Over Martine

Vanuit nieuwsgierigheid naar “Waarom gaat het hier, zoals het gaat?” én betrokkenheid om zaken samen met een team te innoveren, breng ik mensen en organisaties in beweging. Een leven lang werk en studeer ik op het snijvlak van individuele ontwikkeling en organisatie ontwikkeling. Vanuit verschillende invalshoeken zoals bedrijfskunde, changemanagement, Human Resource Management, psychologie en systemisch werk. En ook in verschillende rollen: als strategisch adviseur, hands on veranderaar, trainer, coach en verschillende malen als manager.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Ik heb succesvol organisatie transities ontworpen en begeleid, leiding gegeven aan teams in crisis situatie, structurele bezuinigingen gerealiseerd als lijnmanager, en teams opgebouwd of getransformeerd. En teamleiders, intern adviseurs, managers en directies getraind en gecoacht om betere resultaten te halen.

Recente opdrachten

  1. Lean transformatie van G4 gemeente
  2. Transformeren verwaarloosd team naar best practice team in gezondheidszorg
  3. Performance improvement en systeemimplementatie in B2B teams in de energie sector

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Belangrijk vind ik het dat mensen in organisaties begrijpen welke ontwikkelingen gaande zijn. Zoals milieu vraagstukken, technologische ontwikkelingen, en economische ontwikkelingen. En de sociale impact die deze ontwikkelingen met zich mee zullen brengen voor hun organisatie. Zodat zij de organisatietoekomst kunnen duiden. En vanuit die inzichten zelf hun eigen organisatie vorm te geven. Zowel qua structuur als qua samenwerking. Zodat zij al hun kwaliteiten kwijt kunnen in hun werk. Zingeving ervaren uit wat zij realiseren. En werkplezier uit de manier waarop ze met collega’s samenwerken.

When you work, you are a flute through whose heart the whispering of hours, turns to music. To love life through labor, is to be intimate with life’s inmost secret. All work is empty save when there is love, for work is love made visible.

Kahlil Gibran (1883-1931)

Een van je favoriete quotes?

Als dochter van twee generaties steenhouwers, is de liefde voor ontwerp, vakmanschap en creatie mij met de paplepel ingegoten. Met dezelfde aandacht en betrokkenheid kijk ik als organisatie adviseur naar mensen, teams en organisaties. Iedere keer weer op zoek welke interventies ik kan doen, om een team weer zichzelf te laten verbeteren. Soms is dat het veranderen systemen of structuren. Vaker is dat het ontwerpen van ervaringen waardoor mensen zichzelf opnieuw kunnen zien en opnieuw kunnen uitvinden.

Favoriete inspiratie

  1. Koken en eten met dierbaren
  2. Uitzoomen zoals Yuval Harari dat doet in tijd en ruimte
  3. Langzaam reizen en andere culturen onderzoeken

Een goede leider durft ruimte te geven

Iedereen kent het prototype van de dominante leidinggevende: de grote baas die binnengehaald wordt om de problemen op te lossen. Met een paar rake oneliners […]

 

Andere collega's