Over Elke

Ik hou ervan om resultaat- en doelgericht te werken en tegelijkertijd te verbinden en evenwichtig te balanceren tussen de belangen van de diverse stakeholders, medewerkers en klanten. Bij LCG gaat mijn hart vooral sneller kloppen bij het begeleiden van bedrijfsbrede transformaties met strategische vraagstukken én aandacht voor de Human impact. Putten uit een grote rugzak met tools en jaren ervaring om van daaruit in te zetten wat nodig is om resultaten te bereiken en mensen te inspireren. Optimisme, kwetsbaarheid en openheid zijn kernwaarden die ik hierbij graag inzet.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Mijn passie tot ontwikkelen van organisaties en deze klaarmaken voor de toekomst, heeft zijn basis in 20 jaar ondernemerschap. Van start-up naar scale-up waar bedrijfsontwikkeling en ontplooiing van medewerkers hand in hand ging. Alhoewel ik nog steeds in de verleiding kom om de grootse veranderingen na te streven, weet ik dat deze pas duurzaam zijn als je er met kleine stappen aan begint en leert en bijstuurt on the way.

Recente opdrachten

  1. Lean consultant in een verandertraject van een chemische fabriek
  2. Agile coach bij het opstarten van Agile teams in de R&D afdeling bij een bedrijf in industriële verlichting

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Om in onze volatiele maatschappij te overleven moeten organisaties meer en meer wendbaar zijn. Dit vraagt om een goede basis met een duidelijk kader waarbinnen werknemers autonoom kunnen beslissen en dienend leiderschap dat vanuit vertrouwen stuurt, een veilige omgeving kan creëren en permanent leren stimuleert. De nieuwe generatie werknemers vindt zingeving belangrijk, dit moet daarom niet altijd groots zijn maar wel bijdragen aan een betere maatschappij. Organisaties van de toekomst weten dat ze onderdeel zijn van een groter geheel en vertalen dit ook in hun visie en doelstelling en daarmee inspireren ze en verbinden ze klanten en medewerkers.

The secret of change is to focus all of your energy not on fighting the old, but on building the new.

Socrates

Een van je favoriete quotes?

In veel organisaties zijn werknemers verandermoe geworden, oude wijn in nieuwe vaten. Er wordt gefocust op wat er allemaal fout ging met veel vingerwijzen. Echter verandering zit in het hier en nu en waar we naar toe willen. Focussen op die richting, leren van het verleden en experimenteren in het nu. De fun en de energie zoeken in de reis en onszelf gewoonweg niet altijd te serieus nemen.

Favoriete inspiratie

  1. Natuur Alpe Veglia
  2. Het boek ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman
  3. Het boek ‘Wie heeft mijn kaas gepikt’ van Spencer Johnson

 

Andere collega's