VACATURE

Consultant continu verbeteren zorg

 • 32–40 uur
 • minimaal 5 jaar ervaring

Je helpt zorginstellingen transformeren tot lerende organisaties. Je leert ze om continu bezig te zijn met het verbeteren van hun prestaties ten behoeve van de patiënt, het werkplezier van medewerkers en de efficiency. LCG zoekt jou als consultant continu verbeteren om zorgorganisaties klaar te maken voor de toekomst. Dat doen we op onze eigen manier en altijd samen met onze klanten.

Als consultant continu verbeteren in de zorg bij LCG help jij de klant met een nieuwe inrichting om haar organisatie beter te besturen. Ook begeleid je de organisatie bij het introduceren van werkwijzen om de prestaties continu te blijven verbeteren. Zo ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van een Obeya samen met je opdrachtgever. Daarmee stel je de klant in staat om betere besluiten te nemen en te sturen op de gestelde doelen. Ook train en begeleid je teams bij het uitvoeren van verbetertrajecten en maak je zo duurzame impact op kwaliteit, werkplezier en financiële resultaten. Bij LCG maak je het verschil door te laten zien dat het anders kan, samen met de klant.

Zo ziet je agenda er bijvoorbeeld uit

We begeleiden diverse zorgorganisaties met vraagstukken rondom continu verbeteren. Het totale team in Nederland en België bestaat uit zo’n 65 consultants. Stuk voor stuk enthousiaste professionals. Echt enthousiast. En we zijn ontzettend trots dat we de afgelopen 6 jaar uitgeroepen zijn tot #1 beste werkplek van Nederland.

Wat wij bieden

 • Een bedrijf vol practice what you preach: werk is bij ons inspiratie, zodat je na een werkdag ook daadwerkelijk met nieuwe energie naar huis keert.
 • Een steile leercurve door een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling.
 • De mogelijkheid om je werk flexibel in te richten: thuis, bij de klant en gewoonweg daar waar het gebeurt. Altijd op inspirerende locaties.
 • Een eigen keuze in hoeveel vakantiedagen je nodig hebt. Wij stellen geen maximum.
 • Een salaris dat past bij een Great Place to Work en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat jij brengt

 • 5 tot 10 jaar werkervaring in verschillende omgevingen, waarvan minimaal 3 jaar in een leidende rol, als consultant of programmamanager bij een groot verandertraject in de zorg.
 • Ervaring in de zorg en het schakelen met alle lagen van een zorgorganisatie: van raad van bestuur tot artsen en verpleging/verzorging.
 • Ervaring met het inrichten van strategy deployment en het inrichten van operationeel management binnen de zorg. Je kent methoden zoals OGSM, OKR of A3 bijvoorbeeld.
 • Verantwoordelijkheid voor uitvoering en borging van de opdracht. Je bent zelfstandig en stuurt bij waar nodig.
 • Je kent jezelf. Dat wil zeggen: je kent je eigen diepgewortelde patronen, tekortkomingen en krachten. Je weet wanneer je geraakt wordt door iets wat van jouzelf is en wat van de ander is. En je kunt hier op een professionele wijze opvolging aan geven.  

Vragen?

Neem gerust contact op met Theresa Hackelberg.

Wij zijn op zoek naar collega’s die bij LCG in dienst willen komen. Een samenwerking als freelancer is bij uitzondering bespreekbaar. Uitzend- of wervingbureau’s hoeven niet op deze vacature te reageren.

Solliciteren

Reageer uiterlijk 22 december 2023. Het sollicitatieproces van LCG bestaat uit 6 stappen. Zo zorgen we ervoor dat we elkaar goed leren kennen en samen onderzoeken of er sprake is van een match. Hieronder leggen we de stappen uit.

1 Reageer

Interesse? Daar zijn we blij mee! We ontvangen graag jouw motivatie en een recent CV. In je motivatie willen we natuurlijk graag terugzien waarom je bij LCG wilt werken. Daarnaast willen we je vragen om een voorbeeld te beschrijven vanuit je eigen ervaring waar je impact hebt gemaakt.

Gebruik onderstaand formulier, of stuur dit op naar recruitment@lcgconsulting.com, onder vermelding van de betreffende vacaturetitel.

2 Speeddate

Als je voldoet aan het gewenste profiel en we vinden dat je past bij LCG, nodigen we je graag binnen twee weken uit voor een speeddate. Hier kunnen ook andere kandidaten bij aanwezig zijn. We vertellen je over de visie en werkwijze van LCG. We vragen je ook om een presentatie te geven van vijf minuten over jezelf en jouw visie op continu verbeteren in de zorg. Vervolgens geven alle aanwezige kandidaten elkaar hierop feedback. Tot slot ga je speeddaten met een collega en één van de partners van LCG (PaulEppo of Martijn): elk gesprek duurt tien minuten.

3 Geef een workshop

Als je in aanmerking komt voor de volgende stap is het de bedoeling dat je een workshop van 45 minuten geeft aan twee partners (PaulEppo of Martijn) en een collega van LCG. We streven er naar om dit binnen een week na de kennismakingsworkshop in te plannen. Na afloop van de workshop krijg je direct feedback in de vorm van tips en tops.

4 Ontmoet je nieuwe collega’s

Als je succesvol de workshop hebt gegeven, stellen wij je graag voor aan je nieuwe collega’s. Je loopt een dagdeel mee met één van onze LCG-dagen. We zijn namelijk erg benieuwd of er een match is tussen jou en de andere LCG’ers. Een LCG-dag vindt één keer in de twee weken plaats en op deze dag komen alle LCG-medewerkers bij elkaar om zich te richten op het verbeteren van LCG en het verbeteren van elkaar.

5 Arbeidsvoorwaarden gesprek

Na afloop van de LCG–dag bepalen we of je bij LCG past. En natuurlijk ook andersom: lijkt LCG jou nog steeds een leuke organisatie om bij te werken? Als dat het geval is, nodigen wij je graag uit voor het arbeidsvoorwaardengesprek. We plannen dit één werkdag na de LCG-dag.

6 Welkom!

En dan: welkom bij LCG! Natuurlijk hebben we een uitgebreid programma om elkaar te leren kennen en om je ‘in te burgeren’ als LCG’er.

Sollicitatieformulier

   
  Upload je CV:  
   
   


  We kijken uit naar je sollicitatie en hopen je binnenkort als nieuwe collega te mogen verwelkomen!

  INTERVIEW MET LCG’ER ARJEN HOEKZEMA

  “Ik besef steeds vaker hoeveel mazzel ik heb”

  Arjen is op 1 juni 2012 de vierde consultant die bij LCG in dienst komt. Hij is getrouwd met Renze, vader van Stef en Roef en woont in Nijmegen. Wij interviewden hem op de plek, of eigenlijk plekken, waar hij zich thuisvoelt. Zo reden we door ’t Kronenburgerpark (je weet wel, van dat liedje) via zijn net verbouwde huis naar gezellige kroegjes in Nijmegen. Hoewel hij ook graag met zijn racefiets of mountainbike door de natuur in de omgeving fietst.