Over Aagje

What’s in a name? Ik ben nieuwsgierig, en dompel me graag onder in nieuwe omgevingen. Om te begrijpen wat er speelt: niet alleen de inhoud, maar ook juist de onderstromen. De zaken die níet benoemd maar wel gevoeld worden: daar ga ik graag mee aan de slag. Doordat ik zelf een open boek ben, weten mensen snel wat ze aan me hebben en durven ze zich open te stellen. Ik hou van aanpakken, de schouders eronder en gáán. Daarnaast maak ik complexe zaken simpel, en zul je me dus vaak horen zeggen “Oké jongens, en nu even op z’n Jip en Janneke’s…”

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Veranderen en verbeteren heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn loopbaan. Bij Essent als interne Lean consultant voor commerciële en stafafdelingen en bij Philips door ‘de klant naar binnen te halen’ met verschillende klantarena’s. Sinds 2020 ben ik bij LCG bezig met Lean verandertrajecten, trainingen en coaching. Het mooiste aan Lean is voor mij ook meteen de rode draad: samen er achter komen waar precies de schoen wringt. Waar zit het verbeterpotentieel en hoe gaan we dit samen bereiken? En daarbij vooral veel gezond boeren verstand gebruiken!

Recente opdrachten

  1. Organisatieadviseur en coach bij een grootstedelijke woningcoöperatie
  2. Implementatiemanager bij een semi-overheidsorganisatie
  3. Lean consultant: operationeel management inrichten in de energiesector

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Organisaties die weten waar ze voor staan en ‘waar ze van zijn’. Dat geeft zingeving, richting, en zorgt ervoor dat ook in onstuimige tijden waar alles anders loopt dan gepland, iedereen weet waar ze het voor doen. Die organisaties hebben leiders die zich kwetsbaar durven op te stellen, fouten durven te maken, en leidinggeven op basis van vertrouwen. Want als je medewerkers weten waar ze het voor doen, daar helemaal achter staan, waarom zou je ze dan níet al het vertrouwen van de wereld geven?

At the end of our lives we will all ask: Did I live? Did I love? Did I matter?

Brendon Burchard

Een van je favoriete quotes?

Voor mij is het belangrijk om alles uit het leven te halen, te genieten, en iets bij te dragen. Oprecht waarderen hoe mooi het leven vaak is. Niet werken om geld te verdienen, maar écht ergens het verschil te maken. Dit hoeft niet per sé groots en meeslepend, maar zit ‘m juist in de kleine dingen. Nét die ene vraag stellen waardoor dat sluimerende patroon in een team zichtbaar wordt. Of door met mijn positieve energie dat beetje extra motivatie mee te geven aan een verbeterteam wat nodig is om door te zetten. Of door deze vraag regelmatig aan anderen te stellen: Waar geniet jij nou écht van? En hoe kan jij zelf het verschil maken?

Favoriete inspiratie

  1. Kinderen (inclusief die van mij ;-)): prachtig hoe kinderen zonder oordelen maar vol verwondering naar de wereld kijken. Zonde dat we dat ergens als we ‘groot’ worden vaak verleren.
  2. Het boek ‘Extremely Loud and Incredibly Close’ van Jonathan Safran Foer
  3. Muziek maken

 

Andere collega's