Over Hein

Ik ben enthousiast en betrokken bij de opgave en ga er voor samen resultaat te halen. Ik ben benieuwd naar de vraag achter de vraag om beter te begrijpen vanuit oprechte interesse. Mijn ervaring als teamcoach zorgt er voor dat ik in een groep maar ook één-op-één de ander een spiegel voor hou en niet schroom om daarin confronterend te zijn. Door mijn openheid creeër ik een enorme benaderbaarheid en geven mensen terug dat ik plezierig ben om mee samen te werken. En stiekem word ik ook gewoon blij van data, excel en andere nerden dingen.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Sinds 2015 hou ik me al actief bezig met verandertrajecten. Ik ben hierbij niet gebonden aan een methode (Lean, Agile etc.), maar hou het doel voor ogen. Binnen diverse opdrachtgevers leidde dit tot niet simpelweg verbeteringen doorvoeren, maar ook gesprekken over verbeteren we het juiste, wanneer ben je als bedrijf succesvol en hoe weten medewerkers wat ze moeten verbeteren. De laatste jaren heb ik me vooral gefocust op begeleiding en coaching op directie- en managementniveau

Recente opdrachten

  1. Volledige transformatie naar continu verbeteren inclusief verbeterteams, verbetering van de operationele aansturing met zelfsturende teams en begeleiding van directie
  2. Reorganisatie bedieningsmodel Finance & Control afdeling van grote nationale OV dienstverlener.
  3. Opzetten en begeleiden van verbeterteams bij een grote woningcorporatie.

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Dat een bedrijf goed weet waar ze naar toe gaan en dat weet te vertalen naar de werkvloer. Daarbij stimuleer ik management om te vertrouwen op de kennis die al aanwezig is op de werkvloer en dat deze opgave echt samen wordt aangevlogen. Een organisatie die klaar is voor de toekomst is ook een reflectieve organisatie. Je bent wendbaar doordat je open staat voor nieuwe inzichten en met elkaar het gesprek voert over wat goed gaat, maar ook wat beter kan. Ik ben ook een voorstander van zelfsturing en besluiten lager in de organisatie leggen. Zelfsturing kan een enorme boost zijn voor ondernemerschap binnen de organisatie en een stukje zingeving geven. Zelfsturing is alleen iets anders dan volledig de sturing los laten. Voor management is zelfsturing misschien wel harder werken: kaders stellen, gesprekken voeren, feedback geven en bewust op de handen zitten.

Vroeger toen je appels ging plukken bij het erf van de buurman, had je een kontje nodig om over de schutting te komen. Hein is dat kontje. Zonder eigen inspanning kom je er niet, hij is niet zichtbaar aan de andere kant, maar weet je wel het juiste zetje te geven.

Een van de directeuren bij een klant, met wie ik intensief heb samengewerkt

Een van je favoriete quotes?

Ik geloof heel erg in de kracht van de medewerker of leidinggevende zelf. Ik leg het eigenaarschap ook het liefst daar waar het ook hoort. Ik begeleid, coach, geef advies of doe voor, maar altijd met het oog om succes voor de organisatie of de medewerker te creëren. Ik heb een actieve ‘zijlijnrol’ en wil mezelf overbodig maken. Als de ander succesvol is, kan ik daar ook enorm van genieten.

Favoriete inspiratie

  1. ‘Doorbreek de cirkel’ van Arend Ardon
  2. ‘Progessiegericht werken’ van Coert Visser
  3. Ik haal ook veel inspiratie uit het zijn van ondernemer naast mijn baan. Ik heb namelijk een eigen brouwerij met drie vrienden (www.rauwbrouwers.nl)

Bewuster digitaal vergaderen: weet jij wat je komt doen?

Vergaderen is de meest voorkomende en tegelijk de meest gehate activiteit in veel organisaties. Hein Teurlings, consultant bij LCG ziet vanuit zijn ervaring als teamcoach een […]

 

Andere collega's