Over Steven

Met een achtergrond in het bedrijfsleven en sport ben ik gefascineerd geraakt door teams en organisaties. Hoe zij acteren, leren en elkaars kwaliteiten benutten, of juist nog niet. Ik geniet ervan om te ontdekken of en hoe er meer te halen valt uit de onderlinge samenwerking en op welke manier rollen en individuen daarin het verschil kunnen maken. Dit maak ik oordeelloos bespreekbaar op alle lagen van de hiërarchie. Bij de ander het vertrouwen vergroten om met nieuw gedrag te experimenteren, is een kracht die ik bezit. Dat krijg ik regelmatig terug van anderen. Ik ben resultaatgericht, met oog voor de mens en het proces. Ik leg snel verbanden, durf zelf kwetsbaar te zijn, te experimenteren en om te draaien als een pad doodloopt om daarna weer nieuwe paden te ontdekken.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Al ruim 18 jaar help ik organisaties bij het realiseren van hun strategie, bij transformatie initiatieven (Lean/Agile) en continu verbeterprogramma’s. Daarin begeleid ik graag directie- en managementteams om betekenis te geven aan hun strategie en die vervolgens te concretiseren. Ik coach hen bij de team- of persoonlijke ontwikkeling die zij daarin willen maken. Dit vanuit de overtuiging dat als er een open lijn van interactie ontstaat tussen hen en de rest van de organisatie, de potentie, intelligentie en het hart van de organisatie verbonden worden om zo de strategie daadkrachtig en doorleefd uit te voeren.

Mijn ervaring heb ik onder andere opgebouwd in de branches energie (verkoop en netbeheer), e-commerce, retail, rail infra en de zakelijke commerciële dienstverlening (B2C en B2B) in Nederland en internationaal.

Recente opdrachten

  1. Consultant: ontwikkelen continu verbeter werkwijze en team bij technische dienstverlener
  2. Leiderschapscoach: vergroten executiekracht van MT in Agile transformatie binnen digitale domein bij retailer
  3. Consultant/coach: vormgeven aan strategie executie proces t.b.v. energietransitie bij energie maatschappij

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Organisaties weten waar ze voor staan en waar ze heen willen. Ze zijn in staat de energie, talent en het hart van het collectief te raken en te mobiliseren om die weg te bewandelen. Het zou mooi zijn als in de steeds digitalere en versnellende wereld de menselijke maat de boventoon blijft voeren. En er ruimte blijft om tijdens al die bewegingen te vertragen en te leren om vervolgens bewust acties te nemen die bijdragen aan lange termijn doelen en behoeften vanuit de maatschappij en de wereld om ons heen.

The boy and his heart had become friends, and neither was capable now of betraying the other.

Paulo Coelho, The Alchemist

Een van je favoriete quotes?

Een van de dingen waarin ik geloof is dat je echt vrij kan zijn in handelen en in je werk als je dichtbij jezelf bent en blijft. Vrienden worden met je hart, daar naar luisteren en naar acteren. Vrijheid is mijns inziens vrij zijn van de last van het verleden en bezorgdheid over de toekomst. Vrijheid is alleen in het hier en nu. Vanuit daar ontstaan de mooiste dingen.

En waar boy staat kan je natuurlijk ook the girl of they lezen :).

Favoriete inspiratie

  1. Het boek Multipliers: How the best leaders make everyone smarter van Liz Wiseman
  2. Het boek De Alchemist van Paulo Coelho
  3. Hardlopen, racefietsen, door het boswandelen, eten met vrienden

 

Andere collega's