Over Anne

Ik ben altijd op zoek naar wat er anders kan. Tegen welke problemen lopen we nu aan? En wat kan en moet er dus verbeterd worden? Deze vragen onderzoek ik met een objectieve blik en bekijk ik vanuit zoveel mogelijke invalshoeken. En doe ik samen -met mensen- in de organisatie. Het woord ‘complex’, daar kan ik niet zoveel mee. Ik zoek de uitdaging in dingen simpel en inzichtelijk maken.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Mijn hele carrière ben ik actief binnen change management. Ik ben gestart bij Aegon waar ik in diverse rollen met veranderen ben bezig geweest zoals: verbeteren van klantgerichtheid en het veranderen van de organisatiestructuur om meer aansluiting bij de markt te vinden. Sinds oktober 2020 werk ik bij LCG waar ik klanten help om een antwoord te kunnen vinden op de vragen zoals: hoe kan ik mijn time to market verkorten en hoe kunnen we beter inspelen op de vraag van onze klanten?

Recente opdrachten

  1. Agile coach en trainer in een verandertraject in de fast-moving consumer goods
  2. Agile coach en trainer bij Agile transformatie in de energiesector
  3. Organisatie coach bij een Agile transformatie in de financiële sector

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Organisaties die een zeer lange termijn focus hebben, en daarmee dus durven na te denken over de komende 50 jaar tot 100 jaar. Met zo’n perspectief ga je ineens heel anders kijken naar je organisatie en en neem je andere beslissingen. In deze besluiten zijn 4 factoren even belangrijk: de klanten, de medewerkers, de financiële resultaten van het bedrijf én de planeet/impact op de omgeving.

A person who never made a mistake, never tried anything new.

Albert Einstein

Een van je favoriete quotes?

Ik heb de volle overtuiging dat je alleen kunt leren en verder kunt komen door dingen uit te proberen en door te durven experimenteren. Hierin is van belang dat fouten maken nét zo belangrijk is als de successen boeken.

Favoriete inspiratie

  1. Develop a Growth Mindset
  2. TED talk Angela Lee Duckworth: De Sleutel tot succes? Vastberadenheid 
  3. Podcast BNR: Boekestijn & de Wijk op zoek naar de nieuwe Wereldorde – over de geo politiek 

Hoe krijg je een strategie werkend?

De strategie is duidelijk en met behulp van Policy Deployment is er zelfs nagedacht over langetermijndoelen en de doorvertaling daarvan naar jaardoelen en teamdoelen. Dat […]

8 tips om een experiment te starten

In dit artikel geven we je inspiratie als het gaat om experimenten (snel) opzetten. Dat doen we aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Het doen […]

 

Andere collega's