VACATURE

Agile Lean coach | België

 • 32–40 uur
 • WO master
 • min. 6 jaar ervaring

Je helpt de klant zich zo te organiseren dat deze kan inspelen op de veranderende wereld.

Als ervaren Agile en Lean trainer/coach help jij mee organisaties te begeleiden in de transformatie die nodig is op weg naar de toekomst. Een grote stap, of een kleine, zolang we maar impact hebben. Wij laten zien dat het anders kan, zo maken we het verschil, voor en met onze klanten. Daar worden we blij van.

Wat je écht doet

 • Bij een grote diversiteit aan organisaties begrijp je snel wat er speelt, je ziet wat hun uitdagingen en ambities zijn en je helpt deze te realiseren.
 • Je verbetert het businessmodel en de waardepropositie van LCG België, gericht op dienstverlening in verander- en verbetertrajecten.
 • Je werkt meestal in een LCG-team dat bij de klant het verschil probeert te maken. Een team met diverse talenten en waar ieder de kans krijgt zijn talenten te tonen.
 • Je werkt samen en doet dat op verschillende locaties, thuis én bij de klant. Je hangt aan de telefoon, kruipt in de laptop, faciliteert een workshop en behangt je werkkamer met flip-overs en post-its.
 • Je traint, adviseert en coacht klanten als een typische LCG-confetti-consultant. Je laat zien dat veranderen leuk kan zijn. Dat leidt dan weer tot indrukwekkende verbeteringen van prestaties en enthousiasme in de organisatie.
 • Je kiest niet alleen voor een afwisselende rol, ook je in je werkomgeving is het afwisseling troef. We willen dan ook actief zijn in de regio Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen.
 • De ene dag faciliteer je een workshop die meteen resultaten geeft, de andere dag begeleid je een team naar een volledige Lean of Agile transformatie. Hadden we al gezegd dat het afwisselend was?

Wat wij vragen

 • Een afgeronde Masteropleiding aan de universiteit, bij voorkeur met relevantie op onderwerpen als Lean/Agile of Change Management.
 • Minimaal 6 jaar werkervaring, bij voorkeur in meerdere dynamische, ondernemende en veranderlijke omgevingen. En minimaal 2 jaar ervaring in de rol als trainer en/of coach bij een transitie- of verandertraject.
 • Je vindt het leuk om op strategisch niveau mee te denken én om met je voeten in de klei te staan.
 • Je ademt de Belgische cultuur. We beseffen echt dat de Belgische en Nederlandse cultuur anders zijn. En we weten uit ervaring dat het cruciaal is aan te sluiten bij een bestaande cultuur.
 • Je houdt van mensen, bijna alle mensen. Je bent nieuwsgierig naar hun drijfveren, overtuigingen en gedrag en – hoe moeilijk ook – je probeert ze te begrijpen. Dat is namelijk, volgens ons, dé manier om veranderingen voor elkaar te krijgen.
 • Een onuitputtelijke bron aan energie en inspiratie. Je bent iemand die op een onderscheidende, creatieve wijze in de wereld staat.
 • Je maakt snel contact en schakelt makkelijk met je collega’s, de samenwerkingspartners en natuurlijk met (potentiële) klanten.
 • Je neemt jezelf niet te serieus, maar je vak wel! Dit betekent dus niet dat je de beste moppentapper bent (hoewel we dat wel cool vinden), maar vooral dat je anderen op een unieke manier weet te inspireren.
 • Je bent in staat om kritisch te bevragen, te challengen en keuzes te maken.
 • Je beheerst Nederlands en Engels in woord en geschrift op een goed niveau. En Frans is een pluspuntje.

We begeleiden organisaties met verschillende vraagstukken in uiteenlopende sectoren. Van de zakelijke dienstverlening tot de zorg en van onderwijs tot overheid. Het totale team in Nederland en België bestaat uit zo’n 65 consultants. Stuk voor stuk enthousiaste professionals. Echt enthousiast. En we zijn ontzettend trots dat we de afgelopen 6 jaar uitgeroepen zijn tot #1 beste werkplek van Nederland.

Wat wij bieden

 • Een Great Place to Work met ongezien coole, gedreven en enthousiaste collega’s.
 • Een bedrijf vol practice what you preach: werk geeft inspiratie. Zo ga je na een werkdag ook daadwerkelijk met nieuwe energie naar huis.
 • Een steile leercurve door een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling.
 • De mogelijkheid om je werk flexibel in te richten, thuis, bij de klant en out there waar het gebeurt. Altijd op inspirerende locaties.
 • Je bepaalt zelf hoeveel vakantiedagen je nodig hebt, wij hebben geen maximum.
 • Een salaris dat past bij een Great Place to Work en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Je wordt ondergedompeld in een warm LCG-bad. We vinden het belangrijk dat je je helemaal onderdompelt in het LCG-DNA. Daarom hebben we een uitgebreide inloopperiode in België én Nederland.

Vragen?

Neem gerust contact op met Anneloes Jeandarme.

Wij zijn op zoek naar collega’s die bij LCG in dienst willen komen. Een samenwerking als freelancer is bij uitzondering bespreekbaar. Uitzend- of wervingbureau’s hoeven niet op deze vacature te reageren.

Solliciteren

Het sollicitatieproces van LCG bestaat uit 6 stappen. Zo zorgen we ervoor dat we elkaar goed leren kennen en samen onderzoeken of er sprake is van een match. Hieronder leggen we de stappen uit.

1 Reageer

Heb je interesse in deze vacature? Daar zijn we blij mee! We ontvangen graag jouw motivatie en een recent CV. In je motivatie willen we natuurlijk graag terugzien waarom je bij LCG wilt werken. Daarnaast willen we je vragen om een voorbeeld te beschrijven vanuit je eigen ervaring waar je impact hebt gemaakt. Aan welk resultaat heb jij meegewerkt (of heb jij neergezet).

Stuur dit op naar recruitment@lcgconsulting.com, onder vermelding van de betreffende vacaturetitel.

2 Maak een filmpje

Als je voldoet aan het gewenste profiel en de eisen, willen we graag zien of je een echte confetti-consultant bent. Daarom willen we je vragen om een filmpje te maken van maximaal 30 seconden waarin jij laat zien waarom je bij LCG past. 

3 Speeddate

Als je voldoet aan het gewenste profiel en de eisen, en we vinden dat je past binnen LCG nodigen we je graag binnen twee weken uit voor een speeddate waar ook andere kandidaten bij aanwezig kunnen zijn. We vertellen je over de visie en werkwijze van LCG. We vragen je ook om een presentatie te geven van vijf minuten over jezelf en jouw visie op Lean. Vervolgens geven alle aanwezige kandidaten elkaar hierop feedback. Tot slot ga je speeddaten met een collega en één van de partners van LCG (PaulEppo of Martijn): elk gesprek duurt tien minuten.

4 Geef een workshop

Als je in aanmerking komt voor de volgende stap is het de bedoeling dat je een workshop van 45 minuten geeft aan twee partners (PaulEppo of Martijn) en een collega van LCG. We streven er naar om dit binnen een week na de kennismakingsworkshop in te plannen. Na afloop van de workshop krijg je direct feedback in de vorm van tips en tops.

5 Ontmoet je nieuwe collega’s

Als je succesvol de workshop hebt gegeven stellen wij je graag voor aan je nieuwe collega’s. Je loopt een dagdeel mee met één van onze LCG-dagen. We zijn namelijk erg benieuwd of er een match is tussen jou en de andere LCG-ers. Een LCG-dag vindt één keer in de twee weken plaats en op deze dag komen alle LCG-medewerkers bij elkaar om zich te richten op het verbeteren van LCG en het verbeteren van elkaar.

6 Arbeidsvoorwaarden gesprek

Na afloop van de LCG–dag bepalen we of je bij LCG past. En natuurlijk ook andersom: lijkt LCG jou nog steeds een leuke organisatie om bij te werken? Als dat het geval is, nodigen wij je graag uit voor het arbeidsvoorwaardengesprek. We plannen dit één werkdag na de LCG-dag.

We kijken uit naar je sollicitatie en hopen je binnenkort als nieuwe collega te mogen verwelkomen!