Terug naar alle inspiratie

"Ik leid organisaties of afdelingen graag vanuit inhoud en verbinding door turbulente tijden."

"Ik leid organisaties of afdelingen graag vanuit inhoud en verbinding door turbulente tijden."

De Interim Club van LCG breidt uit met de start van Arjan van de Bovenkamp. Hij maakt de overstap vanuit KLM en is sinds eind mei begonnen als partner bij de club. Hij versterkt De Interim Club met zijn commerciële managementervaring en leiderschap in organisatietransformaties. Arjan heeft ruim 20 jaar expertise opgebouwd op het gebied van marketing, customer excellence en commercial operations en zet deze nu graag in bij klanten van De Interim Club. “Gezamenlijk vanuit inhoud excelleren, daarin schuilt mijn kracht.”

Van een grote luchtvaartorganisatie naar het interimvak. Licht je keuze eens toe.

“Ik kan me voorstellen dat het vragen oproept, maar voor mij voelt het als een logische stap. Na   in negen verschillende management- en directiefuncties binnen de Air France KLM Groep te hebben gewerkt, kreeg mijn nieuwsgierigheid om buiten de luchtvaart aan de slag te gaan de overhand. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad en ben dankbaar voor de mogelijkheden die ik heb gekregen, maar het was tijd om al mijn opgedane ervaring in te gaan zetten bij andere organisaties.”

Wat is die ervaring die je meebrengt?

“Ik zal niet bijna 25 jaar ervaring gaan opsommen, maar er een paar uitlichten. In mijn laatste functie heb ik structuur aangebracht in de Marketing Communicatie functie van Air France en KLM. Dit ging over de marketingactiviteiten van de wereldwijde vestigingen en het samenspel met de centrale marketingafdelingen zoals Brand, Digital, Loyalty en B2B Marketing. Een complex geheel, waarin de uiteindelijke integrale aanpak voor een verbeterde efficiëntie en effectiviteit heeft gezorgd.”  

“Ook stond ik aan het roer van de transformatie van Customer Services. Wereldwijd hadden we 35 service centers met in totaal 3.500 medewerkers. De centers werden gezien als kostenplaats en dus ook zo aangestuurd. Maar met 20 miljoen contactmomenten per jaar waren die centers juist dé plek om meer aandacht te geven aan de kwaliteit van het klantcontact. De werkwijze dus veranderen in een klantgerichte aanpak, in plaats van kostenminimalisatie aanpak. Vanuit een bottom-up aanpak hebben we de organisatie meegekregen om vervolgens via meerdere initiatieven zowel de klantbeleving als ook de kosten te verbeteren. Een erg mooie klus.”

“En tot slot, iets verder terug in de tijd, heb ik als interim manager het sluiten van het passagiersgedeelte van Martinair geleid, inclusief het overdragen van de vluchtlijnen en de commerciële functies naar KLM. Onderdeel hiervan was ook het HR-proces van 45 boventallige medewerkers. Een leerzame ervaring, waarin ik vooral heb geleerd dat vanuit een negatief sentiment – iets sluiten is anders dan iets doorontwikkelen – toch mooie dingen kunnen ontstaan: medewerkers die nieuwe talenten ontdekken en deze kunnen inzetten in een nieuwe functie.”

Met zoveel verschillende functies ben je vast gewend om in nieuwe omgevingen te starten.

“Er zijn inderdaad overeenkomsten tussen het interimvak en werken bij een enkele grote organisatie. Een nieuwe functie binnen een grote organisatie betekent net zo goed nieuwe inhoud, nieuwe collega’s en soms een compleet nieuwe omgeving. Tegelijkertijd kun je wel altijd steunen op dezelfde organisatiecultuur, dezelfde processen en besluitvorming en weet je ‘zo doen we het hier’. Dat is in het interimvak wezenlijk anders.”

En daar kijk je naar uit?

“Ja, absoluut. Ergens nieuw beginnen, daar voel ik me altijd wel comfortabel bij. In het interimvak kijk ik vooral uit naar nieuwe inhoud en het ontmoeten van nieuwe mensen. Wat speelt er in een organisatie? Welke waarde levert zij aan haar klanten en wat is daarvoor nodig? En natuurlijk, hoe kunnen we samen stappen zetten om daar waar nodig veranderingen door te voeren? Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn leiderschapservaring kan bijdragen. En ik ben nieuwsgierig naar hoe ik als mens pas in verschillende omgevingen.”

Het zwaartepunt van mijn ervaring ligt in het commercieel-operationeel werkveld, met organisatievraagstukken die gaan over commercie, marketing en klantervaring.

Waarom ben je partner geworden bij De Interim Club? 

“Dat is een combinatie van factoren geweest. Allereerst wist ik dat ik als zelfstandig interim leider niet alleen wilde werken. Ik geloof namelijk dat door het uitwisselen van gedachten een vraag, idee of oplossing altijd beter wordt. Alleen al door de energie en door de verbinding met elkaar. Daarnaast had ik vanaf het eerste moment een goed gevoel bij De Interim Club. Open en eerlijke gesprekken, professioneel, vanuit vertrouwen en gericht op samen beter worden. Tot slot zag ik dat mijn achtergrond en ervaring een verrijking kon zijn voor zowel de opdrachten als de ontwikkeling van De Interim Club zelf.”

Wat maakt jouw ervaring anders?

“De gemene deler is volgens mij dat we bij De Interim Club allemaal verbindende leiders zijn met sterke verbetervaardigheden, die organisaties echt helpen blijvend te veranderen. Het verschil is dat enkelen van ons dat vanuit een Agile filosofie doen, of vanuit het Lean gedachtegoed. Hoewel ik met deze methodes uit de voeten kan, ligt het zwaartepunt van mijn ervaring in het commercieel-operationeel werkveld, met organisatievraagstukken die gaan over commercie, marketing en klantervaring.”

Waarin voel je je minder comfortabel bij in het interimvak?

“Ik heb altijd wel bewondering voor mensen die zichzelf heel gemakkelijk presenteren en vertellen wat ze gedaan en bereikt hebben. Daar heb ik zelf wel wat moeite mee. En in zo’n setting helpt mijn lichte stotter die af en toe opkomt ook niet. In verkennende gesprekken praat ik liever met een opdrachtgever over de inhoud. Welk vraagstuk heb je en welke oplossingsrichtingen kunnen we nu al bedenken? Gezamenlijk vanuit inhoud excelleren, daarin schuilt mijn kracht.”

Bescheidenheid siert de mens?

Glimlachend: “Dat denk ik wel ja. Ik moet ook meteen denken aan de vraag welke van de zes kernwaarden van LCG het best bij me passen. Dat zijn er twee denk ik. ‘We nemen onszelf niet te serieus, ons vak wel’. Dat vind ik een mooie zin die bij mij past en aansluit bij hoe ik werk. De andere kernwaarde is ‘We begrijpen voordat we ingrijpen’, die veel over mijn werkwijze zegt.”

Wat zegt dat dan?

“Ik geloof dat de meeste kennis voor een bepaalde uitdaging of kans al in een organisatie aanwezig is. Bij de start in een nieuwe functie steek ik dan ook veel tijd in het bij elkaar brengen van deze kennis, het begrijpen van afdelingen en teams. Eenmaal alle opties op eenrij en het beeld zo compleet mogelijk, wordt een goed afgewogen keuze maken gemakkelijker. En bijkomend voordeel: door alle betrokkenen gesproken te hebben, ontstaat er vanzelf meer draagvlak voor de gekozen richting.”

Dulden alle beslissingen in een organisatie zoveel tijd?

“Nee, ik maak graag onderscheid tussen twee soorten beslissingen. De ene gaan over routinematige situaties, dagelijkse werkzaamheden, waar je vanuit je ervaring en je gevoel snel op kunt reageren. De aanpak van zojuist gaat over keuzes maken in grotere vraagstukken. Die geven richting aan een veranderprogramma, transformatie of strategisch doel.”

Het grotere plaatje zien, vind je dat het leukst aan je werk?

“Ik vind de puzzel aan de start van een organisatievraagstuk het leukst. Het vinden van de onbekende stukjes. Hebben we genoeg beeld bij wat we willen bereiken en hoe we er komen? Van nature krijg ik meer energie van het creëren en ontwikkelen van oplossingen dan het monitoren en managen wanneer de implementatie loopt.”

Van nature krijg ik meer energie van het creëren en ontwikkelen van oplossingen dan het monitoren en managen wanneer de implementatie loopt.

En waar krijg je jou nou mee op de kast?

“Ik zie mezelf niet als iemand die snel geïrriteerd raakt, dus dat zal niet zo snel gebeuren. Als ik dan toch iets moet noemen is het onrechtvaardigheid. Daar kan ik niet goed tegen. Qua werk link ik dit aan een omgeving waarin iedereen zich veilig voelt en waar iedereen op een juiste manier behandeld wordt.”

Wat is jouw visie op het interimvak? 

“Er zal mijns inziens meer vraag naar Interim Management komen. Enerzijds past het in de huidige tijdgeest waarin ‘de weg van het individu’ belangrijker wordt dan ‘de organisatie’. Daarmee groeit de behoefte aan vrijheid en het werken in meerdere omgevingen. Anderzijds, doordat de omgeving van een organisatie almaar complexer wordt, groeit de behoefte van organisaties om met een flexibele schil van mensen te werken voor specifieke thema’s of veranderingen. Niet alleen voor subject matter experts, maar juist ook op management- en directieniveau.”

Tot slot. Zin om te starten?

“Ja, intern ben ik al begonnen en zijn we De Interim Club aan het uitbouwen en ontwikkelen. Tegelijkertijd voelt het alsof ik nog niet helemaal ben gestart, omdat ik nog niet op opdracht zit. Ik heb een aantal gesprekken lopen, dus ik zal binnenkort mijn opties kunnen afwegen en écht aan de slag gaan.”

De Interim Club is onderdeel van LCG, het ecosysteem voor organisatieverandering. De club bestaat uit interim leiders met scherpe verbetervaardigheden, die hun krachten bundelen om maximale impact te maken bij klanten en tegelijkertijd een flinke dosis werkplezier nastreven. Onze interim leiders hebben zich bewezen als COO of operationeel leider in succesvolle transities, veelal Lean en Agile veranderprogramma’s. ​


Over de auteur

Creatief strateeg met een stevige dosis executiekracht. Werkt als ‘chef branding & marketing’ bij LCG.

profiel Thomas van Tienoven