Over Alexander

Door mijn oprechte nieuwsgierigheid vraag ik altijd door zonder oordeel. Ik combineer een sterke analytische geest met een creatieve drive en dat is zichtbaar en voelbaar in mijn werk. Moeiteloos schakel ik tussen excel nerd, warme coach en koele strateeg. Feedback verwelkom ik met open armen en alles wat ik observeer neem ik mee als waardevolle informatie. Door in te brengen wat ik zie en voel maak ik het onbespreekbare bespreekbaar en komt samenwerking als vanzelf.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Thuis repareer ik altijd alles, ben dan ook Industrieel Ontwerpen in Delft gaan studeren omdat ik als sinds mijn 8ste wist: ik wil ontwerper worden. Ben nooit als echte product ontwerper aan het werk geweest want het internet en online marketing lonkte. Mijn analytische en creatieve kant werd hierin gevoed, maar de menselijke kant miste. In het Lean gedachtegoed komen naast analyse en creativiteit ook de mens en verbeterfilosofie tot hun recht in mijn interpretatie. Namelijk: we zijn in de eerste plaats mens en iedereen wil het eigenlijk het liefste goed doen. We moeten alleen alle belemmeringen wegnemen die dat in de weg staan.

Recente opdrachten

  1. Lean coach bij een woningcorporatie, team begeleiding naar continu verbeteren en opleiding interne Lean coach
  2. Lean consultant bij een groot bouwbedrijf, data gedreven proces optimalisatie
  3. Lean trainer en coach bij een zorginstelling, training en begeleiding verbeterteams

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Organisaties van de toekomst zijn eerlijk over zichzelf en zien de kracht van kwetsbaarheid. Met karaktervol leiderschap zijn ze inspirerend voor haar medewerkers en klanten. In plaats van regels en draaiboeken is er een cultuur die richting bepaald. Die cultuur is levend en past zich aan aan de steeds sneller veranderende wereld. En die cultuur is het gevolg van de beslissingen van elke medewerker van het bedrijf samen. Nogal organisch klinkt het me nu in de oren!

We zullen zien.

Zhuang Zi

Een van je favoriete quotes?

We hebben vaak de neiging om ons heel druk te maken over bepaalde situaties en veel mensen zijn bang om fouten te maken. En het is goed om te doen wat je kan doen maar op een gegeven moment moet je ook eerlijk zijn over wat je wel en niet kunt beïnvloeden. Door je bewust te zijn van je beperkte invloed kom je sneller tot actie en houdt je het langer vol, zonder kapot te zijn als het even tegenzit. En het is een prachtig verhaal.

Favoriete inspiratie

  1. Het boek ‘Systemisch wijzer’ van Siets Bakker
  2. Het boek ‘De Fontein, vind je plek’ van Els van Steijn

Hoe kan de inzet van RPA jouw proces verbeteren?

Door middel van RPA – Robotic Process Automation – halen wij de robot uit de mens. Zodat jouw mensen weer kunnen doen wat ze het […]

Process mining: verspilling ontdekken aan de hand van (big) data

LCG maakt organisaties klaar voor de toekomst. Slimme, efficiënte processen zijn daar een belangrijk element in. Maar hoe weet je nou of jouw proces al […]

 

Andere collega's