Over Alissa

Ik heb mijn Bachelor (WO) behaald op University College Utrecht en heb vervolgens mijn Master in Cultuur, Organisatie en Management behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens mijn studie ben ik voor verschillende onderzoeksprojecten afgereisd naar organisaties in Turkije, Kenia en Cambodja. Daar heb ik de kracht en energie van de Lean filosofie ervaren bij zowel winst georiënteerde bedrijven als sociale bedrijven en non-profit organisaties.

Wat is jouw ervaring?

Voor mijn start bij LCG was ik werkzaam bij adviesbureau Ngenious. Daar heb ik me gespecialiseerd in Lean en mezelf sterk ontwikkeld als adviseur en trainer op het gebied van operationeel management en projectmanagement en performance verbetering op de afdeling en in de bedrijfsketen. Zo was ik een tijd geleden actief bij de implementatie van Operational Excellence bij Menzis.

Ik ben enthousiast en leergierig en krijg energie van het vertalen van complexe vraagstukken naar concrete en haalbare doelen. Mijn reflectieve en opbouwend kritische houding gebruik ik als een spiegel van de huidige situatie en inspiratie voor een alternatief. Het is mijn ambitie om mensen met verschillende belangen en functies uit verschillende lagen in een organisatie samen te brengen. Het doel hierbij is om samen met energie en plezier duurzaam te verbeteren, zodat het effect jaren later nog zichtbaar, voelbaar en meetbaar is.

Wat inspireert je?

In mijn vrije tijd daag ik mezelf fysiek uit in de buitenlucht op mijn hardloopschoenen of in de yogaschool. Daarnaast bekijk ik de wereld graag door de lens van mijn camera en stap ik regelmatig letterlijk uit mijn comfort zone door op reis te gaan, nieuwe mensen te ontmoeten en verschillende (bedrijfs)culturen te ervaren.


Basisschool de Blauwe Pauw op matje Onderwijsinspectie

Bij Lean denken de meeste mensen aan het verbeteren van uitgebreide processen in grote bedrijven. Maar wist je dat continu verbeteren ook veel waarde kan […]

Drie lessen om de jeugdzorg te verbeteren

Onlangs organiseerden we de workshop ‘Samen de jeugdzorgketen verbeteren’. Daaruit bleek een grote behoefte aan eenduidige en laagdrempelige mogelijkheden voor het doen van zorgmeldingen, waarmee de jongere […]

 

Andere collega's