Over Marjolijne

Ik ben complementair aan de visionaire leidinggevende. Ik geniet van inspirerende verhalen, maar houd nog meer van concrete doelstellingen en resultaten. Ik streef naar het maximale. Als ik een project leid, dan zet ik er mijn tanden in, houd ik het team scherp. Voortgang en resultaten worden met alles wat ik heb bewaakt. Ik kan met liefde een pain in the ass voor mijn omgeving zijn, omdat je bij mij niet weg komt met halve antwoorden of vage resultaten. Ik maak de roze olifant bespreekbaar, maar met het hart op de goeie plek, en altijd met oog voor mensen en het juiste tempo. Mijn stijl is aanmoedigend, ik herken potentie in anderen en richt me erop deze aan te boren. Ik ben opmerkzaam voor elke kleine verbetering en geniet bij het zien van groei en vooruitgang.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Ik heb mijn eerste verbetermeters – lang geleden – gemaakt bij Essent, één van de organisaties waar Lean als eerste voet aan de grond kreeg in Nederland. Ik begeleidde daar teams naar succesvolle grootschalige duurzame veranderingen. Na een aantal jaar als interne Lean consultant te hebben gewerkt, heb ik 2016 de stap naar LCG gemaakt. Ik ben voornamelijk bezig geweest met grote en kleine transformaties op het gebied van Lean en continu verbeteren. In de rol van consultant, coach en programmamanager.

Recente opdrachten

  1. Projectleider en teamcoach bij een grootstedelijke gemeente
  2. Lean consultant bij financiële dienstverlener
  3. Programmamanager bij een grootstedelijke woningcorporatie

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Leiderschap! Leiders die aanmoedigen, vertrouwen geven en de juiste omstandigheden creëren om het beste uit hun mensen te halen. Die verantwoordelijkheden laag in de organisatie willen en durven te leggen. Leiders die zichzelf op de foto durven te zetten. Die beseffen dat zijzelf de sleutel zijn voor het gedrag wat zij graag willen zien in hun organisatie. Die samen met jou trots zijn op je successen en je blijven uitdagen te leren van je fouten.

Leaders don’t just solve problems, they teach their people how to be problem-solvers themselves.

Iemand die de Lean filosofie begreep

Een van je favoriete quotes?

Ik zet anderen graag aan het denken over hun eigen gedrag en onderliggende overtuigingen. Ik wil ze geen verbeter-trucjes of gekopieerd gedrag aanleren. Ik wil mensen laten groeien. Groei komt volgens mij altijd voort vanuit een interne bron bij elk mens. Deze bron wil ik aanboren. Dit is wat mij betreft de sleutel tot duurzaam veranderen.

Favoriete inspiratie

  1. Het boek ‘Doorbreek de Cirkel’ van Arend Ardon
  2. Het boek ‘Corporate Tribe’ van Jitske Kramer
  3. Fietsend door de Utrechtse Heuvelrug met m’n man en m’n dochters


Bewuster digitaal vergaderen: weet jij wat je komt doen?

Vergaderen is de meest voorkomende en tegelijk de meest gehate activiteit in veel organisaties. Vanuit de ervaring van onze teamcoaches bij LCG zien we een […]

 

Andere collega's