Over Judith

Vanuit oprechte interesse probeer ik te begrijpen wat er speelt in een organisatie. Samen met de betrokkenen geef ik vorm aan de gewenste verandering. Daarbij houd ik het doel voor ogen en stimuleer het voeren van echte gesprekken om er te komen. Ik toon hierin voorbeeldgedrag en kan vanuit goede intentie confronteren waar nodig; daar waar het spannend wordt, ligt vaak verbeterpotentieel. Veranderen doet soms een beetje pijn, maar met enthousiasme kijk ik ook hoe we het zo leuk mogelijk kunnen maken.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Verandering is de enige constante, zo ook in mijn loopbaan. Eerst negen jaar bij ABN AMRO en sinds 2018 vanuit LCG bij meerdere organisaties. Ik kan genieten van de variatie aan rollen die ik heb mogen invullen om verandering te realiseren; van adviseur, trainer en coach, tot interim manager. Ik voel me ook vaak een realisator door het “gewoon te doen”. Mijn ervaring beperkt zich niet tot mijn Agile en Lean toolbox. Al vanaf mijn studie organisatie psychologie verdiep ik mij in organisatieverandering en het gedrag dat mensen, teams en organisaties vertonen. Iedereen heeft een rol en 1 ding is zeker; werk blijft altijd boeiend als je blijft kijken naar jezelf en naar gedragingen in systemen.

Recente opdrachten

  1. Agile en continu verbeter coach op management, keten en teamniveau bij een bank
  2. Implementatiepartner van een nieuw samenwerkingsmodel tussen een ministerie en uitvoeringsorganisatie
  3. Begeleiding van teams naar zelforganisatie bij een retail organisatie

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Dat een organisatie doelen met zingeving heeft. De structuren en samenwerkingsprincipes dragen daar aan bij. Er bestaat een continue verbetercultuur waarin iedereen verantwoordelijkheid neemt om (van elkaar) te blijven leren. Medewerkers kunnen het maximale uit henzelf halen als ze eigenaarschap kunnen en mogen nemen en daarop worden aangesproken. Besluitvorming en uitvoering liggen dichtbij elkaar. Leiders dragen bij aan de ideale omstandigheden voor het team, door een blijvende dialoog over wat het team nodig heeft om de doelen te halen.

Culture eats strategy for breakfast.

Peter Drucker

Een van je favoriete quotes?

Het hebben van een strategie en doelen zijn belangrijk, maar het daadwerkelijke verschil wordt gemaakt door de mensen die de plannen tot uitvoering brengen. Cultuur vormt mensen en mensen vormen een cultuur. Het mooie is dat cultuur nooit af is en dat iedereen er een rol en verantwoordelijkheid in kan nemen. Leiders hebben een belangrijke voorbeeldrol in het bereiken van de gewenste cultuur. Als de strategie en cultuur in lijn met elkaar zijn, kan je fantastische transformaties en resultaten met elkaar realiseren.

Favoriete inspiratie

  1. Het antropologisch perspectief op organisaties van Jitske Kramer als spreker
  2. Het boek ‘De Fontein – vind je plek’ van Els van Steijn, beschrijft fantastisch hoe systemen invloed hebben op ons
  3. Familie, vrienden en collega’s; allemaal mooie systemen waarin ik mag bewegen en leren

Agile projectplan

Inmiddels kan je er niet meer om heen: Agile is all around us. Allang niet meer enkel in de IT sector. Terwijl het daar oorspronkelijk […]

Wil je een Agile-pro worden?

Begin dan met Scrum! Scrum, Sprints, Product Owners, Dagstarts… Zomaar een paar termen die de Agile-filosofie rijk is. Ben je enthousiast over Agile en wil […]

 

Andere collega's