Over Olivier

Ik ben nieuwsgierig hoe organisaties en afdelingen werken. Wat er speelt. Wat de problemen en uitdagingen zijn. Er zijn altijd wel 1000 problemen op te lossen. Maar welke pik je uit en waarom? Hoe zie je dat terug in de huidige prestaties? Hoe krijg je het hele team aan boord? Met mijn open houding, humor en energie maak ik gemakkelijk contact en creëer vertrouwen om teams op sleeptouw te nemen en te begeleiden in verandering. Van probleemdefinitie, naar grondoorzaken en van het bedenken van oplossingen naar de daadwerkelijke verandering. Geen perfectionisme maar praktisch en pragmatisch.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Al meer dan 15 jaar ben ik bezig met veranderen en verbeteren in organisaties. Bij ABN AMRO, TNT en Philips in binnen- en buitenland. In fabrieken, in fullfillmentcenters, in supply chain, R&D, HR, IT, marketing en ecommerce. Bij voorkeur door middel van het begeleiden van cross functionele teams in een meerdaags Kaizen Event om snel tot een verandering te komen.

Recente opdrachten

  1. Ecommerce transformatie manager in consumentenelectronica in Europa
  2. Global Business transformatie manager in consumentenelectronica
  3. Lean consultant in Healthcare

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Organisaties zijn zo goed als de mensen die er werken. Dus belangrijk voor de organisaties in de toekomst om talent aan te kunnen blijven trekken en dat betekent goed luisteren naar de veranderende arbeidsmarkt. Denk op dit moment bijvoorbeeld aan de behoefte aan hybride werken en duurzaam ondernemen.

Done is better than perfect.

Sheryl Sandberg

Een van je favoriete quotes?

In deze simpele zin zit zoveel waar ik voor sta: focus op voortgang, continu verbeteren, fouten maken en leren, 80/20 regel, actiegericht, teambuilding, ruimte voor ideeën, trystorming, Kaizen, datagedreven beslissingen nemen en tijdwinst.

Olivier Visser in actie

Favoriete inspiratie

  1. Leadership lesson van de First Follower
  2. Be a player, not a victim (Fred Kofman)
  3. Kitesurfen met vrienden

 

Andere collega's