Terug naar alle inspiratie

“Je moet niet te snel denken: 'dan zal dit het wel zijn’"

“Je moet niet te snel denken: 'dan zal dit het wel zijn’"

Hans Delnoy • Dr. Reddy’s

Als Head of Operations is Hans Delnoy verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de Nederlandse vestiging van Dr. Reddy’s: “Bij Dr. Reddy’s maken we generieke geneesmiddelen na, met als doel deze zo goedkoop mogelijk aan te bieden aan mensen over de hele wereld. De Nederlandse vestiging is een research & development centre, met zo’n 75 mensen.” Hij volgde in 2019 de Lean Leiderschap bij LCG.

In onze organisatie vinden we continu verbeteren heel belangrijk. Dat is terug te zien in onze 80-10-10 regeling: 80% van het werk moet inhoudelijk zijn, 10% individuele ontwikkeling en 10% is gericht op continuous improvement.

Hans

We merkten alleen dat het lastig is om continu verbeteren te verankeren in de organisatie. Zeker zonder goede begeleiding. Daarom schreven we een wedstrijd uit, waarbij collega’s kans konden maken op 1 van de 8 opleidingen tot Green Belt coach. Begin 2019 rondden we dit af en hadden we 8 nieuwe, interne Green Belt coaches! Hun taak is om Lean naar een hoger level te brengen. En vanuit het MT willen we de Green Belts ondersteunen bij het doorvoeren van veranderingen en zaken erdoor krijgen. Dat betekent dat ook ik moest snappen waarover zij het hebben.”

Meer weten over onze veranderaanpak?

naar de LCG werkwijze

Hans volgde daarom de Lean Leiderschap training en kijkt daar positief op terug: “Onze groep was klein en divers, maar we wilden allemaal hetzelfde: leren, beter worden en begrijpen. Ondanks dat we elkaar maar 6 keer hebben gezien, was er intensief contact en ontstond er een hechte samenwerkingsband. Ik zag heel duidelijk welke kracht de Lean-aanpak heeft. Het legt problemen bloot, bijvoorbeeld door middel van de waardestroomanalyse. Het programma is een goede mix tussen theorie en praktijk. Bovendien gaven alle tips en tools mij handvatten voor de uitvoering in de praktijk. De methode dwingt je om het probleem echt goed te begrijpen en analyseren. Ik zie nu dat je er echt gedegen over na moet denken, voor je tot een oplossing komt. Zonder te snel te denken ‘dan zal dit het wel zijn’.”

Is de Leergang Lean Leiderschap ook iets voor jou?

Bekijk hier het programma:


Over de auteur

Vanuit begrijpen ga ik, als organisatiekundige, naar ingrijpen. Dit betekent dat ik goed wil én moet snappen hoe het komt dat de situatie is zoals deze is. Hierin kijk ik naar het hele systeem, naar het probleem en naar de personen die hier onderdeel van zijn.

profiel Merel Schut