkt locatie onafhankelijk.
 • Goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Vragen?

Neem gerust contact op met Leoni Bekken.

Wij zijn op zoek naar collega’s die bij LCG in dienst willen komen. Een samenwerking als freelancer is bij uitzondering bespreekbaar. Uitzend- of wervingsbureau’s hoeven niet op deze vacature te reageren.

Over Connector

LCG maakt organisaties klaar voor de toekomst. Dat doen we door te adviseren, realiseren, trainen en coachen. Zo leiden we de verandering. Elke dag weer. Met iedereen, van werkvloer tot bestuurskamer. We werken voor klanten in vrijwel alle sectoren. Van de zakelijke dienstverlening tot de zorg. En van onderwijs tot overheid. Hun gemene deler? Ze willen écht beter worden. Voor hun klanten, hun medewerkers én voor de samenleving. LCG is in 2009 opgericht door Paul, Eppo en Martijn en er werken op dit moment ruim 60 collega’s bij LCG.

LCG Connector maakt als startup onderdeel uit van de ‘LCG familie’. In 2018 is Crispijn, destijds al vijf jaar werkzaam als consultant/trainer bij LCG, samen met de oprichters van de LCG een nieuw platform gestart. Een digitale leeromgeving die op maat kan worden ingezet, in een organisatie. Zo krijgen medewerkers de kans om, waar en wanneer ze willen, samen hun kennis en vaardigheden te vergroten. In eerste instantie gericht op Lean en Agile als methodiek, maar ook met alle content die helpt om organisaties klaar te maken voor de toekomst. Er werken op dit moment twee collega’s bij LCG Connector.

Solliciteren

Het sollicitatieproces voor deze vacature bestaat uit 5 stappen. Zo zorgen we ervoor dat we elkaar goed leren kennen en samen onderzoeken of er sprake is van een match. Hieronder leggen we de stappen uit.

1 Reageer

Heb je interesse in deze vacature? Daar zijn we blij mee! We ontvangen graag jouw motivatie en een recent CV. In je motivatie willen we natuurlijk graag terugzien waarom je bij de LCG Connector wilt werken en waarom jij degene bent die gaat helpen ons platform optimaal in te zetten bij onze klanten..

Stuur dit op naar leoni@lcgconsulting.com, onder vermelding van de vacaturetitel. Je ontvangt binnen 3 werkdagen bericht op je sollicitatie.

2 Maak kennis met het LCG Connector team

Als je voldoet aan het gewenste profiel en de eisen, willen we graag zien of je de energie en leergierigheid bezit waar wij naar op zoek zijn. Daarom nodigen we je uit voor een kennismaking met ten minste Leoni en Crispijn en/of Eppo. We vertellen je over de visie en werkwijze van LCG en het product LCG Connector. We vragen je naar jouw passies, interesses en ervaring en zijn benieuwd naar jouw visie op de groei van een nieuw online product.

3 Geef een workshop

Als je in aanmerking komt voor de volgende stap is het de bedoeling dat je in een workshop laat zien dat je de (didactische) skills hebt om dit werk goed en zelfstandig uit te voeren. We streven ernaar om dit binnen een week na de kennismakingsworkshop in te plannen. Na afloop van de workshop krijg je direct feedback in de vorm van tips en tops.

4 Ontmoet je nieuwe collega’s

Als je succesvol de workshop hebt gegeven stellen wij je graag voor aan je nieuwe collega’s. Je loopt een dagdeel mee met één van onze LCG-dagen. We zijn namelijk erg benieuwd of er een match is tussen jou en de andere LCG-ers. Een LCG-dag vindt één keer in de twee weken plaats en op deze dag komen alle LCG-medewerkers bij elkaar om zich te richten op het verbeteren van de organisatie en het verbeteren (ontwikkelen!) van elkaar.

5 Gesprek: arbeidsvoorwaarden

Na afloop van de LCG–dag bepalen we of je bij de LCG (Connector) past. En natuurlijk ook andersom: lijkt de LCG jou nog steeds een leuke organisatie om bij te werken? Als dat het geval is, nodigen wij je graag uit voor het arbeidsvoorwaardengesprek. We plannen dit één werkdag na de LCG dag.

Welkom bij de club!

We kijken uit naar je sollicitatie en hopen je binnenkort als nieuwe collega te mogen verwelkomen!