Over Eva

Elke dag een beetje beter en een beetje leuker, dat is waar ik mijn bed voor uitkom! Ik werk graag projectmatig en doelgericht met de Lean en Agile filosofie in mijn achterhoofd en kijk met een systemische blik naar een vraagstuk. Wat houdt verandering of progressie hier tegen? Welke patronen in de organisatie zorgen ervoor dat we nu niet een stap verder komen? Ik ga het lastige gesprek niet uit de weg en ben een echte “doorvrager” met een positief kritische blik. Ik ga voor het resultaat, maar de weg er naartoe mag best wel ook heel leuk zijn!

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Tijdens mijn master strategisch management heb ik mij verdiept in hoe organisaties zich succesvol kunnen aanpassen aan een veranderende omgeving. Die veranderkundige mindset heb ik vervolgens in elke baan in de praktijk mogen brengen, met het thema “ontwikkeling” in de hoofdrol. Bij ORMIT op projectmatige basis in de financiële sector, bij Rabobank in het doorontwikkelen van de beleggingsproducten en bij Booking.com bij het ontwikkelen van een compleet nieuwe dienstverlening. In de rol van adviseur in verschillende organisaties kom ik heb best tot mijn recht: elke keer met een nieuwe frisse blik kijken naar een problematiek en aan de slag met de best practices en ervaring van andere sectoren en bedrijven in mijn rugzak.

Recente opdrachten

  1. Projectleider Lean transformatie productiebedrijf
  2. Lean consultant in verandertraject bij een scale-up
  3. Consultant in doelgericht werken en operationeel managen

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Hoe komt iedereen in de organisatie het beste tot zijn recht met zijn kennis en kunde, en hoe zorg je ervoor dat het totaal meer is dan de som van de delen? Stimuleren van passend houding en gedrag in de cultuur, in het leiderschap en van de individuen in een team is een grote succesfactor: medewerkers die zich betrokken en verantwoordelijk voelen en waar vrijheid is om te leren, te verbeteren en te innoveren. Die medewerkers samen zorgen voor een sterke organisatie klaar voor die toekomst, wat die toekomst ook moge zijn.

The world hates change, yet it is the only thing that brought progress.

Charles F. Kettering

Een van je favoriete quotes?

Een proces van ontwikkeling of verandering, of het nu gaat om een individu of een organisatie, kan ingewikkeld, ongemakkelijk of oncomfortabel zijn. Juist in het doormaken van dat ongemak zit de winst richting vooruitgang. Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd wórden. Wat ik zo tof vind aan het begeleiden van een ontwikkel- en verandertraject is om niet alleen het verschil te maken in het realiseren van vooruitgang, maar ook het proces zo plezierig mogelijk te laten verlopen.

Favoriete inspiratie

  1. Buiten sporten: Na een uur pilates in de frisse buitenlucht voelt je hele lichaam weer ‘helemaal uitgelijnd’ en je geest weer helder
  2. Podcast ‘Dare to Lead’ van Brené Brown
  3. Boek ‘de Keuze’ van Edith Eger

 

Andere collega's