Terug naar alle inspiratie

Na corona: werk aan nieuwe herinneringen met je team én maak plezier!

Na corona: werk aan nieuwe herinneringen met je team én maak plezier!

We komen steeds dichter bij het post-coronatijdperk. De beperkingen nemen af, de mogelijkheden toe. Bijvoorbeeld om weer samen te werken op locatie. Maar kunnen we zomaar terug? Het is tijd om weer samen herinneringen maken. Tijd voor een herstart. Wij inspireren je graag met voorbeelden, tips én een uniek gratis aanbod.

Werk heeft tijdens de coronacrisis (letterlijk én figuurlijk) een andere plaats in ons leven gekregen. Veel organisaties gaan op zoek naar een nieuwe balans in werken vanuit huis en werken op kantoor. Tegelijk zien ze dat de binding met en tússen hun medewerkers, ondanks allerlei creatieve initiatieven, het afgelopen jaar verwaterd is. Is dat een probleem? Wat ons betreft niet, eerder een kans! Een kans voor een frisse start. Bijvoorbeeld door afscheid te nemen van wat (toch al) niet beviel, nieuwe spelregels te bepalen en een boost te geven aan de teamenergie. Ofwel: dit is het moment om te reboarden.

Meer energie!

Bijna iedere organisatie heeft een goed proces voor de onboarding van nieuwe medewerkers. Het belang van een warm welkom voor nieuwe collega’s is duidelijk. Wij denken dat dit hét moment is om dat opnieuw te doen, maar dan in ieder team dat door corona op afstand van elkaar is komen te staan.

Hoe pak je dat succesvol aan? Onze ervaring in het creëren van een best workplace heeft ons geleerd dat beleving en verbinding cruciale elementen zijn. Als je die als organisatie kunt koppelen aan functionaliteit, kan werken magisch worden. Er komt meer energie en de sociale organisatie wordt sterker. Dat is ook nog eens aantrekkelijker voor nieuw talent (!). Daarom adviseren wij om in de aankomende periode nieuwe dingen met elkaar te beleven.

Tips voor meer energie

  • Creëer speciale momenten, met aandacht voor vorm én functionaliteit 
  • Doe echt je best voor je team, persoonlijke aandacht en waardering worden het meest gewaardeerd
  • Plezier en humor zijn een garantie voor meer teamenergie 

Hoe creëer je een Great Workplace?

Leer welke kenmerken bij een beste werkgever passen

Maak nieuwe herinneringen

Bij LCG zijn we goed in mooie herinneringen maken. Bijzondere momenten delen. Maar ook aan ons boek met gouden herinneringen zijn de afgelopen tijd weinig bladzijden toegevoegd. En dat doet wat met de beleving en de binding. Met de organisatie. Met elkaar. Dat gaan wij de aankomende maanden herstellen. Zo organiseren we eind juni een eigen ‘LCG Hotel’. Op een prachtige locatie in Nederland werken we een week lang overdag met elkaar. In de avond is er programma met een mooie mix van educatie en entertainment. Ook spelen we in augustus een avontuurlijke serious game. In dit spel staat plezier centraal, tegelijkertijd leren we elkaar en de organisatie opnieuw goed kennen.

Naast deze eigen voorbeelden horen we mooie plannen om ons heen: van wandelevenement tot een reboardingsfeest, van een tour langs alle vestigingen tot een week interne radio om de herstart in te luiden. Allemaal mooie initiatieven om het plezier in de organisatie een boost te geven en daarmee ook de binding.

Hulp nodig?

Bij LCG ontwikkelen we nu een startup: een creatief belevingsbureau dat binnen organisaties beleving en verbinding koppelt aan inhoudelijke uitdagingen. Zo kunnen we onze passie voor plezier in organisaties nog meer delen. In deze opstartfase testen we onze dienstverlening.

Doe jij mee? De eerste drie aanmelders via [email protected] krijgen van ons een op maat gemaakt we-zijn-weer-bij-elkaar-concept.


Over de auteur

Ik hou van avontuur, actie en het behalen van resultaten samen mét mensen. Ik ben enorm voorwaarts gericht met een flinke dosis enthousiasme.

profiel John van Belkum