Over Niek

Vanuit mijn eigen praktijk werk ik sinds 2014 regelmatig samen met LCG op het gebied van leiderschap, gedrag en verandering. In 2004 afgestudeerd als econoom, momenteel organisatiepsycholoog in spé.

Verandering begint bij de leiders van de organisatie. Zij zijn dan ook mijn voornaamste doelgroep. Mijn overtuiging én ervaring is dat leiders die werkelijk begrijpen hoe gedragsverandering voor henzelf, anderen en in de organisatie werkt, het verschil maken.

Ik leer leiders doorgronden hoe je op organisatie-, team en individueel niveau functionele patronen versterkt en disfunctionele doorgrondt en doorbreekt.

Wat is jouw ervaring met veranderen en verbeteren?

Ruim 18 jaar begeleid ik als coach en adviseur verander- en leiderschapstrajecten. Ik werk voor uiteenlopende opdrachtgevers en heb ervaring in vrijwel elke sector. 

Ik heb veel ervaring met de harde en zachte kanten van verandering en ben inmiddels een specialist in de zachte kant: leiderschap, gedrag en verandering. Dat wordt gewaardeerd door mijn klanten, daar ligt mijn eigen passie en ik heb gemerkt dat je daar de grootste impact mee behaalt.

Recente opdrachten

  1. Strategisch adviseur en executive (team)coach in een verandertraject van een uitvoeringsorganisatie
  2. Strategisch adviseur in een verandertraject en bij leiderschapsontwikkeling in een fast moving consumer goods organisatie
  3. Executive teamcoach van een MT in een zorginstelling

Wat vind jij belangrijk voor organisaties in de toekomst?

Ik denk dat het belangrijk is dat organisaties zich continu ontwikkelen om interessant te blijven voor (nieuwe) klanten en medewerkers. Dat betekent vier dingen:

  1. Snel en goed in kunnen spelen op de continue stroom aan veranderingen.
  2. Duurzame, betrouwbare en voorspelbare prestaties kunnen leveren.
  3. Nieuwe ambities realiseren en kunnen blijven innoveren.
  4. Een veilig, gezond en zingevend werkklimaat. Waardoor leren, presteren & plezier elkaar versterken. En het makkelijk is nieuw talent aan te trekken en te behouden.

Practice what you preach.

Een van je favoriete quotes?

De kern van mijn werk is anderen en organisaties te helpen ontwikkelen. Naar mijn idee kan ik dat alleen echt goed doen als ik dat zelf ook doe. Vrijwel alles wat ik in de praktijk toepas, heb ik zelf ook doorleefd en pas ik nog steeds toe. Dit gaat verder dan een rand voorwaardelijke overtuiging. Leren en ontwikkelen behoren tot mijn grootste drijfveren. Het geeft me zelf dan ook veel energie om hier met leiders de diepte in te zoeken.

Favoriete inspiratie

  1. Mijn gezin en familie, in alle opzichten
  2. Het bourgondische leven
  3. Wielrennen, gravelbiken & hardlopen. Heerlijke combi van buiten fysiek bezig zijn, naar doelen toewerken en podcasts luisteren

 

Andere collega's